Gaz Metan Mediaș - CSM București 97-74

Gaz Metan Mediaș - CSM București 97-74

Gaz Metan Mediaș a depășit pe CSM București, scor 97-74, într-un meci desfășurat la Sala Sporturilor din Mediaș și contând pentru etapa a 10-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Gaz Metan a început cu Howell, Mitchell, Jucan, Ivanovic și Drăgușin, iar CSM a replicat u Martinic, Fometescu, Gallimore, Căruțașu și McKenzie.

Pivotul echipei gazdă, Ionuț Drăgușin a irosit primele trei acțiuni ofensive ale echipei gazdă în acest meci. În această perioadă, Goran Martinic a marcat de două ori din apropierea coșului pentru echipa din capitală. Jarrett Howell a marcat primele puncte ale gazdelor de la linia de pedeapsă, dar prima reușită din acțiune a Gazului Metan s-a consemnat după mai bine de două minute de joc, din mâna lui Deven Mitchell.
Oaspeții se regăsesc datorită inspirației lui McKenzie și Gallimore la finalizare. Drăgușin egalează de două ori din aruncări de pe pivot, dar Claudiu Fometescu este primul care conectează de la distanță în acest meci. Mitchell aduce pe Gaz Metan în avantaj, pentru prima dată în acest meci, după șase minute de joc printr-o reușită de sus. Fometescu marchează din nou de la distanță, dar Ivan Ivanovic răspunde cu aceeași monedă în contul amfitrionilor. Același jucător marchează ultimul coș al gazdelor în actul inaugural, dar Goran Martinic înscrie de la distanță pentru a stabili scorul primei secvențe: 23-21 pentru Gaz Metan.

Bryson McKenzie restabilește egalitatea în prima fază a sfertului al doilea. Formația gazdă mizează pe Scott VanderMeer în faza ofensivă, iar acesta înscrie de două ori consecutiv din acțiune, însă Martinic și Gallimore răspund de fiecare dată. Howell înscrie după recuperarea ofensivă a lui Moore, însă și de această dată Martinic, egalează, din a doua încercare. Astfel, Ovidiu Teleabă solicită timp de odihnă la scorul de 29-29, în minutul 14.
CSM-ul schimbă trei jucători în cadrul timeout-ului solicitat de banca adversă, dar acest lucru îi este detrimental pierzând de două ori posesia. Mediașul a transformat aceste posesii câștigate în puncte, venite pe mâna lui Deven Mitchell, care a înscris de trei ori consecutiv pentru amfitrioni. El a fost urmat la finalizare de către Craig Moore respectiv de Titus Nicoară. Gaz Metan a instrumentat un parțial de 13-5 între minutele 14-17, perioadă în care Hristu Șapera a fost forțat să ceară timp de odihnă.
După reluarea jocului Gallimore a efectuat mai multe aruncări de la distanță, iar McKenzie și Martinic au contabilizat pe tabela de marcaj, dar același Mitchell a apărut la finalizare pentru gazde, alături de Florin Muntean, cel din urmă stabilind rezultatul primei reprize cu o reușită de la distanță. Scor la pauză: 49-41.
Repriza a doua începe foarte bine, ambele protagoniste reușind să finalizeze din acțiune pe primele trei acțiuni succesive de atac. Pentru gazde au apărut la finalizare Nicoară, Moore și Ivanovic iar de cealaltă parte s-au remarcat McKenzie de două ori și Martinic.
Ivan Ivanovic înscrie un coș din acțiune fiind faultat îm momentul aruncării de către Căruțașu. Ex-iugoslavul a transformat aruncarea suplimentară pentru a desprinde pe Gaz Metan la zece lungimi în minutul 23. Amfitrionii au avut momente de rătăcire în joc, Ivanovic și mai apoi Howell fiind sancționați cu greșeli ofensive. De altfel, Gaz Metan a ajuns în penalizare din al 4-lea minut de joc al acestei secvențe.
Diferența a crescut la 12 puncte, însă Martinic și Gallimore au marcat din acțiune, iar Fometescu de la linia de pedeapsă. De fapt, sportivul ex-iugoslav a înscris de trei ori în această perioadă și a alimentat un parțial de 9-0 al CSM-ului prin intermediul căruia tabela de marcaj indica scorul de 59-56 la jumătatea secvenței, moment în care Teleabă a cerut timp.
După reluare situația se schimbă radical. Vizitatorii au mari probleme să marcheze din acțiune, iar gazdele reușesc acest lucru pe rând prin Ivanovic, VanderMeer, Muntean (un coș de două și unul de trei puncte) și Mitchell, cel din urmă transformând și aruncarea liberă suplimentară acordată. În ultimele cinci minute ale acestei perioade oaspeții au marcat un singur coș din acțiune, autor fiind același Goran Martinic. Scorul înaintea ultimelor zece minute de joc era de 78-63 pentru ardeleni.
Ecartul a atins un nou maxim în al treilea minut al sfertului decisiv, după un al doilea coș de trei puncte succesiv ce a purtat semnătura lui Ivan Ivanovic, moment în care scorul a devenit 86-66. Oaspeții joacă și cu sportivii mai puțin rulați în mod obișnuit pe finalul unui meci lipsit de suspans. Astfel, Bogdan Stăncuț apare la finalizare pentru CSM București, însă Scott VanderMeer și Titus Nicoară au pus câte trei puncte pe tabela de marcaj pentru a duce avantajul echipei ardelene la 22 lungimi, în minutul 37.
Pe finalul jocului, la Gaz Metan a intrat Tudor Dumitrescu care și-a făcut simțită prezența în teren printr-o reușită de la mare distanță. Scorul final, stabilit de către Daniel Tudosă, a fost de 97-74.
Remarcați
Gaz Metan - Ivanovic 26 puncte, 5 recuperări, Mitchell 17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Nicoară 11 puncte, 7 recuperări, VanverMeer 11 puncte, 8 recuperări, Moore 9 puncte, 5 pase decisive.
CSM - Martinic 28 puncte, Gallimore 20 puncte, McKenzie 12 puncte, 11 recuperări.
 Ivan Ivanovic a avut o prestație foarte bună în meciul pe care Gaz Metan Mediaș l-a câștigat împotriva lui CSM București, scor 97-74, în etapa a 10-a din sezonul regulat al Diviziei A.

Muntenegreanul a bifat 25 minute de joc, perioadă în care a avut 7/9 la aruncările de două puncte, 3/4 la trei puncte și 3/3 la linia de pedeapsă pentru un total de 26 puncte. De asemenea, Ivan a adăugat 5 recuperări, 3 pase decisive și a pierdut posesia mingii de cinci ori pentru un coeficient de 26 la eficiență.

Ivanovic a realizat recorduri personale stagionale la puncte marcate, coșuri de două puncte, de trei puncte și din acțiune, respectiv eficiență.

În cadrul meciului de la Mediaș s-a evidențiat și Deven Mitchell. El a avut 7/7 la aruncările de două puncte și 3/3 la linia de pedeapsă pentru 17 puncte în 28 minute de joc. Americanul a avut 5 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Deven a fost aproape de un meci perfect, pe care l-ar fi realizat dacă nu pierdea posesia mingii o dată. Astfel, extrema echipei din Mediaș a avut un coeficient de 28 la eficiență.

De remarcat la meciul de la Mediaș este faptul că Gaz Metan a triumfat la recuperări (41-29). Impresionant este faptul că amfitrionii au avut 19 recuperări ofensive, cu două mai multe obținute sub coșul advers decât CSM București.
Această realizare a fost posibilă în condițiile în care niciun jucător de la învingători nu a totalizat mai mult de 8 recuperări.


DIVIZIA B. Gaz Metan Mediaş 2 se impune la Sfântu Gheorghe

 

Sâmbătă dupmasă la Sala Sporturilor "Kati Szabo" din Sfântu Ghoerghe a avut loc partida dintre formaţia locală CS Vabova şi CS Gaz Metan Mediaş 2. Echipa satelitului medieşean s-a impus la pas cu scorul de 75-57, scorul pe sferturii fiind 18-13, 8-15, 15-19, 16-28.
Mihai Racoviţan a fost principalul marcator al oaspeţilor cu 17 puncte (2/11 x 3 !!), 5 recuperări şi 2 pase decisive fiind secondat de George Tănase cu 16 puncte şi 6 recuperări. Cel mai eficient jucător al partidei a fost medieşeanul Mihai Mosoiu autor a 15 puncte şi tot atâtea recuperări. De la gazde s-au remarcat Laszlo Deak cu 19 puncte şi 13 recuperări respectiv Robert Nagy cu 13 puncte şi 6 recuperări.
După trei etape CS Vabova Sfântu Gheorghe are 2 victorii şi o înfrângere în timp ce CS Gaz Metan Mediaş a concretizat două victorii din tot atâtea meciuri susţinute.  sursa:totalbaschet.ro