Avancronica meciului Vointa - Gaz Metan

Avancronica meciului Vointa - Gaz Metan

Gaz Metan Mediaş nu a reușit să câștige meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj, cu care a terminat la egalitate, scor 1-1. Ciprian Petre a deschis scorul, dar echipa n-a avut forță să-și păstreze avantajul, câștigând la final doar un punct. Înfrângerea cu Dinamo și semieșecul cu CFR au adus-o pe Gaz Metan pe un loc delicat în clasament, la doar 4p de retrogradare. "Gaziştii" și-au propus ca în meciurile de la Sibiu de mâine și de acasă cu Mioveni în etapa următoare, să câștige cel puțin 4p. Ei s-ar mulțumi și cu un rezultat de egalitate în meciul de mâine cu Voința, dar cu siguranță vor trebui să muncească mult mai mult pentru că sibienii sunt mult schimbați în bine față de meciul din tur.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că Voinţa Sibiu este o formaţie cu o organizare bună a jocului: "Ne aşteaptă un meci dificil, o confruntare între două echipe care se cunosc destul de bine. Amândouă echipele sunt aflate într-o criză de puncte sau, să zicem, ambele au dorinţa de a acumula cât mai multe puncte. Adversarul pe care îl întâlnim este o echipă cu o organizare bună, cu un antrenor bun, pe teren propriu sunt o echipă cu o linie de clasament de invidiat, trei victorii, patru rezultate de egalitate şi doar trei înfrângeri. Au șase goluri marcate și șase primite, deci au o apărare foarte bună, aș zice că sunt în primele trei, doar Steaua mai are șase goluri primite, pe teren propriu, Dinamo are patru și Oțeul cinci".

Pentru meciul de sâmbătă, medieşenii se vor baza şi pe iordanianul Tha'er Bawab refăcut după o accidentare. "Bawab a făcut antrenamente cu echipa, deci probabil va fi și el apt pentru meciul de sâmbătă. În afară de Zaharia nu avem suspendați", a mai spus Pustai.

Echipa probabilă:
Pleşca - Ciucă, Frăsinescu, Z.Marković, Buzean - Issa Ba, Todea, Tahar, Cip.Petre - Bawab, Fl.Bratu; Antrenor: Cristian Pustai;  Accidentaţi: Bud, Trtovać, Raúl del Campo, C.Gheorghe, Liţu; Suspendat: R.Zaharia

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
08.12.2011: FC Timişoara - Gaz Metan 0-1 [Cupa României]
12.12.2011: Gaz Metan - Ceahlăul Piatra-Neamţ 3-1 [Liga 1, Etapa 17]
16.12.2011: Gaz Metan - FC Braşov 1-1 [Liga 1, Etapa 18]
03.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan 2-0 [Liga 1, Etapa 19]
09.03.2012: Gaz Metan - CFR 1907 Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 20]


În tur: Gaz Metan Mediaş - Voinţa Sibiu 3 - 0 (0-0)
Au marcat: 1-0 Jasmin Trtovać (49), 2-0 Florin Bratu (62), 3-0 Thaer Bawab (66)
Acesta a fost singurul meci disputat în Liga 1


Voinţa Sibiu

Voința Sibiu și-a îndeplinit obiectivul în deplasarea de la Târgu-Mureș, obținând un punct foarte prețios. Echipa lui Pelici & Tăbârcă a făcut un meci bun și a adunat al 21 punct din acest sezon. Sibienii sunt la doar trei puncte de linia retrogradării, așa că mai au mult de muncit până să se vadă scăpați de grijile retrogradării. Va urma un meci cu vecina din județ, Gaz Metan Medias, în care "alb-verzii" își propun să câștige cele trei puncte și să își ia revanșa după înfrângerea din tur cu 0-3.

Antrenorul Alexandru Pelici a spus că echipa sa va încerca să "spele" nereușita din tur cu o victorie în meciul de mâine: "Sunt multe puncte bune ale echipei din Mediaș: contraatacuriile rapide, au jucători cu o valoare individuală mare, Ciprian Petre, Todea, Bratu, Vitinho, Bawab, dacă își revine după accidentare. Sunt jucători cu valoare individuală, fructifică bine fazele fixe prin talia pe care o au Markovic, Frăsinescu și ceilalți. Îi respectăm, pentru că sunt vecinii noștri, sunt în același județ cu noi, dar nu e teamă de ei și jucăm deschis. În tur au fost două reprize total diferite: prima, echilibrată, în care am avut șanse bune de a marca și probabil dacă o făceam la 0-0 alta ar fi fost soarta acelui joc. Apoi, am făcut niște greșeli personale, pe fondul cărora am pierdut la acel scor 0-3, cel mai mare scor la care am pierdut în turul de campionat. Ne dorim să reușim să spălăm cu o victorie această înfrângere din tur. Acest lucru se va vedea sâmbătă dacă vom reuși sau nu".

Fundașul Cristi Apostol a declarat că nu îl va mulțumi un rezultat de egalitate în meciul de sâmbătă, dar că orice punct câștigat este binevenit: "E o partidă grea, un meci greu, cu o echipă bună, cu experiență, o echipă care are și ea nevoie de rezultate, de victorii, de puncte. În cazul unei victorii am putea să facem rocada cu Gaz Metan în clasament, am putea chiar să trecem peste mai multe echipe. Rivalitatea se simte pentru orice jucător, pentru că indiferent de unde este acel jucător are un derby local. Nu m-ar mulțumi un egal, dar orice punct adunat în lupta noastră este bun".

Mijlocașul Răzvan Dâlbea va urmări din tribună derby-ul județului Sibiu, deoarece s-a accidentat în partida din etapa trecută, jucată pe terenul formației FCM Târgu-Mureș.

Echipa probabilă:
B.Miron - Forika, Cr.Apostol, N.Grigore - Bunea, Beza, C.Lungu, Tătar - I.Popa, Lukanović, Miclea; Antrenor: Alexandru Pelici; Director tehnic: Sandu Tăbârcă; Accidentaţi: Măjer, Dâlbea; Suspendaţi: nu există

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
03.12.2011: Voinţa - Universitatea Cluj 0-0 [Liga 1, Etapa 16]
11.12.2011: CS Mioveni - Voinţa 1-2 [Liga 1, Etapa 17]
19.12.2011: Steaua Bucureşti - Voinţa 1-0 [Liga 1, Etapa 18]
03.03.2012: Voinţa - Astra Ploieşti 1-0 [Liga 1, Etapa 19]
11.03.2012: FCM Târgu-Mureş - Voinţa 0-0 [Liga 1, Etapa 20]


Gaz Metan se află pe locul 12 în clasamentul Ligii 1 cu 22p, iar Vointa Sibiu pe 13, cu 21 puncte.