Horoba:''Nu ma intereseaza aceasta petitie''

Horoba:''Nu ma intereseaza aceasta petitie''

Din întâi august, internetul a fost asaltat de petiția prin care fanii echipei Gaz Metan Mediaș îi cer demisia lui Ioan Horoba, directorul general al clubului.

„Noi, atât, adevarații Medieșeni și Lupi Negri, cât și iubitori din toată țara, ai fotbalului curat și cinstit, cerem ca d-l Ioan Horoba, să-și prezinte demisia urgent, pentru dezastrul spre care se îndreaptă clubul Gaz Metan Mediaș, pentru distrugera spiritului de suporter și Lup Negru, cât și pentru lipsa de respect a orașului Mediaș”, acesta este textul petiției adresată, desigur, lui Ioan Horoba.
Inițial, petiția a apărut pe blogul unuia dintre fanii nemulțumiți, gazistul.blogspot.com, ca mai apoi să ia calea arhicunoscutei rețele de socializare, Facebook, și să se materializeze într-un adevărat protest la adresa lui Horoba, pe site-ul petitieonline.ro. Până acum, din cei peste 4.600 de suporteri invitați să se alăture manifestării din online, doar 364 au răspuns afirmativ, pe când 3.927 nu s-au hotărât încă. Totuși, mai este timp, deoarece evenimentul creat pe Facebook se va finaliza în data de 31 august.
Nemulțumirile la adresa lui Horoba sunt foarte multe, fanii acuzându-l pe directorul general al Gazului că „și-a bătut joc de Eric”, dar și de faptul că „este cu mintea la băgat bani în buzunar”. Unul dintre suporterii nemulțumiți de atitudinea și activitatea lui Ioan Horoba, care a dorit să rămână anonim, ne-a spus câteva dintre doleanțele întregului grup care a inițiat petiția:
„Prin această inițiativă vrem să demonstrăm că sunt destui suporteri, care nu-l doresc pe domnul Horoba la conducere. Încercăm să adunăm cât mai multe voturi, și când vom crede că sunt suficiente, vom publica rezultatul pe toate site-urile. De asemenea, îi vom înmâna personal petiția domnului Horoba. Încă de când a venit la conducerea noastră, nu am fost de acord. La un moment dat, echipa mergea bine în campionat, dar jucătorii nu erau mulțumiți, deoarece erau restanțe la salarii. Atunci, jucătorii au dovedit că joacă cu inima, și nu cu mintea. Nu pot zice că a făcut ceva bun la Mediaș. Rămânerea noastră în Liga I și retrogradarea Argeșului nu au fost decise de el, oricum se făcea dreptate! Și-a bătut joc de un jucător(n.r Eric de Oliveira), datorită căruia am ajuns să facem furori în campionat”, a declarat unul dintre inițiatorii petiției.
Până în acest moment, petiția a primit doar 73 de semnături pe site-ul petitieonline.ro. Chiar dacă numărul nu este încurajator, gaziștii supărați promit că nu se vor opri aici. Un eventual insucces al petiției va fi urmat de un miting de protest la adresa lui Horoba, prin care fanii îi vor cere acestuia demisia.
„Dacă petiția nu va avea succes, și vom fi în continuare nemulțumiți de această persoană <>, vom organiza un miting în oraș, unde se vor strange toți fanii echipei. Vom protesta, îi vom cere să plece. Vom face tot posibilul ca el să plece, să fim lăsați în pace, pentru că ne putem descurca și fără el. La urma urmei, vom găsi un președinte, care să vină și să lucreze cu inima, nu cu mintea la băgat bani în buzunar”, a mai adăugat fanul supărat.

Ion Horoba nu pare afectat de demersul suporterilor.
"Nu am ce să comentez, nu știu motivele, nu mă interesează. Pe mine, cine mă plătește, acela mă apreciază." El crede că supărarea fanilor este determinată de reglementarea FRF potrivit căreia nu se mai pot oferi gratuități pentru suporteri. De asemenea nu exclude posibilitatea ca "acea mână de suporteri" să fie manipulată.

Petiția inițiată de gaziști poate fi găsită la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/demisia_lui_ioan_horoba_director_general_al_clubului_gaz_metan_medias-p57358054.html sau pe Facebook, http://www.facebook.com/event.php?eid=242100792490634 ..(www.TurnulSfatului.ro)