Gaz Metan Mediaș  89-72 U Mobitelco Cluj-Napoca

Gaz Metan Mediaș 89-72 U Mobitelco Cluj-Napoca

Gaz Metan Mediaș a învins pe U Mobitelco BT Cluj-Napoca, scor 89-72, într-un meci contând pentru turul inaugural al Cupei României la baschet masculin - ediția 2011/12. Confruntarea a avut loc la Sala Sporturilor din Mediaș și a opus deținătoarea cupei și campioana în exercițiu.

Ovidiu Teleabă a început partida cu formula Howell, Mitchell, Dumitrescu, Ivanovic și Drăgușin. În schimb, Marcel Țenter a apelat la următorul cvintet pentru startul meciului Morris, Chetreanu, Dykes, Silvășan, Krstanovic. Zece jucători care au evoluat și în sezonul precedent la cele două formații.

În debutul partidei Tudor Dumitrescu și Jarrett Howell au marcat de la distanță, iar Ivan Ivanovic a contribuit cu un coș și fault cu liberă suplimentară transformată pentru a desprinde formația din Mediaș la 9-2 după primele trei minute de joc. Diferența a crescut la opt lungimi în condițiile în care U Mobitelco nu a marcat decât o singură dată din acțiune, prin Zoran Krstanovic. Marcel Țenter a cerut primul timp de odihnă al confruntării.
Americanul Deven Mitchell a comis cea de-a 3-a greșeală personală în minutul 5 al partidei, fiind retras pe banca de rezerve și înlocuit de Tudor Jucan. Dykes și Krstanovic instrumentează un parțial de 5-0 pentru oaspeți, iar apoi Thomson și Howell marchează câte un coș de trei puncte.
Mihai Paul a intrat pentru prima dată într-un meci oficial pentru formația din Cluj-Napoca, iar acesta a înscris un coș de două puncte urmat de încă o reușită din partea lui Krstanovic. În schimb, Dykes a irosit șansa de a aduce primul avantaj pentru vizitatori, acesta irosind trei aruncări de pedeapsă, dar a reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. Scorul la capătul primei secvențe era de 21-21.

Sfertul al doilea a demarat cu primul avantaj al oaspeților, adus de către Mihai Paul. Campioana României se desprinde la trei lungimi pe tabela de marcaj dar continuă să aibă probleme la linia de pedeapsă. Astfel, Craig Moore a marcat primul său coș în echipamentul Gazului Metan Mediaș, iar Tudor Dumitrescu a transformat o nouă aruncăre de trei puncte prin care a dus scorul la 29-26, în minutul 14. Urmează alte cinci puncte pentru gazde, timp în care U Mobitelco a replicat cu un singur punct. Astfel, antrenorul Clujului a fost nevoit să ceară timp de odihnă la scorul de 34-27, în minutul 17 al partidei.
La reluarea jocului, Gaz Metan izbutește un parțiald e 12-1. Jarrett Howell a realizat un coș cu fault reușind să fructifice aruncarea suplimentară. Titus Nicoară înscrie două coșuri de două puncte, Ivanovic reușește unul, iar Craig Moore din spatele semicercului duce scorul la 46-30. Repriza i-a sfârșit prin coșurile semnate Mihai Paul, Kyndall Dykes și Paul Chetreanu pe fondul cărora U Mobitelco s-a apropiat la 9 lungimi. Ultima reușită s-a consemnat la expirarea timpului de joc. Scor la pauză: 48-39.

Jarrett Howell a avut 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, iar Ivan Ivanovic a contribuit cu 9 puncte și 6 recuperări pentru gazde în prima jumătate. În replică, Zoran Krstanovic a totalizat 12 puncte, 5 recuperări, iar Mihai Paul a bifat 9 puncte pentru U Cluj. Oaspeții au ratat șapte din cele 16 aruncări libere acordate.

Amfitrionii au început partida cu un parțial de 6-0 pentru a se detașa la 55-39 în minutul 33. Urmează replica oaspeților care marchează zece puncte fără răspuns, șase dintre acestea fiind opera lui Kyndall Dykes. Situația nefericită a gazdelor este stopată de către Deven Mitchell, autor al unui slam dunk prin care a mărit ecartul la opt lungimi. Urmează o mulțime de ratări de ambele părți, tabela de marcaj a rămas blocată mai bine de două minute, Ivanovic marcând pentru formația gazdă în penultimul minut al secvenței.
Replica vine din mâna lui Zoran Krstanovic care transformă din afara semicercului, dar scorul la capătul secveței a 3-a a fost de 61-52 ca urmare a reușitei lui Titus Nicoară.

Florin Muntean a înscris primul său coș în noul sezon competițional la startul sfertului decisiv, după ce a ratat prima aruncare pe care însă și-a recuperat-o. Krstanovic și Dykes reușesc replica, dar Craig Moore etalează un potențial deloc de neglijat în ceea ce privește aruncarea de trei puncte. Ivanovic îl dublează cu o reușită similară pentru a duce scorul la 70-56, în minutul 33. Oaspeții se văd nevoiți să ceară timp pentru o scurtă ședință la marginea terenului.
Mihai Paul transformă din spatele semicercului, dar amfitrionii se distanțează la 20 lungimi pe fondul reușitelor lui Mitchell și Nicoară din acțiune, respectiv ale lui Ivanovic și Moore de la linia de pedeapsă. Țenter este obligat să mai ceară un timp de odihnă la scorul de 79-59, cu cinci minute înainte de final.
Mitchell a fost imposibil de oprit, americanul reușind să marcheze de două ori din acțiune. În replică, Tyler Morris a înscris patru puncte pentru a menține diferența de 20 lungimi. Acest ecart a coborât chiar la final, Zoran Krstanovic reușind să transforme o aruncare de două puncte cu fault prin care a stabilit rezultatul final de 89-72.

Ivan Ivanovic a reușit 17 puncte, 8 recuperări, Craig Moore a bifat 15 puncte, 3 pase decisive, Jarrett Howell a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Deven Mitchell a terminat cu 14 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, iar Titus Nicoară a avut 12 puncte, 3 recuperări.

În replică, Zoran Krstanovic a izbutit 24 puncte, 6 recuperări. Kyndall Dykes a adăugat 16 puncte, iar Mihai Paul a terminat cu 14.