Radu Zaharia : ”O simpla coincidenta”

Radu Zaharia : ”O simpla coincidenta”

Fundaşul lui Gaz Metan a povestit că n-a dormit toată noaptea după gafa cu Dinamo deşi a fost încurajat de colegi şi antrenori.
Fundaşul lui Gaz Metan a povestit că n-a dormit toată noaptea după gafa cu Dinamo, deşi a fost încurajat de colegi şi antrenori.
216 zile. O distanţă considerabilă între jocurile "dublei" Dinamo - Mediaş din campionat, în care liderul a scos maximum de puncte şi datorită fundaşului Radu Zaharia(23 de ani). Pe 31 iulie, "cîinii roşii" spulberau Gaz Metanul la Mediaş cu 5-0.
Sîmbătă seară, pe Arena Naţională, doar scorul nu a fost identic. Dar scenariul a fost tras la indigo: Zaharia a provocat un penalty, la scorul de 0-0, urmat de un cartonaş roşu în minutul 10. "Victima" fundaşului lui Gaz Metan a fost acelaşi Marius Niculae, iar executantul loviturii de pedeapsă acelaşi Cătălin Munteanu! Similitudinile nu s-au oprit aici, Dănciulescu reuşind să înscrie al doilea gol, atît în tur, cît şi sîmbătă seara.

- Radule, povesteşte-ne pentru început cum s-a petrecut faza din minutul 9?
- Sincer să fiu, nici nu mai ştiu cu exactitate ce s-a întîmplat la faza respectivă. A fost o minge centrată peste apărarea noastră, un lob de la vreo 20 de metri, iar mingea a căzut exact în zona mea. L-am simţit în spatele meu pe Marius Niculae, am vrut să resping, a căzut mingea o dată, moment în care am vrut să dau în ea, însă dinamovistul a înţepat foarte rapid balonul. L-a ciupit cu capul, iar eu, cum eram în săritură, am căzut foarte rău. Am fost ameţit după căzătură şi nici nu mai ştiu cînd arbitrul mi-a dat cartonaşul roşu. M-am trezit că sînt trimis la vestiare.
- Totuşi, scenariul e tras la indigo după partida din tur, cînd ai făcut penalty la 0-0 şi ai fost eliminat
- Da, dar să ştii că e doar o simplă coincidenta nimic altceva.Pentru că în tur, la Mediaş, îmi amintesc foarte bine cum s-a petrecut faza. A fost o centrare în faţa porţii şi tot Niculae s-a băgat în mine, mi-a luat faţa şi s-a dictat penalty. Pe reluări, am văzut că, iniţial, Colţescu a vrut să dea ofsaid, însă, în cască, a comunicat cu tuşierul şi apoi a dat penalty. Sincer, nu cred că meritam să fiu eliminat. A fost o măsură prea drastică.
- Colegii sau antrenorul ţi-au spus ceva după meci?
- Să ştii că nimeni nu mi-a reproşat nimic la finalul jocului! Probabil o să avem marţi analiza partidei şi o să văd şi eu mai exact ce am greşit. Îmi pare rău că am lăsat echipa în inferioritate numerică, era greu să reziste în faţa celor de la Dinamo, mai ales că totul s-a derulat în primele minute ale jocului. Regret că i-am dat peste cap toată tactica lui nea Cristi.

"Toată noaptea nu am dormit"
- Cînd ai văzut că eşti eliminat, te-ai speriat că se va repeta dezastrul din tur?
- Să fiu sincer, am avut unele gînduri, mi-am adus şi eu aminte ce s-a întîmplat la Mediaş. Chiar nea Cristi mi-a zis să am mare grijă, să nu mai repet greşeala din tur. M-am simţit foarte bine fizic, eram concentrat pe meci şi poate din dorinţa de a evolua cît mai bine s-a întîmplat acest episod neplăcut. Altfel, nu îmi explic ce s-a întîmplat. Aşa a fost să fie.
- Cum te-ai simţit după partidă?
- Tot drumul de întoarcere de la Bucureşti, m-am gîndit doar la faza respectivă. Să ştii că nu am închis un ochi toată noaptea, nu îmi dădeam seama ce s-a petrecut şi de ce s-a întîmplat la fel. A fost o perioadă foarte urîtă. Chiar dacă am primit foarte multe mesaje de încurajare, mai bine să nu ai parte de astfel de situaţii!
- Te afectează că există şi unele comentarii insinuante despre cele două faze identice?
- Pentru mine contează cum au reacţionat colegii şi antrenorul, dar un singur lucru pot să-ţi spun clar. Îmi doream foarte mult să evoluez cît mai bine cu Dinamo, mai ales că era primul joc din an şi reveneam după o perioadă neplăcută, cu accidentări. Acum nu-mi rămîne decît să fac tot ce ţine de mine pentru a trece peste acest eveniment deoarece în momentul în care ne-am ales această meserie trebuie să fim responsabili pentru faptele noastre. Sper să mi se potrivească vorba: "Ce nu te omoară te face mai puternic!".
sursa:www.GSP.ro