Fundas din Coasta de Fildes , in probe la Medias

Fundas din Coasta de Fildes , in probe la Medias

Cristi Pustai testeaza in aceste zile un fundas stanga din Coasta de Fildes , care a jucat ultima oara in Seria II la Fc Bihor.E vorba de Abdoulaye Diarra care in trecut a mai evoluat la echipele Inter Milano , Maribor , Bohemians , UTA Arad , Liberty Salonta si Fc Bihor.
Transferat în vara anului 2011 la FC Bihor, Abdoulaye Diarra a început fotbalul în Italia, la juniorii echipei Piacenza, la vârsta de 15 ani. În 2002, un an mai târziu, a ajuns în urma unor probe, la juniorii celor de la Inter Milano. La Inter a evoluat pe postul de atacant şi a marcat 17 goluri în primul sezon.
Antrenorul seniorilor de la Inter, Roberto Mancini, l-a convocat şi la două jocuri oficiale ale milanezilor, dar nu a intrat în teren, fiind rezervă. A evoluat însă în jocuri amicale pentru prima echipă a Interului. În 2007 s-a transferat în Slovenia, la Maribor Branik, unde a debutat la seniori în partide oficiale, jucând de 10 ori pentru această echipă, printre care şi într-un joc din Cupa UEFA Intertoto, cu Birkirkara, din Malta.
Peste un sezon s-a transferat în Cehia, la Bohemians Praga, unde nu s-a acomodat datorită şi temperaturilor mai scăzute. În vara anului 2010 a venit în România la UTA, prin intermediul unui impresar italian, care-l cunoştea pe finanţatorul arădenilor, Giovanni Catanzaritti. După un sezon la UTA, unde în retur a jucat toate meciurile titular ca fundaş stânga, a ajuns la FC Bihor cu gândul că va juca în Liga I.

- Care au fost începuturile tale fotbalistice?

- Am fost în Italia la vârsta de 14 ani, unde era tatăl meu, şi nu puteam să lucrez la acea vârstă. Am vorbit cu tata să mă ducă la o echipă de fotbal. Tatăl meu a mers la echipa din Piacenza, unde eram, a vorbit cu preşedintele şi antrenorul şi mi-au zis să merg la antrenamentele echipei de juniori. După aceea mi-au zis, dacă vreau, să-mi facă legitimaţie ca să pot juca în campionatul de amatori de juniori. Am jucat bine acolo şi m-a văzut apoi un antrenor de la Inter, care locuieşte în Piacenza. Mi-a zis să merg să dau o probă la Inter Milano. Am mers, am trecut cu bine peste acest test, m-au oprit la ei şi de acolo am început să joc în campionatul important de juniori, cu Inter.

- La ce vârstă ai ajuns la Inter?

- Am ajuns la 16 ani la Inter. A fost foarte, foarte bine acolo. Am jucat la echipa cu jucători de 16 ani, am jucat atacant şi am evoluat foarte bine, marcând 17 goluri. Apoi, antrenorul m-a folosit ca mijlocaş stânga. Am marcat 12 goluri în campionatul Primavera. După aceea, am avut multe jocuri amicale şi antrenamente cu prima echipă, cea de seniori. Antrenorul Mancini m-a convocat la două jocuri oficiale, unul în cupă şi unul în camionat, însă nu am intrat pe teren, am rămas pe bancă. A fost foarte bine, o experienţă importantă.

- Te gândeai atunci că o să ajungi şi la prima echipă de la Inter?

- Sigur că da, numai că atunci nu aveam mari şanse, fiindcă nu se dădea prea multe şanse jucătorilor tineri. Atunci era greu pentru jucătorii tineri să ajungă la echipa de seniori de la Inter, spre deosebire de acum, când li se oferă mai multe oportunităţi tinerilor.

- De la Inter ai plecat în Slovenia...

- Am ajuns la Maribor, am jucat un an acolo, a fost bine. A fost prima experienţă de la seniori în jocurile oficiale. Am jucat şi-n Cupa UEFA Intertoto. Pentru început nu a fost simplu, dar după două - trei luni a fost bine.

- Îţi aminteşti debutul tău de la seniori? Cum a fost primul meci?

- Primul meci cu o echipă de seniori a fost greu. După prima repriză m-a schimbat antrenorul. Am avut emoţii, era multă lume pe stadion. După aceea însă antrenorii au vorbit cu mine şi a fost bine, încet, încet, am început să mă obijnuiesc.

- La Maribor, înţeleg că te-ai simţit destul de bine...

- Da, da. Am jucat şi în Cupa Intertoto, cu o echipă din Malta, Birkirkara. Am câştigat, numai că apoi, în turul următor am fost eliminaţi de o echipă din Serbia.

- După un an însă ai plecat în Cehia?

- Da. Am plecat liber de contract. Nu mi-am mai prelungit contractul cu Maribor, pentru că au schimbat tot staff-ul, iar noul staff nu mi-a prelungit contractul. Am devenit liber, iar un prieten, care era la Slavia Praga, m-a sunat şi mi-a spus că la Bohemians se doreşte un mijlocaş stânga. Mi-a zis să merg pentru un test. Am fost, am dat probele şi am fost foarte apreciat. Astfel, am ajuns la la Bohemians Praga, unde am evoluat două sezoane, dar acolo nu am jucat mult, fiindcă am avut ceva probleme cu documentele, pentru că Cehia a intrat în spaţiul Schenghen, iar pentru extracomunitari era greu. Am jucat totuşi câteva meciuri în prima ligă, dar a fost greu, pentru că limba cehă era foarte grea şi era foarte, foarte frig. Am cunoscut totuşi acolo doi jucători din Africa, unul din Nigeria şi unul din Gana, şi un pic mi-a fost mai uşor, dar era foarte frig.

Vom reveni si cu alte informatii !