Avancronica meciului Steaua - Gaz Metan

Avancronica meciului Steaua - Gaz Metan

In aceasta seara ,  Stadion: "Ghencea", ora: 21:30, live Digi Sport
Steaua Bucureşti - Gaz Metan Mediaş
Gaz Metan a pierdut 2p mari pe teren propriu, terminând la egalitate, 1-1, meciul cu ultima clasată, CS Mioveni. După 22 de etape, "gaziştii" sunt pe locul 11 cu 26p, având un avans de doar 5p față de primul loc retrogradant. Antrenorul Pustai și jucătorii nu au scăpat încă de emoții, mai ales că vor avea un meci foarte greu în Ghencea, cu o echipă care luptă pentru titlu. Totuși, ardelenii nu sunt prea speriați de Steaua, pentru că au reușit să o bată la ea acasă în sezonul trecut, iar în tur i-a administrat un incredibil 3-0 la Mediaş. E greu de crezut că "alb-nergii" vor reuși o noua victorie pe terenul Stelei, dar dacă se vor concentra bine și vor prinde o zi norocoasă, ar putea să-și îndeplinească obiectivul, de a face un meci egal.

Antrenorul Cristian Pustai şi-a propus ca obiectiv un punct sau trei în meciul cu Steaua: "Urmează din nou o serie de jocuri foarte grele şi importante. Jucăm luni în Ghencea. Etapa precedentă a fost cu foarte multe surprize. Nu avem jucători suspendaţi. Sperăm că vom recupera ce am pierdut în meciul cu Miovenul, că vom face punct sau puncte în Ghencea. Ne aşteaptă un meci foarte greu, echipa Steaua joacă foarte bine pe teren propriu, dar în acest campionat tradiţia nu prea a funcţionat".

Pustai a amintit că Gaz Metan are un program dificil în continuarea săptămânii, un meci cu Dinamo, în semifinalele Cupei României, urmat de cel cu Astra Ploieşti din campionat: "Urmează un meci la fel de important cu Dinamo, într-o altă competiţie ce se desfăşoară cu două jocuri, cu returul la Mediaş, care implică o altă abordare, iar duminică cu Astra. Să sperăm că nu vom avea mulţi jucători suspendaţi, avem multe cartonaşe galbene şi sunt mulţi jucători la limită".

Introdus la începutul reprizei secunde a meciului cu Mioveni (1-1), ex-dinamovistul Florin Bratu n-a prins finalul meciului pe teren. Cristian Pustai l-a scos pe atacant cu câteva minute înainte de final şi toţi spectatorii au început să-l fluiere pe Bratu. "Normal că nu m-a mulţumit Bratu. L-am introdus ca să aducă prospeţime în atac şi n-a făcut-o, chiar dacă la Sibiu s-a odihnit. Nu ştiu dacă am să-i mai dau şansa să joace şi cu Steaua", l-a criticat Pustai. "Din păcate, Florin Bratu primeşte şanse, dar nu reuşeşte să profite şi să demonstreze că încă mai e fotbalistul care a fost. S-a şi accidentat, de aceea a fost schimbat", a precizat şi Ioan Horoba. Bratu (32 de ani) a marcat o singură dată pentru medieşeni, în august 2011, la 3-0 cu Sibiu.

Din câte se pare, profesorul de matematică vrea multe dar nu prea are cu cine, atacanții fiind aproape inexistenți de la reluarea returului de campionat. Alin Lițu și CristiBud sunt accidentați, Florin Bratu și Dan Roman, sunt complet ieșiți din formă, iar Thaer Bawab care a revenit după o accidentare, este departe de evoluțiile strălucitoare din tur.

Echipa probabilă:
Pleşca - Frăsinescu, Fl.Lazăr, Z.Marković, Buzean - Issa Ba, Todea - Al.Muntean, Bawab, Cip.Petre - Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Bud, Trtovac, Raúl del Campo, C.Gheorghe, Liţu; Suspendaţi: Ciucă (2 etape)

Deși a testat în perioada de iarnă patru-cinci jucători, dintre care și doi atacanți, Pustai spune că la Mediaș nu va veni nici un jucător până la terminarea campionatului în curs. "Nu vom mai aduce nici un jucător, pentru că e greu să aduci jucători care nu vin din campionat, care sunt liberi. Deci, toți pe care i-am verificat sunt jucători de perspectivă, dar vom discuta cu ei în vară, pentru că nu sunt pregătiți fizic și până s-ar pune la punct cu pregătirea fizică s-ar termina campionatul acesta. Campionatul mai are doar o lună și câteva săptămâni, așa că nu are sens", a spus Cristi Pustai, care a renunţat  la cei patru jucători străini care se aflau de câteva zile în probe, la Mediaș, din cauza pregătirii lor fizice, extrem de precare.

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
16.12.2011: Gaz Metan Mediaş - FC Braşov 1-1 [Liga 1, Etapa 18]
03.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 2-0 [Liga 1, Etapa 19]
09.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 20]
17.03.2012: Voinţa Sibiu - Gaz Metan Mediaş 0-2 [Liga 1, Etapa 21]
20.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni 1-1 [Liga 1, Etapa 22]


Pronosticul RomanianSoccer.ro:
Steaua București - Gaz Metan Mediaş va fi un meci interesant pentru că echipa gazdă n-a reușit să înscrie niciun gol în ultimele trei întâlniri, în care ardelenii i-au bătut de două ori. În plus, în tur Gazul a reușit o victorie cu 3-0, așa că "roș-albaştrii" trebuie să se teamă de adversarii de mâine. În acest retur, echipa lui Ilie Stan a câștigat patru meciuri din cinci, pierzând surprinzător joi seară la Târgu-Mureș. Echipa lui Pustai a avut un parcurs mai slab, o victorie, trei egaluri și o înfrângere, dar în ultimele meciuri evoluția lor a fost mai bună. Deși sunt la retrograre, ardelenii au și ambiții europene, pentru că la mijlocul săptămânii vor juca în prima manșa a semifinalei Cupei României cu Dinamo. Așadar, Gazul va întâlni în decurs de doar patru zile, în București, cele mai titrate echipe din fotbalul românesc. Nici cu Steaua, nici cu Dinamo nu par a avea vreo șansa, dar cu siguranță antrenorul Pustai va încerca să obțină măcar o surpriză. Steaua București - Gaz Metan Mediaş este meci de 1, echipă gazdă nu mai are voie să rateze victoria după eșecul de la Târgu-Mureș.

Bilanţul Stelei la meciurile de acasa: 11 meciuri, 8 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângeri, golaveraj 18-7, 26 puncte

Bilanţul Mediaşului la meciurile din deplasare: 10 meciuri, 2 victorii, 1 egaluri, 7 înfrângeri, golaveraj 10-17, 7 puncte

În tur:
Gaz Metan Mediaş - Steaua Bucureşti 3 - 0 (1-0)
Au marcat: 1-0 Thaer Bawab (14p), 2-0 Cristian Bud (61), 3-0 Cristian Bud (70) .

Steaua a avut avantajul de a juca ultima în etapa a 22-a și spera că după ce CFR și Dinamo au câștigat doar câte un punct, iar Rapid niciunul, să se fi apropiat de acestea. Din păcate pentru suporterii ei, echipa lui Ilie Stan a dat-o în bară, pierzând cu 1-0 meciul de la Târgu-Mureș în care a avut o primă repriză mediocră și o a doua modestă. Dacă cu Astra "roș-albaştrii" au făcut show, în partida cu FCM au fost de nerecunoscut. După 22 de etape, steliștii sunt pe locul 4 în clasament, la 6p de liderul CFR și la 4 de Dinamo. Va urma un meci în Ghencea cu Gaz Metan, care trebuie neapărat câștigat, pentru a rămâne în lupta pentru titlu și de a-și lua revanșa după umilința din tur, când au pierdut cu 3-0 la Mediaş.

Antrenorul secund Edi Iordănescu promite o schimbare atitudine pentru meciul de luni: "Cred cu tărie că avem nu doar cel mai valoros grup din România, dar şi un grup de caracter şi că vom trece rapid peste episodul Târgu-Mureş, cu un joc bun şi un rezultat pozitiv la meciul cu Gaz Metan".

Gigi Becali continuă să gândească precum un antrenor. De fapt, în locul antrenorului: "E clar, cu Răduţ, echipa arată mult mai bine". Ilie Stan se ia însă după el şi de data asta. Răduţ va fi titular contra Gazului, alături de Bourceanu şi în locul lui Bicfalvi.

Portarul Tătăruşanu s-a accidentat la încheietură, nu s-a putut antrena normal ieri, însă staff-ul stelist trage în continuare speranţă că-l va putea folosi mâine, împotriva lui Gaz Metan. În pofida prestaţiei slabe de la Târgu-Mureş, Ilie Stan nu are de gând să renunţe la Ciprian pentru primul "11" din etapa următoare. "Să faceţi tot posibilul să fie apt de joc, chiar şi la 90 la sută din capacitate dacă va fi, tot pe el îl voi folosi", le-a spus Ilie colaboratorilor săi, dar şi staff-ului medical. O decizie în privinţa folosirii lui Tătăruşanu va fi luată mâine la prânz, după ce Stan va conduce un antrenament uşor. În cazul în care Tătăruşanu nu va putea fi folosit din cauza accidentării, atunci în poarta Stelei va apărea Răzvan Stanca.

Mihai Costea e în cantonament pentru jocul cu Gaz Metan, în care va reapărea în roşu şi albastru, probabil din postura de rezervă. El le-a cerut scuze antrenorului principal şi celorlalţi membri din staff în Ghencea: "Accept orice sancţiune, inclusiv amenda pe care o stabiliţi voi şi vă cer iertare!".

Echipa probabilă:
Tătăruşanu (Stanca) - V.Lupu, Chiricheş, Geraldo Alves, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Răduţ, Cr.Tănase - Rusescu, Leandro Tatu; Antrenor: Ilie Stan; Accidentaţi: Prepeliţă, Gardoş, Martinović, Latovlevici; Suspendaţi: nu există