Totul despre Gaz Metan - Ceahlaul Piatra Neamt

Totul despre Gaz Metan - Ceahlaul Piatra Neamt

Gaz Metan Medias a obținut un punct în meciul de la Chiajna cu Concordia, pe care l-a terminat la egalitate, 0-0. Echipa lui Pustai a dat însă lovitura joi seara, la Timișoara, reușind să o elimine pe Poli și să se califice în semifinalele Cupei României. Dacă va reuși să câștige ultimele două meciuri din acest an, ambele de pe teren propriu cu Ceahlăul și Brașov, "gaziştii" vor încheia cu bine un an în care au obținut cea mai mare performanță din istoria clubului, participarea în Europa League și acum calificarea în semifinalele Cupei României. Obiectivul Mediaşului în meciul de mâine cu Ceahlăul este de a obține cele 3p pentru că echipa este în zona retrogradării, la doar trei lungimi de locul 15.

După victoria în fața Politehnicii Timișoara, care a culminat și cu avansarea Gazului în faza semifinalelor Cupei României, antrenorul Cristi Pustai a spus că este normal ca jucătorii săi să se gândească la o finală, dar că aceștia trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece până la ultimul act al competiției este cale lungă: "Este o premieră faptul că am ajuns în semifinalele Cupei României. Noi ne-am obișnuit să facem totul în pași mărunți, avem o tehnică a pașilor mărunți. Este normal că toți ne visăm pe Național Arena, într-o finală, este normal, pentru că altfel ești înfrânt, dacă nu mai poți să visezi, dar nici să fii robul viselor tale nu este bine. Așa că suntem cu picioarele pe pământ. Deocamdată ne așteaptă două meciuri de campionat, și la primăvară vom mai discuta despre Cupă. Ne dorim mult să batem Ceahlăul. Nu mă gândesc încă la partida cu FC Braşov. Dacă vom lua şase puncte în aceste două meciuri, vom intra mult mai liniştiţi în vacanţă".

Atacantul Cristian Bud s-a foarte accidentat grav în partida cu Poli Timişoara, verdictul medicilor fiind ligament încrucişat anterior, posterior şi colateral intern rupte plus cartilagiu de la genunchi ciupit şi meniscul rupt. "Când m-a accidentat Scutaru, mi-am dat seama că este ceva foarte grav pentru că nu-mi mai simţeam piciorul şi am auzit o trosnitură foarte tare. Aveam o durere insuportabilă la orice mişcare, nu am închis un ochi toată noaptea. Tot genunchiul e rupt. Meniscul, ligamentele, tot... Este păcat că a venit acest necaz pentru că abia am început să îmi revin la o formă bună. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al celor de lângă mine sper să joc cât mai rapid fotbal. Nu doresc nimănui sa treacă prin ceea ce am trecut eu", a spus Bud.

Antrenorul Cristian Pustai nu va putea conta în meciul cu Ceahlăul pe Alex Muntean, Raúl del Campo, Doru Dudiţă şi de Cristi Bud, toţi accidentaţi. Antrenorul va avea probleme în atac, pentru că Bawab a rămas singur după grava accidentare a lui Bud. Atacanţii Florin Bratu şi Alin Liţu nu au mai prins de mult timp echipa, aşa că Pustai pare decis să joace pe flancul stâng cu Pârvulescu şi, mai avansat, cu Ciprian Petre. O altă soluţie ar fi ca în atac iordanianul Bawab să facă cuplu cu brazilianul Vitinho.

Echipa probabilă:
Pleşca - Hoban, Frăsinescu, Fl.Lazăr, Z.Marković - R.Avram, Todea, Breeveld, Pârvulescu - Bawab, Cip.Petre (Vitinho); Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Al.Muntean, Raúl del Campo, Dudiţă, Bud; Suspendaţi: nu există

Gaz Metan Mediaş s-a calificat joi, 8 decembrie, în semifinalele Cupei României la fotbal, după ce a învins formaţia de ligă secundă FC Timişoara cu scorul de 1-0 (1-0), în stadionul "Dan Păltinişanu" de pe Bega, în sferturile de finală ale competiţiei. Unicul gol a fost marcat de Cristian Bud (minutul 8).

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
07.11.2011: Gaz Metan - FC Vaslui 1-1 [Liga 1, Etapa 13]
21.11.2011: Rapid Bucureşti - Gaz Metan 5-3 [Liga 1, Etapa 14]
28.11.2011: Gaz Metan - Petrolul Ploieşti 0-1 [Liga 1, Etapa 15]
04.12.2011: Concordia Chiajna - Gaz Metan 0-0 [Liga 1, Etapa 16]
08.12.2011: FC Timişoara - Gaz Metan 0-1 [Cupa României 1/4]


Ceahlăul Piatra-Neamţ

Ceahlăul a obținut doar un punct în partida susținută la Piatra-Neamț cu FCM Târgu-Mureș, cu care a terminat la egalitate, scor 1-1. "Galben-negrii" au fost conduși cu 1-0 pe tabela de marcaj și au obținut egalarea în minutul 84 prin Cebotaru, jucător care s-a transferat după acest meci în Rusia la Spartak Nalchik. Cu o etapă înainte de final, echipa lui Enache stă bine în clasament, fiind pe locul 10, având un avantaj liniștitor de 7p față de locul 15. Vor urma acum două partide consecutive în deplasare, ultimele din acest an, mâine la Mediaş, unde moldovenii vor întâlni pe Gaz Metan și săptămâna viitoare la Târgu-Jiu, unde vor juca cu Pandurii. Vor fi două meciuri grele în care nemţenii își propun să nu piardă, fiind mulțumiți să obțină 2p.

Victoria de miercuri seară, la Timişoara, a celor de la Gaz Metan Mediaş, în Cupa României, acolo unde nemţenii au clacat în această nouă stagiune a competiţiei KO, nu-i sperie deloc pe reprezentanţii Ceahlăului. În perspectiva duelului de luni seară contra medieşenilor, antrenorul Costel Enache găseşte în lotul adversarilor o formaţie cu mare potenţial, dar care arată şi rezultate fluctuante în acest nou sezon. "Cei de la Gaz Metan şi-au dovedit forţa de joc în partidele disputate în plan competiţional. Este o echipă ce poate deveni, în orice clipă, foarte puternică. N-au făcut foarte multe transferuri, poate două-trei achiziţii care să-i ajute, dar au continuitate cu acelaşi efectiv. Iar omogenitatea lotului, într-o echipă, este foarte importantă".

În afara lui Lucas García, tot lotul este valid şi a făcut deplasarea pentru aceste două jocuri.

Echipa probabilă: Villadsen - Dumitraş, Forminte, L.Cazan, Barna - V.Achim, Monroy - M.Constantinescu, Bădescu, Stana - Cr.Gafiţa; Antrenor: Costel Enache; Accidentat: Lucas García; Suspendaţi: nu există; Va mai lipsi: Cebotaru (s-a transferat la Spartak Nalchik)

Eugeniu Cebotaru (27 de ani) a semnat un contract de trei ani cu formaţia rusă Spartak Nalchik. Eugeniu Cebotaru este originar din Chişinau, produs al Şcolii de fotbal Zimbru, component al echipei naţionale din Republica Moldova, pregătită de fostul internaţional român Gabi Balint. Noua sa echipă se situează pe penultimul loc în clasamentul campionatului din Rusia.

Împrumutat în această vară de la Dinamo, Hristu Chiacu nu a impresionat la Ceahlăul Piatra-Neamţ. Nemulţumiţi de randamentul fotbalistului, nemţenii l-au anunţat deja pe mijlocaş că vor renunţa la serviciile sale în această iarnă. Jucătorul aflat sub contract cu Dinamo se va întoarce astfel în "Ştefan cel Mare", după doar 275 de minute jucate pentru Ceahlăul în acest tur.

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
29.10.2011: Ceahlăul - Voinţa Sibiu 2-1 [Liga 1, Etapa 12]
04.11.2011: CS Mioveni - Ceahlăul 1-2 [Liga 1, Etapa 13]
20.11.2011: Ceahlăul - Steaua Bucureşti 1-0 [Liga 1, Etapa 14]
25.11.2011: Astra Ploieşti - Ceahlăul 0-0 [Liga 1, Etapa 15]
04.12.2011: Ceahlăul - FCM Târgu-Mureş 1-1 [Liga 1, Etapa 16]


Bilanţul Mediaşului la meciurile de acasă: 8 meciuri, 4 victorii, 1 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 14-14, 13 puncte

Bilanţul Ceahlăului la meciurile din deplasare: 8 meciuri, 3 victorii, 3 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 8-7, 12 puncte

12.12.2011, Mediaş, Stadion: "Gaz Metan", ora: 16:00, live Dolce TV
Arbitru: Robert Dumitru (Braşov)
Gaz Metan Mediaş - Ceahlăul Piatra-Neamţ

Compară rezultatele echipelor Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul Piatra-Neamţ


Echipa Gaz Metan Mediaş se află pe locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 17p, iar Ceahlăul Piatra-Neamţ pe 10, cu 21p