Baschet:Energia Rovinari - CS Gaz Metan

Baschet:Energia Rovinari - CS Gaz Metan

Prima etapă a returului Diviziei A programează sâmbătă, 14 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, confruntarea dintre Energia Rovinari şi Gaz Metan, două echipe cu obiective diferite pentru partea a doua a campionatului, prima bătându-se pentru ultimele locuri de play-off, în timp ce cea de-a doua ţinteşte podiumul la finele sezonului regulat. 
În pauza competiţională, Energia a disputat două amicale în compania celor de la SCM Craiova, câştigându-le pe ambele. De cealaltă parte, medieşenii se deplasează la Târgu-Jiu după şocul eliminării din Cupa României, având nevoie de un rezultat pozitiv pentru a-şi reface moralul. Gorjenii ocupă actualmente locul 9, iar echipa antrenată de Ovidiu Teleabă a încheiat turul pe poziţia a 4-a.
De la ultima etapă din decembrie s-au înregistrat schimbări de trupe în ambele tabere. Din lotul condus deSlobodan Nikolic au plecat Brandon Fields, Robert Giles şi Milan Oluic, venind Porter Troupe şi Rajko Kljajevic, în timp ce Gaz Metan s-a despărţit de Jarrett Howell şi Scott VanderMeer şi i-a adus pe Ivan Tomeljak şi Ivan Zigeranovic.
În partida din tur, “gaziştii” s-au impus pe teren propriu în faţa Energiei cu scorul de 104-91.
Partida de sâmbătă va fi condusă de o brigadă de arbitrii formată din Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti şi Vlad Potra.
Sursa : dabaschet.net