Mobitelco Cluj 95-84 CS Gaz Metan

Mobitelco Cluj 95-84 CS Gaz Metan

Dupa cum era de asteptat , Mobitelco Cluj a reusit sa invinga Gaz Metan Media fara prea multe emotii,scor 95-84.

Derby-ul rundei a 11-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin a fost adjudecat de campioana în exercițiu a României, care a primit vizita deținătoarei Cupei României.
Mediaș a început foarte bine marcând primele cinci puncte ale confruntării. Ivan Ivanovic a fost principalul artizan al debutului de meci, muntenegreanul marcând de două ori de la distanță, dar replica a venit din mâna lui Vladimir Mijovic, autor a 8 puncte consecutive și a aduc Clujului avantajul, scor 18-16, în minutul 7 al confruntării. Dumitrescu răspunde, dar cele două echipe alternează la conducere spre finalul primului act. Același Mijovic înscrie pentru amfitrioni, dar VanderMeer și Deven Mitchell pun ultimele puncte pe tabela de marcaj pentru a termina sfertul 1 în avantaj, scor 27-26. A fost singura perioadă în care lipsa celui de-al 5-lea jucător străin, fundașul Craig Moore fiind accidentat.

Scott VanderMeer a marcat primul coș al sferului 2, după ce a recuperat aruncarea scurtă a lui Nicoară. În replică, Mihai Silvășan a reușit să mențină aproape formația campioană. Oaspeții continuă să domine lupta la recuperări, însă Mijovic găsește soluția de a trimite mingea în coș pentru a menține aproape pe U Mobitelco, iar Krstanovic a readus în avantaj formația gazdă. În replică, Tudor Dumitrescu îngroapă o aruncare de la distanță pentru e restabili egalitatea la 34 spre jumătatea secvenței.
Oaspeții mișcă foarte bine mingea și Nicoară înscrie de sub coș din serviciul lui Deven Mitchell pentru a duce scorul la 35-38, moment în care Marcel Țenter a solicitat timp de odihnă. Imediat după reluare Krstanovic și Morris marchează din acțiune pentru un parțial de 7-0 care schimbă conducerea pe tabela de marcaj. Nicoară se impune sub panoul advers, acolo unde recuperează de multe ori, însă Clujul găsește soluții pentru a termina repriza în avantaj, chiar dacă a fost surclasată la recuperare. Kyndall Dykes a marcat ultimele două coșuri ale reprizei. Scor după 20 minute de joc era 48-42.

Jarrett Howell marchează de la distanță pe prima posesie din repriza a doua, însă Kyndall Dykes a înscris de două ori consecutiv pentru a desprinde formația gazdă la șapte puncte pe tabela de marcaj. Vizitatorii continuă se recupereze toate mingile, dar Morris înscrie de la distanță și același jucător duce avantajul Clujului la 12 puncte, motiv pentru Ovidiu Teleabă să ceară timp de odihnă.
La reluare Zoran Krstanovic reușește un coș de trei puncte și este faultat pe aruncare, astfel încât el a reușit să pună patru puncte în contul lui U Mobitelco pe o singură fază și scorul era de 65-51 în minutul 25 al partiei.
Dumitrescu înscrie de la distanță și apoi Nicoară din serviciul lui Jarrett Howell pentru a reveni la 66-56. Gazdele încep să conteze la recuperări și Lawrence în servește excelent pe Mijovic, care înscrie de sus. Americanul este înlocui cu tânărul Vlad Corpodean pe finalul sfertului 3. Oaspeții încheie sfertul mai bine marcând mai mult decât adversarul, chiar dacă nu au făcut-o deloc în ultimul minut de joc efectiv. Titus Nicoară a înscris de trei ori consecutiv pentru Gaz Metan în finalul de act. În aceste condiții scorul la intrarea în sfertul decisiv era de 69-62 pentru U Mobitelco Cluj-Napoca.
Zoran Krstanovic îngroapă o aruncare de la distanță pentru a reface diferența de 10 puncte, Nicoară marchează din serviciul lui Howell, dar Lawrence înscrie pe pătrundere și duce scorul la 74-64. Nicoară continuă să irosească de la linia de pedeapsă, Mediașul irosind cu seninătate mai multe situații în care ar fi putut să se apropie pe tabela de marcaj. Diferența atinge 15 lungimi după coșurile lui David Lawrence și Vladimir Mijovic.
Mihai Silvășan îi bagp degetele în ochi lui VanderMeer, căpitanul gazdelor fiind sancționat cu greșeală antisportivă. Howell înscrie liberele, dar pe posesia aferentă Florin Muntean pierde mingea. Howell înscrie de la distanță și provoacă un fault ofensiv la Kyndall Dykes, moment în care Țenter cere timp de odihnă. Clujeanul se revașnează la acțiunea următoare, atunci când a înscris de la semidistanță. În replică Nicoară marchează după o recuperare ofensivă, iar Howell reduce ecartul la șapte lungimi în minutul 36 al confruntării. Dykes reface avantajul de 10 puncte al gazdelor pe fondul ratărilor sau greșelilor exasperante din jocul adversarului.
Tyler Morris pecetluiește victoria campioanei cu o aruncare de trei puncte contestată. Meciul a luat sfârșit prin câteva aruncări libere de ambele părți dar și cu reușita de trei puncte a lui SIlvășan, cu scorul de 95-84. www.totalbaschet.ro