Adusi cu picioarele pe pamant

Adusi cu picioarele pe pamant

Gaz Metan a pierdut duminica seara, cu scorul de 74-65 meciul disputat la Oradea, cu formatia CSM.
Meciul a inceput cu un forcing al oradenilor, in timp ce mediesenii au ratat de mai multe ori, pentru ca scorul dupa 3 minute de joc sa fie 8-4. Ovidiu Teleaba a fost fortat sa il schimbe pe Ivan Zigeranovic, acesta comitand in aceste prime trei minute 3 faulturi. Astfel, in locul lui intra numarul 6, Ionut Dragusin.
Meciul a continuat in acelasi mod, jucatorii CSM-ul fiind mai atenti si marcand mai mult decat oaspetii lor, aproape de mijlocul primului sfert scorul fiind de 14-8. In urmatoarele minute Gaz Metan a reusit sa se aproprie, dar oradenii, gratie unui shooter excelent, Silviu Lupusavei, au castigat primul sfert cu scorul de 28-21.
 Jocul a continuat la fel si in cel de al doilea sfert, datorita faptului ca desi au recuperat foarte mult mingi sub panou, gazistii nu au reusit sa fructifice atacurile, Oradea pastrandusi pe aproape tot parcursul acestui sfert un avantaj de mai mult de zece puncte. Gaz Metan intra la cabine cu un dezavantaj de 9 puncte, scorul la pauza fiin 40-31. De remarcat este faptul ca in cel de-al doilea sfert nu s-au marcat nici macar jumatate din punctele din primul sfert, oradenii castigand 12-10.
Gazistii au revenit de la cabine cu un plus fata de primul sfert, reusind sa reduca din avantajul oradeniilor pana la 5 si apoi 4 puncte.
Apoi, datorita jocului foarte bun facut de americanul Deven Mitchell, Gaz Metan ajungea la doar 2 puncte in spatele lui CSM Oradea si anuntand un final de joc foarte echilibrat, urmand ca echipa cu mai mult "sange rece" sa castige. Mediesenii au castigat cel de al treilea sfert cu scorul de 22-15.
Gaz Metan a deschis scorul in ultumul sfert prin Deven Mitchell, care marca un cos de 3 puncte, trecand dupa mult timp in avantaj.
Finalul partidei a fost unul extrem de tensinoat in tabara oaspetilor, acestia faultand de foarte mult ori pe atac. Mediesenii si-au pierdut in multe randuri cumpatul, ajungand chiar sa se certe intre ei. In urmatoarele minute, Milos Pesic reusea 2 cosuri de 3 puncte prin care aducea echipa sa la 8 puncte avans.
Partida s-a incheiat dezamagitor, Gaz Metan pierzand cu scorul de 74-65, rezistenta depusa fiind insuficienta pentru a combate jocul precis al oradenilor.
Din punctul de vedere al statisticii, CSM-ul a fost superior echipei de pe Tarnava Mare la capitolul aruncarilor de 3 puncte, unde a avut 9/29, fata de 6/25 si la aruncarile libere, cu 19/28 fata de 13/18 acest lucru datoranduse faptului ca desii mediesenii au recuperat mai mult, au si faultat mai mult decat adeversarii din aceasta seara.
Din tabara oaspetilor s-au remarcat Deven Mitchell, cu 20 de puncte si 6 recuperari si Titus Nicoara, acesta reusind un double-double prin 11 puncte si 22 recuperari.
bcgazmetanmedias.ro