Scott VanderMeer este foarte aproape de Gaz Metan Mediaş

Scott VanderMeer este foarte aproape de Gaz Metan Mediaş

După plecarea lui Damien Kinlock la Gaz Metan Mediaş a rămas un loc liber pentru un jucător străin, dar şi pe poziţia de pivot. Astfel conducerea clubuluui de pe Târnava Mare a căutat un înlocuitor pentru Kinlock şi cel mai probabil acesta este Scott VanderMeer.

Scott VanderMeer

În vârstă de 25 de ani, măsurând 2.13, Scott este de origine americană şi de-a lungul carierii a evoluat cinci ani în NCAA, apoi la formaţiile Bomberos de Mexicali (Mexic), Iowa (D-League USA), Santa Domingo (Republica Dominicană) şi Lugano Tigers (Elveţia). În acest an VanderMeer a schimbat trei echipe. Începutul de an l-a găsit în SUA, la Iowa (D-League) acolo unde a înregistrat medii de 6.2 puncte şi 5.2 recuperări în 42 de meciuri susţinute. În luna mai a semnat cu Bomberos de Mexicali evolând în 16 meciuri în care a adunat medii de 13.2 puncte şi 9.6 recuperări. În momentul de faţă sportivul născut pe data de 16 mai se află sub contract cu echipa Leones De Santo Domingo (Republica Dominicană), formaţia cu care se clasează pe prima pozţie în Seria Sud a campionatului, având la activ 7 victorii. În aceste meciuri Scott înregistreză medii de 13.1 puncte şi 7.7 recuperări pe meci, fiind principalul recuperator al echipei Dominicane.

"Da suntem în tratative avansate cu jucătorul american. Încă nu a semnat contractul o să vedem după ce se va semna contractul mai multe detalii. Am avut contacte cu mai mulţi jucători, mai mulţi pivoţi, însă în acest moment cele mai avansate tratative sunt cu Scott VanderMeer. Din câte am vorbit cu agentul jucătorului, contractul acestuia în Republica Dominicană se încheie pe 5 august." a declarat antrenorul Gazului, Ovidiu Teleaba.

La fel ca Dragusin, VanderMeer este stangaci.

Astazi s-a reunit lotul echipei

Lotul echipei Gaz Metan s-a reunit azi la sala Sporturilo din Medias. Gazistii nu pot conta inca pe 4 jucatorii convocatii la loturile nationale.

Echipa condusa incepand cu acest sezon de fostul secund Ovidiu Teleaba are programate stagii de pregatire la Medias dar si la Poiana Brasov. Singurele diferente ale lotului actual fata de cel din sezonul trecut sunt plecarea lui Kinlock si Velickovic si venirea americanului Craig Moore. Ovi Teleaba se poate conta in continuare pe Deven Mitchel care a fost aproape de a parasii formatia Medieseana.

Teleaba a declarat ca obiectivul echipei pentru acest sezon este castigarea Cupei Romaniei si ca spera sa ajungem in finala Campionatului dupa ce in ultimele doua sezoane nu am putut trece de semifinale.