''Ne multumim si cu un egal in Gruia''

''Ne multumim si cu un egal in Gruia''

La o săptămână distanţă după calificarea în play–off–ul Ligii Europa, medieşenii joacă în campionat la Cluj, cu CFR. Jucătorii lui Cristi Pustai sunt decişi să ia cel puţin un punct din Gruia.

Gaziştii sunt optimişti înaintea duelului cu CFR Cluj, de vineri, din etapa a III-a a Ligii I. Ajunşi pe ultimul loc după două etape, fără niciun punct, gaziştii speră să obţină măcar o remiză în Gruia.
"CFR este o echipă în creştere de formă, care şi-a schimbat antrenorul în această vară şi care va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. Sunt convins că echipa ceferistă se va bate cel puţin pentru un loc pe podium. Jocul cu CFR Cluj pică destul de rău pentru noi. Ar fi fost mai bine să avem un adversar mai facil după jocul cu Mainz, de 120 de minute. Ne jucăm şansa în Gruia, aşa cum am făcut-o şi cu nemţii, în Europa League. Nu avem voie să neglijăm campionatul, pentru că avem nevoie de puncte ca de aer", a afirmat fundaşul central Florin Lazăr.
"Nu scăpăm deocamdată de jocurile grele. Meciul de la Cluj va fi mai important decât cel cu Mainz, pentru că în campionat nu am strâns niciun punct. Încă nu mi-a trecut supărarea după ratarea penaltiului din partida cu Mainz, dar nu îmi fac griji că nu am înscris până acum în acest sezon. Vor veni şi zile mai bune pentru mine. Îmi doresc să fiu decisiv pentru echipa mea chiar începând cu meciul cu CFR, iar la final să fim la fel de bucuroşi ca săptămâna trecută, după ce ne-am calificat în play-off-ul Ligii Europa", a declarat, la rândul său, şi atacantul Alin Liţu.
"În campionat avem o situaţie mai specială, practic pentru noi nu a început sezonul, deoarece din primele două etape nu am strâns niciun punct. Sperăm să scoatem cel puţin o remiză cu CFR-ul", a precizat portarul Răzvan Pleşca, eroul Gazului metan din returul cu Mainz 05.
"Clujenii primesc destul de greu gol acasă, iar în primele etape au ajuns de multe ori la poarta adversă. Va fi un joc greu atât pentru noi, cât şi pentru adversar, pentru că ne vom vinde scump pielea. Este foarte important să acumulăm măcar un punct la Cluj, pentru a nu ne îngreuna situaţia în campionat. După două etape, clasamentul nu arată prea frumos, aşa că vom face tot posibilul să îndreptăm cât de cât situaţia", mărturiseşte mijlocaşul Cristi Todea, căpitanul medieşenilor.
Fără Radu Zaharia
Fundaşul Radu Zaharia nu va putea evolua în partida de la Cluj, fiind suspendat o etapă în urma cartonaşului roşu încasat cu Dinamo. "Îmi pare rău că nu pot juca. Îmi doream foarte mult să fiu pe teren, pentru a-mi lua revanşa pentru eliminarea in jocul de acasă, cu Dinamo, când am lăsat echipa în inferioritate mai bine de o repriză. Le ţin pumnii colegilor mei, pentru a obţine primele puncte în noul sezon", a spus Zaharia.