Avancronica meciului Gaz Metan - CFR Cluj

Avancronica meciului Gaz Metan - CFR Cluj

Gaz Metan Mediaş
Așa cum era de așteptat, Gazul nu a reușit să evite înfrângerea pe Național Arena, pierzând cu 2-0 în fața liderului Dinamo. Echipa lui Pustai va avea mâine un meci la fel de greu că în etapă precedentă, pentru că o vor întâlni pe ocupantă locului secund, CFR Cluj, care este tot o candidată la titlu. Jucătorii medieşeni vor lupta să câștige măcar un punct în meciul cu CFR, care cu siguranță va veni foarte motivată după ce în tur a pierdut la Cluj cu 0-2. Pentru "gaziști" meciurile cu adevărat importante vor veni în etapele 21 și 22, când vor juca cu Voința și Mioveni, echipe mai slab cotate și în față cărora pot spera cu adevărat la puncte. Totuși, cei de la Gaz nu au nimic de pierdut și nu vor trebui să se considere de dinainte învinși și să fie încrezători în șansele lor.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că CFR Cluj are o linie de clasament de invidiat: "E o partidă foarte grea, având în vedere că adversarul este implicat în lupta pentru câștigarea acestui campionat. Un adversar puternic, o arată și cifrele din clasament. Au dublul numărului nostru de puncte. O echipă care are o linie de clasament de invidiat, 13 victorii, trei rezultate de egalitate și doar trei înfrângeri. Cel mai bun atac, ceea ce face să existe toate premisele pentru un joc frumos la Mediaș, dar foarte-foarte greu".

Vitinho și Bawab nu au făcut parte din lotul medieșenilor pentru prima partidă oficială din 2012, cu Dinamo București, scor 2-0 pentru "câini", și sunt incerți și pentru jocul de acasă cu clujenii. "La ora aceasta, nici Vitinho și nici Bawab nu au făcut antrenamente cu lotul. Se speră în recuperarea cel puțin a unuia până vineri, la ora 21:30", a adăugat Pustai. Acesta nu va putea conta nici pe mai vechii indisponibili C.Gheorghe, Lițu, Bud, Raul del Campo și Trtovac, la care se adaugă Radu Zaharia suspendat după eliminarea din partida cu Dinamo.

La nici trei luni de la accidentarea teribilă pe care a suferit-o în jocul de Cupă de la Timişoara, în urma căruia a fost diagnosticat cu triplă ruptură de ligamente, plus menisc şi capsulă, vârful de atac Cristian Bud a primit o veste bună. La şedinţa de pregătire, kinetoterapeutul Ovidiu Curti i-a produs o imensă surpriză atacantului: primele serii de alergare pe bandă după ce până acuma recuperarea a constat doar în exerciţii în bazin combinate cu cele în sala de forţă,în care s-a pus accent  pe extensia şi flexia muşchilor de la piciorul operat.

Radu Zaharia, eliminat la meciul cu Dinamo, a fost suspendat două etape de Comisia de Disciplină a LPF.

Echipa probabilă: Pleşca - Ciucă (Fl.Lazăr), Frăsinescu, Z.Marković, Buzean - R.Avram (Al.Muntean), Todea, Breeveld, Tahar, Cip.Petre - Fl.Bratu; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Bud, Trtovać, Raúl del Campo, C.Gheorghe, Bozeşan, Liţu; Incerţi: Bawab, Vitinho; Suspendat: R.Zaharia

În perioada de iarnă, medieșenii au transferat doi jucători: Issa Ba și Aymen Tahar. Antrenorul Cristian Pustai spune că duminica aceasta va mai sosi un jucător la Mediaș, un atacant, care a susținut probe la echipa din orașul de pe Târnava Mare în cantonamentul din Antalya.

Femeile şi copiii până la 14 ani vor avea intrarea gratuită la meciul Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj. Preţul unui bilet este de 10 lei.

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE

04.12.2011: Concordia Chiajna - Gaz Metan 0-0 [Liga 1, Etapa 16]
08.12.2011: FC Timişoara - Gaz Metan 0-1 [Cupa României]
12.12.2011: Gaz Metan - Ceahlăul Piatra-Neamţ 3-1 [Liga 1, Etapa 17]
16.12.2011: Gaz Metan - FC Braşov 1-1 [Liga 1, Etapa 18]
03.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan 2-0 [Liga 1, Etapa 19]


CFR 1907 Cluj

CFR n-a jucat strălucit în meciul cu FCM Târgu-Mureș, dar a reușit să câștige cele 3p, continuând lupta pentru titlu cu Dinamo. Atacantul Kapetanos a marcat golul victoriei și se pare că grecul a revenit la formă de pe vremea când juca la Steaua, făcăndu-l uitat pe brazilianul Weldon. După 19 etape disputate, "feroviarii" sunt la doar 1p de liderul Dinamo și speră ca la sfârșitul acestei etape să treacă pe primul loc în clasament, nu numai pentru 24 de ore. Ei au ca obiectiv în partida de la Mediaş doar victoria (și speră că Dinamo să nu câștige la Târgu-Jiu), mai ales că în tur au pierdut în fața Gazului cu 0-2. Clujenii vor să profite de faptul că în primele etape întâlnesc adversari mai slab cotați și să câștige cât mai multe puncte.

Președintele Iuliu Mureșan  a spus că, pentru a nu face pași greșiti în lupta pentru titlu, echipa sa trebuie să câștige meciul de la Mediaș: "Poate din perspectiva clasamentului suntem favoriţi cu Gaz Metan, dar vorbim despre o echipă care a câştigat cu 2-0 meciul tur, deci sigur nu ne va fi uşor. În tur am pierdut din două faze fixe şi sper să nu se întâmple acelaşi lucru. Sper ca acum să luăm noi cele trei puncte. Ne dorim foarte mult. Cel mai important pentru noi este să nu facem pași greșiți și să ne atingem obiectivele în fiecare partidă. Trebuie să câștigăm cele trei puncte și să vedem ce fac ceilalți adversari, cu care ne luptăm pentru titlu. Daca ei fac pași greșiți, e bine pentru noi, dar noi nu trebuie să facem pași greșiți".

Antrenorul Jorge Costa are câteva probleme de lot pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş. Portughezul a declarat că nu-i este uşor să se decidă cine va fi în poarta echipei, în urma suspendării titularului Beto: "Stăncioiu a jucat în câteva meciuri amicale în Turcia, dar nici Mincă nu a jucat foarte mult". De asemenea, Jorge Costa nu este sigur 100% nici pe revenirea lui Godemeche, accidentat în etapa anterioară, iar Gabi Mureşan va lipsi, după ce a primit cartonaşul roşu în partida precedentă.

Pentru jocul de la Mediaș, din echipa clujenilor nu vor face parte portarul Beto, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și Gabi Mureșan, suspendat pentru cartonașul roșu văzut în partida din etapa precentă cu FCM Târgu-Mureș.

Edi Stăncioiu (30 de ani), portarul adus de CFR de la Sportul nu a disputat niciun meci oficial în 2011, fiind în conflict cu şefii din Gruia. A fost reprimit în iarnă la prima echipă, a devenit varianta a doua şi are mari şanse de a apăra la Mediaş, profitând de suspendarea lui Beto. "Sper să fac un meci bun şi CFR să câştige. Mai multe o să vorbesc după joc", a declarat Edi Stăncioiu.

Echipa probabilă:
Stăncioiu - Maftei, Cadú, Piccolo, Camora - Sougou, Pedro, Godemèche, Bastos - Ronny, Kapetanos; Antrenor: Jorge Costa; Accidentaţi: nu există; Suspendaţi: Beto, Mureşan

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE

27.11.2011: Voinţa Sibiu - CFR 1907 Cluj 0-1 [Liga 1, Etapa 15]
02.12.2011: CFR 1907 Cluj - CS Mioveni 3-0 [Liga 1, Etapa 16]
10.12.2011: Steaua Bucureşti - CFR 1907 Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 17]
17.12.2011: Astra Ploieşti - CFR 1907 Cluj 0-1 [Liga 1, Etapa 18]
02.03.2012: CFR 1907 Cluj - FCM Târgu-Mureş 1-0 [Liga 1, Etapa 19]


Bilanţul Mediaşului la meciurile de acasă: 10 meciuri, 5 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 18-16, 17 puncte

Bilanţul CFR-ului la meciurile din deplasare:
9 meciuri, 6 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângeri, golaveraj 16-5, 20 puncte

În tur:
CFR 1907 Cluj - Gaz Metan Mediaş 0 - 2 (0-1)
Au marcat: 0-1 Ciprian Petre (38), 0-2 Zarko Markovic (53)

Echipa Gaz Metan Mediaş se află pe locul 12 în clasamentul Ligii I, cu 21p, iar CFR 1907 Cluj pe 2, cu 42 puncte.
09.03.2012, Mediaş, Stadion: "Gaz Metan", ora: 21:30, live Digi Sport
Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj