Baschet Masculin Cs Gaz Metan 95-97 CSU Ploiesti

Baschet Masculin Cs Gaz Metan 95-97 CSU Ploiesti

Gaz Metan Mediaş a pierdut la „masa verde” confruntarea cu CSU Ploieşti din etapa a opta a Diviziei A după ce, din neatenţie, Ovidiu Teleabă, tehnicianul singurei formaţii rămase neînvinse până la acest moment în noul sezon, a avut pe teren cinci stranieri în acelaşi timp.
În minutul 7 al jocului, în urma unui fault al lui Ionuţ Drăguşin asupra lui Drasko Albijanic, jucătorul sârb al prahovenilor punctând totuşi şi primind o liberă suplimentară. Antrenorul medieşenilor a decis înlocuirea lui Drăguşin cu Scot VanderMeer, ceilalţi patru jucători ai lui Gaz Metan din teren fiind Jarrett Howell, Deven Mitchell, Craig Moore şi Ivan Ivanovic. Baschetbalistul vicecampioanei ratat libera acordată, iar balonul a fost recuperat de Ivanovic. Acelaşi Albijanic l-a faultat pe Deven Mitchell şi americanul a beneficiat la rându-i de două aruncări de la linia de pedeapsă.
Jocul a fost însă întrerupt, Vladimir Arnautovic sesizând că cinci-ul gazist din teren număra cinci stranieri. Totuşi partida a continuat să se joace, Ovidiu Teleabă înlocuindu-l pe Craig Moore cu Florin Muntean.
 Conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet, în cazu încălcării regulii ce impune prezenţa în permanenţă pe parchet a unui jucător român, Gaz Metan ar pierde meciul prin „neprezentare” la scorul de 0-20.
Insa meciul s-a disputat pana la final deoarece a fost televizat.La finalul meciului CSU Ploiesti a castigat cu scorul de 97-95.