Totul despre despre Gaz Metan - Vointa Sibiu

Totul despre despre Gaz Metan - Vointa Sibiu

Antrenorul Cristian Pustai a declarat ca deocamdata nu se gandeste la returul cu Austria Viena, ci la meciul cu Vointa Sibiu: "Pana luni seara nu ma gandesc deloc la returul cu Austria Viena, ci la meciul cu vecinii de la Sibiu. E o onoare pentru acest judet ca are doua echipe in Liga 1 si sper ca ambele sa joace in aceasta competitie multi ani de acum incolo. Nu voi menaja jucatori pentru returul cu austriecii. Pana acum n-am castigat niciun meci pe teren propriu. Suntem datori fanilor dupa acel 0-5 cu Dinamo si de aceea ma astept sa facem un meci bun si sa castigam clar. Le urez sibienilor sa aiba numai victorii, dar dupa partida de maine".

Gaz Metan Mediaş a revenit din Austria, acolo unde joi seara a pierdut meciul cu FK Austria Viena, scor 1-3. Directorul general al clubului ardelean, Ioan Horoba, şi-a criticat dur elevii pentru evoluţia din manşa tur a play-off-ului Europa League: "E un eşec din păcate, care în mare măsură ni se datorează numai nouă, deoarece am făcut un joc temător, un meci slab în multe momente. Austria Viena nu era chiar aşa de speriat, pe cât s-au speriat jucători mei. Pot să reproşez ceva şi arbitrilor, deoarece al treilea gol pe care l-am primit a fost din offside. S-au văzut absenţele lui Eric, Munteanu şi Pârvulescu, cei de la care ne aşteptam să îi înlocuioască cu succes ne-au dezamăgit. Eric nu a dat niciun semn, nu cred că se pune probleme să fie pe teren joi seara".

Joi, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Gruia, elevii lui Pustai au totuşi şansa să se califice în grupele Europa League, iar în acest sens mizează din plin pe susţinerea fanilor. "Nu ne imaginăm că vom fi la fel de puternic susţinuţi precum Steaua, dar sperăm ca clujenii să vină la meci. 2-0 nu e un scor imposibil de întors, iar Austria Viena nu mi se pare mai puternică decât Mainz", a spus Ioan Horoba.

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Fl.Lazăr, Z.Marković, Buzean - Hoban, Todea - Fl.Bratu, Breeveld, Cip.Petre – Bawab; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Pârvulescu, Buchta, Al.Muntean, Raúl del Campo, Dudiţă; Suspendaţi: -

Gaz Metan Mediaş a obţinut a 50-a victorie în primul eşalon fotbalistic, vineri, la meciul din deplasare cu CFR Cluj, câştigat cu scorul de 2-0, în etapa a 3-a a Ligii 1. De asemenea, echipa din Mediaş a înregistrat prima victorie la Cluj-Napoca. La aceeaşi partidă, fundaşul Zarko Markovici (Gaz Metan) a evoluat pentru a 50-a oară în Liga 1.

Biletele pentru partida dintre Gaz Metan Mediaş şi Voinţa Sibiu se pun în vânzare la casieriile Stadionului Gaz Metan după următorul program: Vineri, 19 august, orele 13-17, Sâmbătă, 20 august, orele 10-13, Luni, 22 august, orele 11-17. "Preţul unui bilet este de 10 lei în toate sectoarele stadionului", se arată într-un comunicat al clubului Gaz Metan Mediaş.

Valoarea celor doua loturi :

Gaz Metan Medias - 11.900.000 euro
Vointa Sibiu - 2.675.000 euro

http://www.transfermarkt.co.uk

Gaz Metan Medias a reusit un surprinzator 2-0 la Cluj cu CFR, obtinand prima victorie din acest sezon. Din pacate echipa lui Pustai a pierdut in play-off-ul Europa League meciul din deplasare cu Austria Viena cu scorul de 3-1 si are sanse mici de calificare. Un 2-0 n-ar fi chiar imposibil, dar tinand cont de absentele din lot, e greu de crezut ca "gazistii" vor putea obtine calificarea in grupe. Jucatorii au revenit de la Viena si deocamdata se concentreaza pentru meciul cu Vointa Sibiu pe care spera sa-l castige pentru a-si recapata moralul. Un punct nu ar ajuta-o cu nimic pe Gaz Metan care va aborda partida cu Vointa doar la victorie, avand ca obiectiv sa faca 6p in urmatoarele doua meciuri in care va intalni echipe nou promovate. .

1 Dinamo Bucureşti 9 3 3 0 0 8 0 8
2 Universitatea Cluj 9 4 3 0 1 7 4 3
3 Steaua Bucureşti 7 3 2 1 0 7 2 5
4 Oţelul Galaţi 7 4 2 1 1 4 2 2
5 Rapid Bucureşti 6 3 2 0 1 4 2 2
6 CFR 1907 Cluj 6 3 2 0 1 4 2 2
7 FC Braşov 6 4 2 0 2 4 4 0
8 Voinţa Sibiu 5 3 1 2 0 3 2 1
9 Sportul Studenţesc Bucureşti 4 3 1 1 1 3 3 0
10 FC Vaslui 4 3 1 1 1 3 3 0
11 Petrolul Ploieşti 4 4 1 1 2 4 5 -1
12 Pandurii Târgu-Jiu 4 3 1 1 1 3 4 -1
13 FCM Târgu-Mureş 4 4 1 1 2 3 4 -1
14 Astra Ploieşti 3 3 1 0 2 1 3 -2
15 Gaz Metan Mediaş 3 3 1 0 2 3 7 -4
16 Ceahlăul Piatra-Neamţ 2 3 0 2 1 2 4 -2
17 Concordia Chiajna 1 3 0 1 2 1 5 -4
18 CS Mioveni 0 4 0 0 4 0 8 -8


Voinţa Sibiu

Antrenorul Alexandru Pelici și președintele finanțator Ioan Hămbășan au declarat că speră ca Voința să scoată puncte din deplasarea de luni de la Mediaș.

Alexandru Pelici spune că Mediașul are trei jucători foarte periculoși la acest meci: "Sunt convins că Mediașul are jucători destul de maturi care știu că una e campionatul și altceva Cupele Europene. Eu zic că păstrează șanse reale să treacă de austria Viena. Legat de meciul nostru cu ei, noi mergem al Mediaș să scoatem punct sau puncte. Încercăm să menținem acest traseu bun. Sunt jucători destui care ne pot face probleme. Spun de Bawbab, Todea, Ciprian Petre. Ei sunt fotbaliștii care pot face diferența. Este un joc ca oricare altul, doar că există simpatii împărțite. Indiferent cine învinge eu spun că județul Sibiu are numai de câștigat. Este un lucru bun și o mândrie că județul Sibiu are două echipe în Liga 1".

Ioan Hămbășan a declarat că nu este supărat pe cei de la Gaz Metan că nu au dat drumul lui Miclea și Dudiță să vină să joace la Voința. Hămbășan spune că ar fi mulțumit și cu un punct în derbiul județului dintre Voința și Mediaș: "Ar fi bine să avem un ascendent moral în fața Gazului. Mergem la Mediaș cu intenții destul de bune. Nu vrem să pierdem. Aș fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate. Am început destul de bine acest campionat și asta s-a putut cu muncă și cu voință ca să spun așa. Nu sunt supărat pe Mediaș că nu ne-au dat pe Dudiță și Miclea. Și ei au probleme de lot, așa că i-am înțeles. L-am dorit mult pe Dudiță, dar asta e. Ambițiile însă sunt mari la acest meci. Noi suntem mai ambițioși ca ei probabil, pentru că suntem o echipă mai mică decât Gaz Metan. Ar fi extraordinar să scoatem un rezultat bun".

"Am reușit să îi legitimăm în sfârșit pe Sergiu Bar, pe Maghici și pe Matei. L-am pierdut pe Zăvoi pentru că s-a operat de urgență de apendicită. Bunea este suspendat și aveam mare nevoie de el pentru că era un meci special pentru el, datorită faptului că este din Mediaș. Cigan este înb continuare accidentat. Nu sunt supărat pe Beza că a ratat penalty cu FCM Târgu-Mureş, dar probabil că nu va mai executa el primul penalty de care vom mai beneficia. O să desemnez pe altcineva", a spus și antrenorul Pelici.

Mihai Bunea, eliminat la meciul cu FCM Târgu-Mureş, scor 1-1, a fost suspendat un joc şi penalziat cu 740 de lei.

Echipa probabilă: Dănălache - Forika, Cr.Apostol, N.Grigore - Măjer, Beza, Dâlbea, Tătar - I.Popa, Coman; Antrenor: Alexandru Pelici; DT: Sandu Tăbârcă; Accidentat: Zăvoi (s-a operat de apendicită), Cigan; Suspendat: Bunea

Președintele Ioan Hămbășan a anunțat o diminuare cu cinci lei a prețului plătit pentru un bilet de acces în stadion: "Am făcut o analiză și, probabil, chiar la meciul cu Pandurii o să fie o scădere a biletelor, dar trebuie luat în calcul că nu ne putem compara cu Mediaș, atât timp cât Mediașul are în spate Romgaz și Transgaz, două societăți puternice. Noi am axat bugetul în special pe veniturile pe care le putem face noi. Mulțumesc pe calea asta suporterilor care vin și susțin echipa. Cel care vine să-și cumpere bilet contribuie foarte mult și sigur la bugetul echipei. Prețurile biletelor pot coborî de la 25 la 20 și de la 20 la 15 lei".

Vointa Sibiu a remizat pe teren propriu cu FCM Targu-Mures scor 1-1, dupa o partida in care, cu putina atentie ar fi putut obtine victoria daca Beza nu rata un penalty. Pana la urma a fost bun si un punct, iar echipa lui Alexandru Pelici a ramas alaturi de Dinamo si Steaua fara nicio infrangere in primele trei etape. Jucatorii sibieni vor sa profite de faptul ca vor juca in urmatoarele etape cu adversari mai accesibili si spera sa adune cat mai multe puncte. Ei vor merge la Medias cu gandul de a obtine o remiza, dar daca vor simti ca pot mai mult, cu siguranta vor incerca o noua victorie in deplasare.