Noi ratam , ei marcheaza

Noi ratam , ei marcheaza

Gaz Metan Medias a pierdut prima mansa din Semifinalele Cupei Romaniei , scor 0-1 , dupa o gafa a portarului Milos Buchta in minutul 88.

Singurul gol al partidei a fost marcat pe final, cand Laurentiu Rus(88) a înscris la o ieşire neinspirată a portarului Buchta. Rus intrase pe teren în min. 67. Dinamo a câştigat cu şansă, după un meci în care a jucat mai mult de jumătate din timp în 10 oameni şi a fost dominată de Gaz Metan.Prima ocazie a partidei a fost ratată de Marius Niculae (7), dar Buchta a reţinut lovitura sa de cap. Brazilianul Michel Platini a avut şi el o şansă bună (35), încă goalkeeper-ul ceh a fost la post. Dinamo a rămas în 10 oameni, după ce Moţi a fost eliminat în min. 39, pentru fault în postură de ultima apărător la brazilianul Vitinho. Echipa lui Ciobotariu a acuzat şocul şi Gaz Metan a ratat deschiderea scorului în min. 41, când iordanianul Bawab a trimis în bară.
Medieşenii au controlat repriza secundă şi au ratat în min. 60 prin Tahar, singur cu Bălgrădean. Marius Niculae a avut şi el şansa de a marca, la una dintre puţinele acţiuni ofensive ale gazdelor, însă Buchta a scos cu un reflex (67). Gaz Metan a mai avut o ocazie bună, dar mingea trimisă de Bawab a fost respinsă de Bălgrădean.
"I s-a dat şansă lui Buchta şi a contribuit şi el la acel gol. Am fost fricoşi la acest meci. Amândoi portari sunt de clasă, şi Buchta, şi Pleşca. El a avut ghinion că s-a accidentat şi lipsa jocurilor s-a făcut. Noi nu le sugerăm antrenorului ce să facă, cu cine să joace, pentru că e răspunderea lui. Eu sunt de părere că Pleşca era o variantă mai bună.

Meciul ăsta e la fel de important ca unul care te duce la salvarea de la retrogradare. Păcat, n-o s-o mai prindem aşa pe Dinamo. E greu să dai două goluri în retur. Ne convenea 0-0, cred că şi Dinamo se mulţumea. Şanse de calificare sunt. Dacă Dinamo joacă la fel ca astăzi, n-o să fie o problemă calificarea",
a declarat Ioan Horoba la DigiSport.
"Am jucat mai bine în repriza a doua, dar dacă nu intră mingea în poartă, aşa se întîmplă. Aşteptăm să batem în retur si să jucăm finala"a declarat
Thaer Bawab
 "Când am avut avantaj nu am ştiut să profităm de acest lucru, nu pot să zic că acest gol cântăreşte mult. E foarte greu să joci din două în două zile. Avem 3 meciuri în 6 zile. Să vedem ce jucători pot fi recuperaţi, avem doi accidentaţi.

Am fost neglijenţi, nu aveam voie să primim gol în superioritate numerică. Am ratat cu seninătate. Nu mai contează cine a greşit",
a spus Cristi Pustai.
Returul va avea loc pe 12 aprilie, la Mediaş.