Azi ora 18:00 CSM Bucuresti - Gaz Metan

Azi ora 18:00 CSM Bucuresti - Gaz Metan

CSM București primește vizita lui Gaz Metan Mediaș în primul joc oficial al anului 2012 în baschetul românesc. Confruntarea se va desfășura astazi (04.01), la Arena de Baschet din capitală cu începere de la orele 18:00. Partida este transmisă de TVR 3 și contează pentru turul al doilea în Cupa României.
Duelul dintre CSM și Gaz Metan este unul din cele două consemnate în sferturile de finală ale cupei ce cuprind două formații situate între primele opt în clasamentul la zi al Diviziei A masculin. Miza acestei duble confruntări este un loc la turneul final al Cupei României. Cu alte cuvinte una foarte importantă pentru prestigiul ambelor echipe.

Aceste formații au avut adversari de cu totul alt calibru în primul tur. CSM a depășit cu o dublă victorie pe Politehnica Iași, în vreme ce Gaz Metan a scos din competiție pe U Mobitelco Cluj, victoriile fiind împărțite.

Se anunță un duel foarte interesant între o echipă bucureșteană conștientă de forța grupului și beneficiile care i le oferă jocul colectiv, respectiv o echipă rutinată cu valori individuale incontestabile, dar cu anumite probleme pe parte de relații pe ruta conducere - antrenor - jucători.

Goran Martinic va fi cel mai mare pericol pentru defensiva Mediașului, care însă nu trebuie să îi permită lui Garry Gallimore să arunce nestingherit de la distanță. Dacă este în mână, CSM-ul poate deveni greu de învins în condițiile în care această echipă face multe lucruri bune pe faza defensivă. De asemenea, trebuie ținut cont de tandemul Căruțașu - Fometescu și importanța experienței de care cei doi dispun.

Gaz Metan poate replica în mai multe moduri. La interior deține două pericole permanente în Ivanovic și Nicoară, iar Moore sau Dumitrescu pot fi letali de la distanță. Totuși cei din urmă au avut ceva probleme pe parte de constanță. Mediaș deține o mulțime de arme și oricând acești jucători pot exploda.

Ambele echipe au operat câte o modificare: Erik Rhinehart la CSM, respectiv Ivan Zigeranovic la Gaz Metan. Primul nu va juca cu siguranță întrucât venirea sa în România este programată pentru vineri (06.01). În ceea ce-i privește pe ardeleni va fi interesant de urmărit cum va evolua Jarrett Howell, jucător revenit luni (02.01). Din partea ardelenilor va absenta Deven Mitchell, care nu a efectuat pregătire deloc în ultima lună.

Duelul celor două bănci tehnice este foarte interesant. Se vor confrunta Hristu Șapera și Ovidiu Teleabă. Doi antrenori români, ambii aflați la prima experiență în calitate de antrenori principali la echipe prim divizionare. La jumătatea sezonului regulat ei se situează la poli opuși. Primul a întrecut așteptările multora, iar celălalt i-a dezamăgit în primul rând pe fanii echipei pe care o pregătește și a cam rămas dator în confruntările cu echipele considerate principale contracandidate la supremație în baschetul românesc.

Cele două formații s-au întâlnit de cinci ori de-a lungul istoriei. Toate confruntările directe s-au consemnat în sezonul regulat al Diviziei A. Va fi primul duel din Cupa României.
Bilanțul general este favorabil ardelenilor cu 3-2. Ultimul joc direct s-a desfășurat pe 26 noiembrie 2011 și s-a încheiat cu victoria lui Gaz Metan, scor 97-74. A fost ultimul eșec înregistrat de către bucureșteni.
Sursa:totalbaschet.ro
Ultimul meci de la București s-a consemnat pe 17 octombrie 2010 și s-a încheiat cu scorul de 92-86 în favoarea CSM-ului.