Gaz Metan – Energia Rovinari 104-91

Gaz Metan – Energia Rovinari 104-91

Gaz Metan a început partida în formula: Howell, Mitchell, Dumitrescu, Ivanovic, Drăguşin, în timp ce Energia a tremis pe teren următorul prim-cinci: Nikolic, Giles, Gliga, Mocanu, Steffel.

Primele minute au stat sub semnul echilibrului, cele două adversare mergând cap la cap. Ivan Ivanovic a inaugurat tabela, Viorel Mocanu a egalat la 2, după care patru puncte consecutive ale lui Mitchell au făcut 6-2, dar acelaşi Mocanu a scuturat plasa coşului din spatele liniei de 6.75 m pentru 6-5. A urmat o serie de ratări de fiecare parte, fapt care l-a determinat pe Teleabă să ceară time-out, dar la reluare Mocanu şi-a adus echipa pentru prima dată în avantaj, 6-7. Au urmat două atacuri cursive, însciindu-se la ambele panouri prin Drăguşin şi Steffel, după care Ivanovic a rupt ritmul cu o rueşită de trei, 11-9, şi gazdele au declanşat tăvălugul, Craig Moore băgând mingea în aţe de la distanţă în minutul 8 pentru 18-9. Giles a scos Energia din faliment, dar până la prima pauză nu s-a putut schimba mai nimic, fiind 25-13.

Sfertul al doilea a debutat cu un duel între Scott VanDermeer şi Brandon Fields, care au fost singurii marcatori până la 31-21. Nicoară a întrerupt recitalul în doi şi a dat tonul pentru o nouă răbufnire a medieşenilor, care s-au desprins la 41-23. Guţoaia şi Kabengele şi-au apropiat echipa la 41-28, iar Florin Munteanu a încercat să le taie avântul gorjenilor cu un coş de trei, scor 44-28, dar jocul a curs într-o uşoară notă de dominare a trupei lui Slobodan Nikolic, urmând un parţial de 9-14, astfel că la intrarea la cabine a fost 55-42.

În prima repriză, gaziştii şi-au trecut în cont şapte reuşite de trei puncte, shooterii de serviciu fiind Craig More (3/3) şi Florin Muntean (2/4). De remarcat a fost şi evoluţia bună a lui Scott VanDermeer. Aflat la primul meci oficial în România, pivotul de 2.13 m a strâns o zestre de 12 puncte, având procentaj de sută la sută la libere (4/4).

După pauza mare, jocul s-a desfăşurat după acelaşi scenariu. Medieşenii au continuat să numere din trei în trei, prin Ivanovic şi Howell, şi şi-au păstrat un avantaj comportabil pe tabelă, astfel că în minutul 22 era 62-44. Giles a replicat cu aceiaşi monedă şi a înscris de două ori din spatele semicercului, el şi Mocanu combinând 12 puncte care au strâns situaţia de pe tabelă la 67-56. Perioada bună a Energiei s-a stins însă înainte să pună cu adevărat în pericol supremaţia gazdelor, care au încins inelele şi s-au dus la 83-60 până în minutul 29, după o jumătate de oră de joc înregistrându-se scorul de 85-65.

Profitând de relazarea adversarilor, formaţia din Târgu-Jiu a redus din handicap în startul sfertului al patrulea, venind la 11 lungimi în spatele echipei de pe Târnava Mare, 85-74. Nicoară a sunat trezirea şi băieţii lui Teleabă au reînceput la timp să înscrie. Gorjenii şi-au menţinut motoarele la turaţie mare şi nu le-au mai permis medieşenilor să se distanţeze categoric, dar nici nu au găsit soluţiile pentru a se apropia la mai mult de 95-88, ultimul fluier consemnând victoria Gazului, 104-91.



Gaz Metan:

Deven Mitchell: 19 puncte, 5 recuperări, 1 pasă decisivă
Craig Moore: 18 puncte (6×3 !), 1 recuperare, 4 pase decisive
Titus Nicoară: 13 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive
Ionuţ Drăguşin: 12 puncte, 8 recuperări, – pase decisive
Scott VanDermeer: 12 puncte, 3 recuperări, 1 pasă decisivă
Jarrett Howell: 10 puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive
Ivan Ivanovic: 10 puncte, 1 recuperare , 3 pase decisive
Florin Muntean: 6 puncte, – recuperări, 3 pase decisive
Tudor Dumitrescu: 2 puncte, 1 recuperare, 2 pase decisive
Tudor Jucan: 2 puncte, 1 recuperare, 1 pasă decisivă

Energia Rovinari:

Brandon Fields: 21 puncte, 1 recuperare, 4 pase decisive
David Steffel: 19 puncte, 7 recuperări, – pase decisive
Brice Kabengele: 18 puncte, 2 recuperări, – pase decisive
Viorel Mocanu: 11 puncte, 6 recuperări, – pase decisive
Robert Giles: 10 puncte, 4 recuperări, – pase decisive
Adrian Guţoaia: 6 puncte, 2 recuperări, – pase decisive
Ştefan Nikolic: 3 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive
Milan Oluic: 3 puncte, 6 recuperări, 1 pasă decisivă