Totul despre CFR Cluj - Gaz Metan

Totul despre CFR Cluj - Gaz Metan

Tehnicianul Cristi Pustai se confruntă cu o serie de probleme de ordin medical apărute în cadrul lotului medieşean înaintea confruntării de mâine seară cu CFR. "Zaharia este suspendat după eliminarea din etapa precedentă, Dudiţă, Del Campo şi Alex Munteanu vor lipsi tot turul iar Vukadinović şi Pârvulescu au şi ei probleme medicale. O să ne aştepte un meci foarte greu, contra unei echipe care se luptă pentru titlu. Le-am zis băieţilor să se uite la clasament, pentru că nu acolo unde suntem acuma este locul nostru. Cred că vor avea o automotivare" ,a afirmat Pustai.

Mijlocaşul Alex Munteanu a suferit luni o artroscopie la genunchiul stâng în urma căreia i-a fost curăţat meniscul iar astăzi se va întoarce pe masa de operaţie pentru o intervenţie de refacere a ligamentelor.

Accidentat în partida tur de la Mainz, din Europa League, mijlocaşul Paul Pârvulescu nu va intra cu echipa în cantonament. Jucătorului i s-a umflat din nou glezna la finalul şedinţei de pregătire de joi seara iar medicii i-au recomandat câteva zile de repaus.

Cristi Todea a declarat că echipa sa va avea probleme serioase dacă nu ia măcar un punct în meciul de la finalul săptămânii: "Este foarte important să acumulăm măcar un punct la Cluj, pentru a nu ne îngreuna situaţia în campionat. După două etape, clasamentul nu arată prea frumos, aşa că vom face tot posibilul să îndreptăm cât de cât situaţia".

Radu Zaharia a fost suspendat o etapă şi amendat cu câte 740 lei de Comisia de Disciplină a LPF în urma eliminării din meciul cu Dinamo din etapa 2.

Echipa probabilă: Pleşca - Trtovać, Fl.Lazăr, Khubutia, Buzean - Hoban, Breeveld, Todea, Cip.Petre - Bawab, Liţu; Antrenor: Cristian Pustai.

Aşa cum a promis, Ioan Horoba caută soluţii pentru întărirea echipei înaintea dublei cu Austria Viena din play-offul Europa League. Medieşenii se confruntă cu mari probleme de lot şi trebuie să aducă urgent câţiva jucători pentru a completa lista UEFA. Gaziştii au obţinut semnătura fostului fotbalist al Universităţii Craiova, Mădălin Ciucă. Acesta şi-a pus semnătura pe un contract valabil doi ani de zile şi va fi inclus pe lista UEFA pentru meciul cu Austria Viena. Dupa meciul cu CFR , Cristi Bud se v-a intoarce la Medias , sub forma de imprumut.

Meciurile all-time din prima ligă:
2008-2009: CFR 1907 Cluj - Gaz Metan Mediaş 2-1
2008-2009: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 2-0
2009-2010: CFR 1907 Cluj - Gaz Metan Mediaş 2-0
2009-2010: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 0-0
2010-2011: CFR 1907 Cluj - Gaz Metan Mediaş 1-1
2010-2011: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 3-2
CFR 1907 Cluj
Jorge Costa: "Ne aşteaptă un meci greu, întâlnim o echipă care joacă în cupele europene chiar dacă nu a reuşit să câştige puncte în acest debut de campionat"

Antrenorul Jorge Costa a declarat că Gaz Metan Mediaş rămâne o formaţie redutabilă, în ciuda faptului că n-a câştigat niciun meci în actuala ediţie de campionat: "Ne aşteaptă un meci greu, întâlnim o echipă care joacă în cupele europene chiar dacă nu a reuşit să câştige puncte în acest debut de campionat. În fotbal, indiferent cu cine joci, există trei variante: să câştigi, să faci egal sau să pierzi. Eu vreau ca echipa mea să câştige, bineînţeles. Weldon este un jucător de valoare, dar momentan nu poate juca în meciurile oficiale ale CFR-ului. Conducerea face eforturi pentru a-i lămuri situaţia, vom vedea în scurt timp ce va fi în cazul său. Momentan echipa merge bine chiar şi fără el".

Ionuţ Rada şi Dominique Kivuvu au declarat că formaţia Gaz Metan Mediaş este o adversară la fel de periculoasă, chiar şi fără serviciile brazilianului Eric de Oliveira. "Va fi un meci greu cu Mediaşul, chiar dacă etapa trecută au pierdut, spun eu, la un scor mincinos (0-5 cu Dinamo Bucureşti). Vom întâlni o echipă proaspăt calificată în play-off-ul Europa League, deci trebuie să fim atenţi. Mediaşul nu stă în Eric sau în orice alt jucător, dar pe noi ne interesează numai echipa noastră şi să câştigăm acest meci. Nu e frustrant să fim în afara Europei, ştim unde s-a greşit anul trecut, iar lucrul acesta ne motivează şi vom da totul ca să ajungem anul acesta din nou acolo", a spus Rada.

Mijlocaşul Dominique Kivuvu crede că Mediaşul are un dezavantaj prin faptul că sunt angrenaţi pe mai multe fronturi în acest debut de sezon: "Orice meci este greu, mai ales acum când vrem să câştigăm titlul. La fel va fi şi cu Mediaşul. Poate pentru ei va fi mai dificil deoarece joacă pe mai multe fronturi, dar suntem decişi să-i învingem. Îl ştiu pe Eric, e un fotbalist talentat, însă echipa nu stă în el. E un avantaj faptul că nu va juca împotriva noastră, dar ei au mulţi jucători care îl pot înlocui fără probleme. Aşadar, trebuie să fim foarte atenţi".

"Sper să facem un joc bun cu Mediaşul, este evident că va fi un meci greu pentru noi. Să joci împotriva unei echipe calificată în Europe League este dificil, mai ales că ei au moralul ridicat după ce au reuşit să elimine pe Mainz", a declarat Mario Camora.

Brazilianul Weldon este aşteptat să debuteze chiar vineri în tricoul CFR-ului, în meciul cu Gaz Metan. "Feroviarii" au achitat în cele din urmă 200.000 de euro Benficăi şi astăzi ar trebui să primească şi cartea verde a fotbalistului. Până acum, Weldon a jucat doar în meciurile amicale, având ultima reprezentaţie într-un joc cu echipa a doua, în care a şi reuşit o "dublă".

Echipa probabilă: Nuno Claro - Lionn, Cadú, Rada, Camora - Peralta, Kivuvu, Bastos, Renan - Sougou, Ronny; Antrenor: Jorge Costa; Accidentat: Maftei; ; Suspendaţi: -; Vor mai lipsi: Mureşan, Nicoară;