Avancronica meciului Dinamo - Gaz Metan

Avancronica meciului Dinamo - Gaz Metan

Dinamo Bucureşti

Dinamo a câștigat 3p la Târgu-Mureș, după un meci în care a fost ajutată clar de arbitrul Alexandru Tudor, care i-a furat pe gazde fără nicio jenă. Aceste 3p au făcut că "alb-roșii" să plece în vacanța de iarnă din postura de lider, având cu un punct mai mult decât CFR. Va fi un retur dificil pentru "câinii roșii", pentru că CFR, Rapid, Steaua și chiar Vaslui nu au abandonat lupta pentru titlu, iar avantajul de puncte este mic. Ciobotariu s-a debarasat de câțiva jucători care nu prindeau primul "11", precum Mușat, Bakaj, Pătrascu, Ganea etc. și i-a adus pe Curtean, Strătilă, Tameș, Michel Platini etc., care cel puțin la prima vedere, par mai valoroși decât cei care au plecat. Jucătorii sunt foarte motivați în acest meci, pentru că vor debuta pe stadionul "Național Arenă", acolo unde n-au jucat încă, unde vor fi încurajați de peste 20.000 de suporteri. Obiectivul "alb-roșilor" este clar, victoria din nou la o diferență mare de scor (în țur au câștigat cu 5-0 la Mediaş).

Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat că jucătorii săi trebuie să fie atenţi în meciul cu Gaz Metan Mediaş de sâmbătă, fiind convins că adversarii nu au uitat înfrângerea cu scorul de 5-0 din turul campionatului. "Suntem nerăbdători să înceapă returul, echipa e pregătită, debutăm pe Arena Naţională într-un joc nu tocmai uşor, pentru că sunt convins că Mediaş nu a uitat rezultatul din tur. Vrem o victorie şi am încredere în echipa mea, sunt sigur că vom face un meci bun şi vom lua cele trei puncte. Ne era dor să începem după o lună şi ceva de cantonament. Suntem conştienţi de echipele din urma noastră, dar suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Nu avem voie să facem paşi greşiţi, de sâmbătă încep examenele oficiale", a spus Ciobotariu.

Atacantul Marius Niculae a afirmat că pentru Dinamo va fi mult mai greu în partea a doua a sezonului. "Toţi aşteptăm să jucăm pe cel mai bun stadion din România şi sper să debutăm cu o victorie. Greul abia acum începe pentru că sunt din ce în ce mai puţine puncte puse în joc. Dar, ca şi în tur, noi ne gândim să o luăm din aproape în aproape", a menţionat Niculae, autorul unei duble în victoria cu scorul de 5-0 din partida tur cu Gaz Metan Mediaş.

Faţă de meciul tur cu Gazul, câştigat de bucureşteni cu 5-0, în primul "11" al lui Dinamo vor apărea numai două modificări, din echipă dispărînd Torje şi Diabate. Atunci au marcat Cătălin Munteanu, Dănciulescu, Niculae (2) şi Torje, dar "Piticul" e acum la Udinese. Mijlocaşul dreapta nu şi-a uitat colegii: "Cred că Dinamo o va învinge iar pe Gaz Metan. Mi-ar plăcea să-i văd pe lista marcatorilor pe Niculae, Dănciulescu, Alexe şi Moţi, aş vedea un 4-0".

Kone era aşteptat aseară să revină după ce-a jucat cu "naţionala" Burkina Faso în amicalul cu Maroc (0-2).

Alexe va fi titular sâmbătă seară, contra Mediaşului, cu toate că n-a jucat în ultimele două amicale ale iernii. Liviu Ciobotariu estimează că va fi în regulă după ce şi-a înmormântat tatăl săptămîna trecută.

Echipa probabilă: Bălgrădean - Luchin, D.Grigore, Moţi, Pulhac - L.Rus, D.Koné, Căt.Munteanu, M.Alexe - Dănciulescu, M.Niculae; Antrenor: Liviu Ciobotariu; Accidentaţi: nu există; Suspendaţi: nu există

Dinamo Bucureşti a coborât două poziţii, de pe 128 pe 130, având 109,5 puncte, fiind la egalitate cu AEK Atena, în clasamentul pe luna februarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

DINAMO BUCUREŞTI - Transferurile din pauza de iarnă
Antrenor: Liviu Ciobotariu -confirmat-
Au venit: Andrei Radu (portar, Steaua Bucureşti), Alexandru Curtean (mijlocaş, FC Timişoara), Sorin Strătilă (mijlocaş, Astra Ploieşti), Iulian Tameş (mijlocaş, FC Timişoara), Cosmin Matei (mijlocaş, Astra Ploieşti), Michel Platini Mesquita -Brazilia- (atacant, CSKA Sofia)
Au plecat: George Curcă (portar, Farul Constanţa), Zie Diabaté -Coasta de Fildeş- (fundaş, Dijon FCO), Nicolae Muşat (fundaş, CSKA Sofia), Bogdan Pătraşcu (mijlocaş, Astra Ploieşti), Elis Bakaj -Albania- (mijlocaş, Chornomorets Odesa), Georgian Păun (mijlocaş, CSKA Sofia), Liviu Ganea (atacant, CFR 1907 Cluj)

Dinamo Bucureşti - Meciurile din pauza de iarnă
25.01.2012: Dinamo Bucureşti - FK Taraz              0-1
28.01.2012: Dinamo Bucureşti - SV Ried               1-1
31.01.2012: Dinamo Bucureşti - Karpaty Lviv          0-2

06.02.2012: Dinamo Bucureşti - Zimbru Chişinău       4-0
08.02.2012: Dinamo Bucureşti - CSKA Sofia            2-1
10.02.2012: Dinamo Bucureşti - Ludogorets Razgrad    1-1
11.02.2012: Dinamo Bucureşti - Viitorul Constanţa    3-1
12.02.2012: Dinamo Bucureşti - Videoton FC Fehérvár  0-0

19.02.2012: Dinamo Bucureşti - Najran SC             2-1
23.02.2012: Dinamo Bucureşti - FC Ordabasy           0-0

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
27.11.2011: CS Mioveni - Dinamo 0-1 [Liga 1, Etapa 15]
05.12.2011: Dinamo - Steaua 1-3 [Liga 1, Etapa 16]
08.12.2011: Dinamo - Petrolul Ploieşti 2-1 [Cupa României]
11.12.2011: Astra Ploieşti - Dinamo 0-0 [Liga 1, Etapa 17]
17.12.2011: FCM Târgu-Mureş - Dinamo 0-1 [Liga 1, Etapa 18]


Gaz Metan Mediaş


În ultimele trei etape din 2011, Gazul lui Pustai mergea destul de bine, reușind să câștige 7p din 9 posibile. Totuși, Mediaşul a terminat anul pe un loc 11 dezamăgitor, departe de pretenții, ținând cont că în toamnă a jucat în Europa League. Antrenorul Pustai a pierdut în pauza de iarnă doi titulari, Pârvulescu și Hoban, iar la capitolul sosiri nu a adus nimic notabil. În timpul turului au mai plecat Akaki Khubutia și Eric de Oliveira, astfel că lotul lui Pustai este destul de modest, iar obiectivul nu poate fi decât să se îndepărteze de zonă periculoasă a clasamentului. Gazul are ghinionul de a întâlni în primele două meciuri ale anului 2012 principalele favorite la titlu, mâine pe Dinamo, iar în etapă următoare pe CFR, astfel că îi va fi greu să câștige fie și un punct. Obiectivul "gaziştilor" în meciul de pe Național Arenă cu Dinamo este de a obține un rezultat de egalitate.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că o partidă cu liderul campionatului motivează orice jucător. În tur, Gaz Metan - Dinamo s-a terminat cu scorul de 5-0 pentru "câini". "Fiecare meci are istoricul lui şi eu zic că la un meci cu liderul trebuie să existe acea motivaţie intrinsecă. Am vizionat meciul din tur, acel 5-0 pentru Dinamo. Atunci noi am avut o singură zi de odihnă după jocul cu Mainz, s-a acordat şi foarte uşor o lovitură de la 11 metri", a declarat Pustai.

Medieșenii au sosit alaltăieri în capitală, unde au și rămas pentru jocul de sâmbătă cu roș-albii. "Am venit ieri din Antalya şi am rămas în Bucureşti pentru că era prea mult să mergem până la Mediaş cu autocarul şi să ne mai şi întoarcem. E important să faci un antrenament pe terenul pe care urmează să joci, dar nu e o condiţie chiar atât de necesară", a spus Pustai.

Tehnicianul Pustai se confruntă cu o nouă problemă medicală în cadrul lotului, după ce Thaer Bawab, Costin Gheorghe şi Dan Bozeşan s-au întors mai repede din cantonament din cauza unor accidentări. Vârful de atac brazilian Vitinho Medeiros, care a marcat un gol în ultimul amical cu Pandurii desfăşurat vineri, s-a accidentat la şedinţa de pregătire de aseară şi va fi indisponibil pentru jocul de sâmbătă.

Florin Bratu s-a pregătit în această iarnă cu Dinamo, fiind aproape de o întoarcere în "Groapă". Deşi transferul a picat, vârful susţine că nu are resentimente faţă de Dinamo: "Am fost, într-adevăr, foarte aproape de Dinamo în iarna aceasta. Îmi pare rău că transferul nu s-a realizat, Dinamo este şi va rămâne echipa mea de suflet. Nu am nicio poliţă de plătit lui Dinamo, fiindcă am trăit momente frumoase acolo. Acum sunt jucătorul Gazului şi voi da totul pentru echipa la care joc".

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Fl.Lazăr, Frăsinescu, Z.Marković - R.Avram, Todea, Breeveld, Cip.Petre - Fl.Bratu, D.Roman; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Bud, del Campo, C.Gheorghe, Bozeşan, Liţu, Bawab, Vitinho; Suspendaţi: nu există

Formaţia Gaz Metan Mediaş a urcat de pe locul 151 pe 146, cu 103 puncte, fiind la egalitate cu SD Quito (Ecuador) şi Corinthians (Brazilia), în clasamentul pe luna februarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

GAZ METAN MEDIAŞ - Transferurile din pauza de iarnă
Antrenor: Cristian Pustai -confirmat-
Au venit: Miloš Buchta -Cehia- (portar, Oțelul Galați), Aymen Tahar -Algeria- (mijlocaş), Issa Ba -Senegal- (mijlocaş, FCM Târgu-Mureş)
Au plecat: Cosmin Vâtcă (portar, Rapid Bucureşti), Mădălin Ciucă (fundaş, pus pe lista de transferuri), Paul Pârvulescu (mijlocaş, Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (mijlocaş, Universitatea Cluj), Romulus Miclea (mijlocaş, Voinţa Sibiu)

Gaz Metan Mediaş - Meciurile din pauza de iarnă
28.01.2012: Gaz Metan Mediaş - Dynamo Bryansk        3-1
30.01.2012: Gaz Metan Mediaş - FC Dila Gori          0-0
02.02.2012: Gaz Metan Mediaş - FC Yenisey            0-1
04.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Fakel Voronezh        1-2
05.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Metalurh Zaporizhya   3-0
07.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Tobol Kostanay        1-2
08.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Minyor Pernik         0-0
09.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Gloria Bistriţa       1-0
23.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Rapid Chişinău        1-0
25.02.2012: Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu-Jiu    2-2


ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
28.11.2011: Gaz Metan Mediaş - Petrolul Ploieşti 0-1 [Liga 1, Etapa 15]
04.12.2011: Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaş 0-0 [Liga 1, Etapa 16]
08.12.2011: FC Timişoara - Gaz Metan Mediaş 0-1 [Romanian Cup 1/4]
12.12.2011: Gaz Metan Mediaş - Ceahlăul Piatra-Neamţ 3-1 [Liga 1, Etapa 17]
16.12.2011: Gaz Metan Mediaş - FC Braşov 1-1 [Liga 1, Etapa 18]


Pronosticul RomanianSoccer.ro:
Dinamo București - Gaz Metan Mediaş este meci de 1. Între cele două echipe este o distanță de 19p în clasament, iar faptul că în tur, "alb-roșii" i-au umilit cu 5-0 pe "gaziști", îi face favoriți cerți. În plus, în ultimele patru partide susținute în București, echipă medieşeană a pierdut de fiecare data, de la ultima victorie trecând nu mai puțin de 63 de ani. Statistica vine tot în favoarea "câinilor roșii" care au reușit la reluarea campionatului cinci victorii din cinci meciuri în ultimii ani. Marele câștig al lui Dinamo este faptul că a reușit să-și păstreze golgheterul, deși Marius Niculae a avut câteva oferte foarte tentante din China. În meciul de mâine, antrenorul Pustai va aplica cu siguranță o tactică ultra-defensivă, sperând să nu primească gol și să mențină cât mai mult scorul de 0-0. Totuși, e greu de crezut că Mediaşul va avea forța să reziste, pentru că Dinamo are în Danciulescu și Niculae doi atacanți experimentați care pot specula orice greșeală. În ultimele trei deplasări în București echipa din Medias a pierdut de fiecare data la limită, dar acum n-ar fi exclus să cedeze la o diferență mai mare de scor, pentru că lotul lor pare mai slab și sunt mulți jucători indisponibili.

Bilanţul Dinamoviştilor la meciurile de acasă: 8 meciuri, 5 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângeri, golaveraj 9-4, 17 puncte

Bilanţul Mediaşului la meciurile din deplasare: 8 meciuri, 1 victorii, 1 egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 8-15, 4 puncte

În tur: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 0 - 5 (0-1)
Au marcat: 0-1 Cătălin Munteanu (41p), 0-2 Ionel Dănciulescu (59), 0-3 Marius Niculae (76), 0-4 Marius Niculae (86), 0-5 Gabriel Torje (90+1)

Echipa Dinamo Bucureşti se află pe locul 1 în clasamentul Ligii 1, cu 40p, iar Gaz Metan Mediaş pe 11, cu 21p