Elba Timisoara - CS Gaz Metan  in aceasta seara

Elba Timisoara - CS Gaz Metan in aceasta seara

Derby-ul etapei cu numărul nouă a campionatului se va disputa sâmbătă, 19 noiembrie, pe Bega, liderii campionatului urmând să primească vizita formaţiei care s-a aflat până la sfârşitul săptămânii trecute pe prima treaptă a podiumului. Fluierul de start se va da la ora 17:30, iar meciul va putea fi vizionat pe postul Digi Sport 3.

BC Timişoara abordează confruntarea cu medieşenii după victoria obţinută în Liga Balcanică cu OKK Belgrad, scor 85-67. În Divizia A, trupa lui Badnjarevic a defilat în runda precedentă pe teren propriu în faţa Politehnicii Iaşi, 104-48. Bănăţenii au profitat de incidentul de la partida dintre Gaz Metan şi CSU Asesoft, în urma căruia oaspeţii de sâmbătă au rămas fără punct în clasament, şi au urcat pe primul loc în clasament cu un total de 15 puncte obţinut în urma obţinerii a şapte victorii şi a înregistrării unei singure înfrângeri, la Cluj.

Gaziştii au fost neînvinşi în primele şapte etape, primul eşec venind în derby-ul cu vicecampioana din Ploieşti încheiat în prleungiri în favoarea lui Burlacu şi compania, 95-97, acesta s-a desfăşurat însă în condiţii anormale, echipa de pe Târnava Mare pierzând apoi şi la masa verde cu 0-20 din cauza faptului că a avut preţ de câteva secunde cinci stranieri pe teren.

Actualmente, principalul marcator al timişorenilor este, cu o medie de 16.5 puncte, Bogdan Popescu. De cealaltă parte, coşgheterul formaţiei antrenate de Ovidiu Teleabă este Deven Mitchell, americanul înscriind în medie 20 de puncte pe meci.

''Eu văd partida cu BC Timişoara ca fiind una echilibrată. Contează foarte mult pentru noi să reuşim să trecem peste şocul cu Ploieşti, dar consider că am o echipă de jucători profesionişti care ştiu pentru ce sunt în echipa noastră. Respectăm echipa din Timişoara este o echipă cu jucători foarte buni, dar trebuie să arătăm că şi noi suntem o echipă puternică şi continuăm lupta pentru un loc cât mai sus în Divizia A''.- a declarat Ovidiu Teleaba

''Va fi un meci foarte dificil. Mediaşul are individual cea mai bună echipă din România. Trebuie să jucăm colectiv şi foarte bine în apărare dacă vrem să câştigăm, altfel vom avea probleme. Ei vin după acel meci ciudat şi nu ştim în ce stare vor fi. Mă interesează însă doar jocul nostru. Va trebui să jucăm aproape perfect ca să câştigăm. Nu contează că avem un punct în faţa în clasament''.- a declarat antrenorul celor de la Elba , Predrag Badnjarevic.

Cea mai importantă întâlnire dintre cele două adversare a avut loc în 2010 în finala Cupei României, când băieţii lui Petricevic au cucerit trofeul, impunându-se la 92-83. În acelaşi sezon, Gaz Metan şi BC Timişoara s-au duelat şi în finala mică a campionatului, când roata s-a întors şi învingători au fost medieşenii cu 2-0 la general.

Meciul va fi condus de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru şi Adrian Habor.