Gaz Metan invinge Poli si se califica in Semifinale !

Gaz Metan invinge Poli si se califica in Semifinale !

Gaz Metan Mediaș se califică în semifinalele Cupei României, după ce a reușit să o învingă, în deplasare, pe FC Timișoara, cu scorul de 1-0, la capătul unei partide în care s-a jucat fotbal doar în prima repriză.
Singurul gol al meciului a fost marcat de Cristi Bud. În partea secundă a meciului, ocaziile au lipsit cu desăvârșire.
Partida a început cu o echipă mai decisă, care a trecut direct la controlul jocului – FC Timișoara, și cu o formație în expectativă – Gaz Metan Mediaș. Aproape imprevizibil a „căzut” golul medieșenilor din minutul opt, când Avram i-a oferit, de pe dreapta, o centrare covrig lui Bud. Jucătorul împrumutat la Mediaș de CFR Cluj nu a stat mult pe gânduri, și a țâșnit dintre doi fundași adverși, după care a împins ușor mingea în poarta Politehnicii. Șapte minute mai târziu, Goga este blocat în careul medieșean, chiar în momentul șutului. Bud iese din nou în evidență, în minutu 17, dar de această dată el este sancționat cu cartonaș galben, pentru un fault în zona de centru a terenului. Dezmorțiți după golul primit, poliștii au o ocazie mare, în minutul 19, prin Curtean, care a trimis, cu capul, puțin pe lângă poarta Mediașului. În minutul 27, Gaz Metan îl pierde pe Cristi Bud, accidentat de Scutaru. Jucătorul lui Poli a primit cartonaș galben, iar Bud a fost scos de pe teren cu targa. Luați prin surprindere de accidentarea lui Bud, medieșenii rămân pentru trei-patru minute în zece oameni. „Studenții” profită de acest lucru și se năpustesc asupra careului medieșean. Gorobsov are o ocazie imensă în minutul 30, din lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea sa este scoasă in extremis de Pleșca. Bud, ieșit de ceva vreme de pe teren, este schimbat, într-un final, cu Ciprian Petre, în minutul 31. Spre finalul primei reprize, jocul a pierdut în intensitate, medieșenii reușind să restabilească egalitatea la capitolul „posesie a galonului”. Poliștii se aruncau în atac, îndemnați de puținii oameni de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pe când „gaziștii” se apărau exact, închideau spațiile și, când era cazul, porneau contraatacuri rapide. Mai mult, ultimele ocazii ale primei părți au aparținut tot Gazului – șutul lui Bawab din careu, care a trecut puțin pe lângă poartă, și finalizarea din alergare a lui Pîrvulescu, care a lovit plasa laterală.
Repriza a doua
Partea doua a jocului nu s-a mai desfășurat într-un ritm alert - FC Timișoara dădea impresia că nu poate să se apropie de poarta medieșenilor, iar Gaz Metan evolua ca o echipă mare, lucidă, care nu se retrage, dar care nici nu dă șanse adversarilor. Velcea, antrenorul gazdelor, forțează egalararea prin introducerea lui Tameș și Popovici, în locul lui Poparadu, respectiv Curtean, dar medieșenii continuă nestingheriți seria de pase de la mijlocul terenului. În minutul 82, medieșeanul Pîrvulescu primește cartonașul galben, pentru un fault în zonă centrală. În faza imediat următoare, Cristi Pustai îl înlocuiește pe Pîrvulescu cu Buzean. Finalul de meci le aduce lui Bawab și Tameș câte un cartonaș galben, penalizări pentru faulturi evidente. În prelungirile meciului, gazdele se aruncă asupra careului medieșean, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Pustai îi enervează puțin pe timișoreii din tribună, când îl înlocuiește pe Bawab cu Vitinho. Ultima fază a meciului putea să aducă o egalare neașteptată și contrară cursului jocului, dar Tameș a reluat, puțin pe lângă poarta lui Pleșca, balonul care a ajuns la el cu noroc. Fluierul „centralului” Ovidiu Hațegan consfințește victoria medieșenilor, în timp ce, din tribună, se strigă „rușine, rușine”.
Gaz Metan Mediaș trece de un mare hop în drumul său spre finala Cupei României, trofeu pe care, în repetate rânduri, medieșenii au anunțat că și-l doresc.
Echipe de start:
Poli Timișoara: Lepmets, Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi, Chiş, Poparadu, Gorobsov, Curtean, Ricketts, D. Goga
Rezerve: Kirev, Popovici, Tameş, Axente, Sandu, Zaluschi, Pătraş

Gaz Metan: Pleşca, Hoban, Frăsinescu, Fl. Lazăr, Z. Markovici, Cr. Todea, Breveeld, Avram, Pîrvulescu, Bawab, Bud
Rezerve: Vîtcă, Trtovac, Buzean, Vukadinovici, C. Petre, Miclea, Medeiros.