Baschet:Divizia A: Gaz Metan – BC Miercurea Ciuc

Baschet:Divizia A: Gaz Metan – BC Miercurea Ciuc

Astazi 19 octombrie, Gaz Metan dă piept pe teren propriu cu BC Miercurea Ciuc, într-un meci contând pentru etapa a patra a Diviziei A. Partida va începe la ora 18:00.

Medieşenii sunt pe val după un început de campionat perfect cu trei victorii din tot atâtea posibile, victimele fiind Energia Rovinari, Poli Iaşi şi BC Mureş. Echipa de pe Târnava Mare este singura cu maxim de puncte în clasament, şase, ocupând de două etape scaunul de lider şi cu un nou rezultat pozitiv se va menţine pe prima treaptă a podiumului.

De cealaltă parte, BC Miercurea Ciuc se clasează pe poziţia a zecea, harghitenii bifând până acum un sigur rezultat pozitiv, cel cu Poli Iaşi din etapa precedentă, şi două eşecuri suferite cu BCM Piteşti şi Energia Rovinari.

După ce în primele două runde a depăşit de fiecare data borna a o sută de puncte înscrise, Gaz Metan are o medie impresionantă de puncte pe meci, mai exact 108.3. Trupa lui Laszlofy Botond a reuşit în medie 81.3 puncte pe meci. Coşgheterul formaţiei gazdă de miercuri este Jarrett Howell, cu o medie de 19.3 puncte pe meci, iar principalul marcator al ciucanilor este Emmanual Dies cu o medie de 16.7 puncte pe meci.

Cele două adversare s-au întâlnit în presezon într-un amical ce a avut la Ciuc, băieţii lui Ovidiu Teleabă împunându-se cu 94-99. Provomată în sezonul trecut în prima divizie, echipa harghiteană nu a reuşit până acum să-i bată niciodată pe gazişti.

Partida din etapa a patra va fi arbitrată de trioul Mircea Şerban, Sorin Drugău, Dragoş Nicolae, comisar delegat Marius Marinescu. www.dabaschet.net .