Gaz Metan - Mainz , ora 20:00

Gaz Metan - Mainz , ora 20:00

Gaz Metan Medias întâlneste astazi, pe teren propriu, echipa germana FSV Mainz, în meciul-retur al turului trei preliminar din Liga Europa (ora 20.00, în direct la Digi Sport).

Ardelenii tin capul de afis pe site-ul UEFA

La prima aventura europeana din istorie, ardelenii au sansa sa dea lovitura si sa îi elimine pe nemti, dupa ce în urma cu o saptamâna au remizat la Mainz, scor 1-1, spalând rusinea României, dupa sincopele avute de FC Vaslui si de Dinamo.

Ieri, site-ul UEFA a dedicat un amplu material echipei din Medias. “Acum e momentul ca si Gaz Metan sa straluceasca în lumina reflectoarelor europene. Egalul 1-1 de saptamâna trecuta cu adversarii din Bundesliga a demonstrat ca Gaz Metan s-a încalzit pentru Europa League”, noteaza uefa.com.

În material este amintit si conflictul pe care atacantul Eric de Oliveira, aflat în probe la Wolfsburg, îl are cu cei din conducerea mediesenilor. Antrenorul Cristi Pustai a atras atentia ca elevii sai trebuie sa treaca peste înfrângerea suferita pe teren propriu, în ultima etapa de campionat, în fata celor de la Dinamo (scor 0-5). “Atât am putut în acel meci. Am jucat slab si pe un fond de oboseala. Trebuie sa uitam cât mai repede de partida cu Dinamo, pentru ca vine jocul cu Mainz. Macar fizic trebuie sa stam mai bine”, a spus Pustai, care nu-si face mari iluzii pentru jocul cu germanii.

Ioan Horoba, prietenos

Presedintele Ioan Horoba socializa aseara cu omologii germani, la dineul oficial. “Nu e frumos sa îi las singuri”, ne-a transmis Horoba, telefonic, acompaniat de orchestra ansamblului folcloric care întretinea atmosfera la petrecere.

LIGA EUROPA

Gaz Metan – Mainz Ora: 20.00, în direct la Digi Sport Stadion: “Gaz Metan” – Medias;

Gaz Metan: Plesca – R. Zaharia, Trtovac, Akaky, Markovici – Todea, Breeveld – A. Muntean, Hoban, C. Petre – Bawab. Antrenor: Cristi Pustai

FSV Mainz: Wetklo – Pospech, Noveski, Svensson, Fathi – Riise, Ivanschitz, Soto, Polanski – Moting, Ujah. Antrenor: Thomas Tuchel

Arbitru la centru: Tamas Bognar (Ungaria)

Andrei Calin, EvZ