Avancronica meciului Gaz Metan - Mioveni

Avancronica meciului Gaz Metan - Mioveni

Gaz Metan a dat lovitura la Sibiu, câștigând cu 2-0 în fața Voinței, într-un meci deosebit de important, pentru că în cazul unei înfrângeri ar fi ajuns la retrogradare. Aceste 3p sunt o mare gură de oxigen pentru "gaziști", care speră să mai câștige încă trei puncte mâine și cu Mioveni, pentru ca apoi să fie mult mai relaxați la meciul cu Steaua. Ardelenii au un motiv în plus să câștige în fața Mioveniului, pentru că n-au uitat înfrângerea cu 4-2 din tur. Obiectivul Gazului este clar, victoria, un egal fiind nesatisfăcător.

Gaz Metan Mediaș a trecut pe locul 10 al clasamentului Ligii 1, după victoria clară în derbyul județului Sibiu, jucat pe terenul Voinței Sibiu, însă antrenorul Cristian Pustai nu este încă liniştit. "Configurația clasamentului este atât de strânsă, iar echipele de la Astra în jos, pe care o includ, se luptă pentru evitarea retrogradării. Am obținut trei puncte la Sibiu, e foarte bine, dar deja mă gândesc că marți ne așteaptă un meci foarte greu cu Mioveni, la fel de important. Nu putem aborda liniștiți nici un joc până nu ieșim spre partea superioară și mai sunt 39 de puncte puse în joc. Orice meciuri consecutive fără victorie, chiar și egalurile, te țin în jos. La ora actuală, nicio echipă nu este retrogradată. Campionatul te ține în priză, pentru spectacol, pentru spectatori, e destul de greu. Fiecare punct contează", a declarat Pustai.

Mijlocaşul Ciprian Petre a marcat un gol de generic la Sibiu. "Totul este o chestiune de moment, însă contează tehnica de lovire a mingii. Important este să loveşti balonul bine şi să ai încredere în tine. De acum ne gândim la meciul cu Mioveni. În tur ne-au bătut, iar acum au nevoie disperată de puncte. Este obligatorie victoria pentru a sta mai liniştiţi. Un succes ne-ar asigura o oarecare linişte, nu totală, dar care va fi benefică pentru restul partidelor de disputat", a spus Ciprian Petre.

Faţă de meciul de la Sibiu, antrenorul Cristian Pustai nu va putea conta în meciul de mâine pe fundaşul Mădălin Ciucă, care a fost eliminat cu Voinţa. "Gaziştii" vor trebui să fie mai atenţi cu faulturile, pentru că în primele trei etape din acest an, au primit deja două cartonaşe roşii, Radu Zaharia (cu Dinamo) şi Mădălin Ciucă (cu Voinţa). Radu Zaharia a fost suspendat în meciurile cu CFR Cluj şi Voinţa Sibiu, dar va putea juca mâine cu CS Mioveni.

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Frăsinescu, Z.Marković, Buzean - Issa Ba, Todea - Al.Muntean, Tahar, Cip.Petre - Vitinho (Bawab); Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi:Razvan Avram, Bud, Trtovać, Raúl del Campo, C.Gheorghe, Liţu; Suspendat: Ciucă

Gaz Metan va juca pe 28 martie în Cupa României cu Dinamo București, formație care a învins-o de două ori în această ediție a Ligii 1: 5-0, la Mediaș și 2-0 în Capitală. Directorul general Ioan Horoba a declarat că pentru Mediaş ar fi o performanţă extraordinară să se califice în finală: "Ei ne cred cea mai slabă echipă, dar Cupa României este o competiţie a surprizelor. Ar fi o performanţă extraordinară să ne calificăm în finală. Sper că de această dată vom găsi antidotul împotriva lor". Pentru Cristian Pustai prima manșă a semifinalelor, jucată pe terenul "alb-roșilor" este departe: "Ar fi bine să ne luăm revanșa în Cupă, în fața lui Dinamo. Oricum, ne vom întâlni și vom vedea. Până la meciul cu Dinamo mai avem meciuri cu Mioveni, iar luni, al București, cu Steaua. Este bine că avem primul meci la Dinamo și rămâne în București, nu ne mai întoarcem la Mediaș, pentru că vom juca din nou într-un ritm infernal. Acest ritm ne-a dezechilibrat puțin în turul de campionat, pentru că am jucat în Europa League ".

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
12.12.2011: Gaz Metan Mediaş - Ceahlăul Piatra-Neamţ 3-1 [Liga 1, Etapa 17]
16.12.2011: Gaz Metan Mediaş - FC Braşov 1-1 [Liga 1, Etapa 18]
03.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 2-0 [Liga 1, Etapa 19]
09.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 20]
17.03.2012: Voinţa Sibiu - Gaz Metan Mediaş 0-2 [Liga 1, Etapa 21]


CS Mioveni

Deși a dominat meciul cu FCM Târgu-Mureș și a avut mai multe ocazii de a marca, CS Mioveni n-a reușit să obțină victoria, fiind nevoită să se mulțumească cu o remiza albă. Prin acest egal, lucrurile devin clare pentru argeșeni, care nu mai pot speră la salvarea de la retrogradare, urmând a se concentra la realizarea baremului de 25p. "Galben-verzii" nu mai au nimic de pierdut și de aceea ar trebui ca de acum să evolueze mult mai relaxați. Obiectivul lor în deplasarea de la Mediaş este de a face un joc bun și de a obține la final măcar un punct.

Având în vedere că în această săptămână este programată o etapă intermediară, iar CS Mioveni va juca marţi seara la Mediaş cu Gaz Metan, antrenorul Marian Pană nu le-a mai dat nici o zi liberă jucătorilor săi. Fotaliştii s-au putut duce la familii vineri seara, iar sâmbătă au avut programat dimineaţă un antrenament la Ştefăneşti. Duminică, pregătirea a fost după-amiază, la ora 17:00, iar astăzi echipa urmează să plece spre Mediaş.

Antrenorul Marian Pană a fost contestat la sfârşitul partidei cu FCM Târgu-Mureş de o parte dintre spectatorii de la tribuna a II-a, în timp ce acorda un interviu la Digi Sport. "Am văzut că o parte din spectatori mă contes­tă, dar eu nu cred ca echipa să fi jucat vreodată în acest campionat aşa de bine. Nu mă interesează şi vreau să le închid gura celor care mă contestă cu evoluţiile echipei şi cu rezultatele", a spus Marian Pană. Acesta a adăugat că este mulţumit de jocul elevilor săi: "Îi felicit pe băieţi pentru dăruire şi atitudine şi cred că, dacă vor juca aşa meci de meci, vor veni şi victoriile. Fireşte că sunt nemulţumit de rezultatul cu FCM Târgu-Mureş, este normal. Dacă echipa joacă aşa, avem speranţe, mai ales dacă menţinem ritmul. Urmează meciul de la Mediaş, unde mergem la victorie. Vom juca toate partidele la victorie, de acum înainte. Echipa este foarte bine pregătită fizic. Problema noastră este la finalizare, nu avem acolo omul care să dea gol. Voiculeţ este singurul atacant împins al nostru şi de asta noi jucăm foarte mult pe benzi".

Leonard Naidin este în continuare nerefăcut, jucătorul făcând antrenament separat la începutul partidei, sub atenta supraveghere a preparatorului fizic Cătălin Buşuricu. "Galben-verzii" speră ca Naidin să fie apt de joc pentru deplasarea de la Mediaş, chiar dacă ar fi să joace câteva minute.

Adrian Iordache a fost incert până la începerea partidei cu FCM Târgu-Mureş. Fundaşul central al Mioveniului a fost accidentat săptămâna trecută, efectuând doar câteva antrenamente cu echipa. Iordache a ieşit la încălzire imediat cum a venit la stadion, pregătindu-se cu preparatorul fizic, văzând că poate să joace. Adrian Iordache a ieşit accidentat cu FCM Târgu-Mureş şi este incert pentru partida cu Gaz Metan.

Pentru partida de marţi cu Gaz Metan Mediaş, antrenorul Marian Pană nu va putea conta pe serviciile lui Dan Săndulescu, care va fi suspendat pentru cumul de cartonaşe, în timp ce Ionuţ Voicu este accidentat, suferind o entorsă de gleznă.

Echipa probabilă:
Cobrea - E.Crăciun, B.Stoica, M.Olteanu, I.Baicu - G.Enache, Ispir, C.Năstăsie, Zuluf - Ayza, Cl.Ionescu; Antrenor: Marian Pană; Accidentaţi: I.Voicu, Miulescu; Incerţi: Ad.Iordache, Naidin; Suspendat: Săndulescu.