3 puncte grele : Gaz Metan 2-1 Targu Mures

3 puncte grele : Gaz Metan 2-1 Targu Mures

Intr-o atmosfera de meci amical , cu un public foarte tacut , cu o galerie a gazdelor in care se auzeau doar tobele , Gaz Metan a reusit totusi sa castige scor 2-1 , partida cu FCM Targu Mures din etapa a-VIII-a.
n plin scandal al arbitrajelor favorabile cumparate cu bani seriosi de la presedintele CCA, Vasile Avram, targ-muresenii se deplasau la Medias, pentru meciul cu formatia locala, ultimul al etapei a opta a Ligii I. Presiunea era mare pe echipa oaspete, avand in vedere discutiile iscate in jurul sau, astfel ca mediesenii se puteau considera favoriti, mai ales ca erau in foame de puncte.

Timorati de acest scandal, jucatorii din vechea garda a oaspetilor incep slab partida si se vad condusi inca din minutul 6, cand Bawab scapa singur cu Albut si il executa cu un lob de manual, un gol contestat de targ-mureseni pentru un offside la autorul golului. Mediesenii domina jocul, insa echipa lui Sabau are doua sanse mari de a inscrie prin Subotic, fostul varf al Craiovei reluand insa slab in doua randuri, permitandu-I lui Plesca sa respinga. La o noua faza suspecta de offside, Bawab duce scorul la 2-0, cu un sut puternic din interiorul careului, speculand greseala de marcaj a echipei targ-muresene. Astfel, dupa o repriza cu un ritm bun, gazdele aveau 2-0 si pareau un pariu sigur pentru a obtine cele 3 puncte.

Misiunea oaspetilor este din ce in ce mai grea, dupa ce Paduretu este eliminat in minutul 52 in urma unui conflict cu Trtovac. Din acest moment, intentiile ofensive ale echipei lui Sabau se rezuma la un singur sut din interiorul careului al lui Subotic, in timp ce mediesenii s-au multumit sa controleze jocul fara a pune in pericol poarta adversa cu adevarat, pana in minutul 92, cand Sergiu Bus repeta isprava din meciul cu Clujul, inscriind in poarta lui Plesca cu un sut in cross de la 11 metri, care le-a mai oferit de doi bani speranta targ-muresenilor, sperante care insa au incetat la ultimul fluier al arbitrului Adrian Cojocaru. Asadar, Mediasul castiga cu 2-1 dupa un meci dominat cap-coada, un meci in care oaspetii nu au aratat prea multe si isi complica astfel situatia in actuala editie a Ligii I.

Gaz Metan Medias – FCM Targu Mures 2-1 (2-0)
Stadion:
Gaz Metan (Medias). | Spectatori: 3.000

Au marcat:
Bawab `6, `38 / Sg.Bus '90+2

Cartonase galbene: Markovic ’45, Trtovac ’52, Todea ’56, C.Petre ‘87 / Paduretu ’36, ’52, Subotic ‘45+1, Ilyes ’71, Albut ‘79
Cartonase rosii:
Paduretu‘52

Gaz Metan Medias:
Plesca – Trtovac (’55 Frasinescu), Fl.Lazar, Markovic, Vukadinovic – Todea (’64 Pirvulescu), Breeveld - Hoban, Bawab, C.Petre – Bud (’76 D.Roman).
Rezerve: Vitca, Bozesan, Buzean, Litu.
Antrenor: Petre Grigoras.

FCM Targu Mures: Albut - Epaminonda Nicu, D.Matei (’83 Gugu), Iencsi, Vagner - Jamal, Paduretu, Ilyes, Fl.Dan (’65 Sg.Bus) – Cavalli (’60 Bumba), Subotic.
Rezerve: Balauru, Goge, Topic, Ruiz.
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.