Avancronica meciului Gaz Metan - Astra

Avancronica meciului Gaz Metan - Astra

Mediesenii intalnesc astazi de la ora 16 pe teren propriu formatia Astra Ploiesti.
Gaz Metan Mediaş a reușit două rezultate bune în fața celor mai galonate echipe din fotbalul românesc, terminând la egalitate cu Steaua, 0-0 în Liga 1 și pierzând cu Dinamo la limită, 0-1, în prima manșa a semifinalei Cupei României. Echipa lui Pustai a fost foarte aproape de a obține un 0-0 cu Dinamo, primind gol în minutul 88. Până la returul cu "câinii roșii", jucătorii ardeleni vor trebui să se concentreze serios și la meciurile din campionat, pentru că sunt la doar trei puncte de primul loc retrogradabil. Va urma un meci greu cu Astra, echipă care a intrat și ea în hora retrogradării, în care "gaziştii" nu au decât varianta victoriei. În tur au pierdut cu 2-0 la Ploiești și speră ca mâine să câștige și ei în fața Astrei, pe care n-a învins-o niciodată la Mediaş.

Antrenorul Cristian Pustai se aşteaptă la un meci greu cu Astra datorită oboselii acumulate de jucătorii săi. "E un meci foarte greu, mai ales că e al treilea într-un interval de şase zile cu o echipă care nu a avut rezultate bune în ultima vreme, dar care vine cu o altă faţă, cu o altă conducere. Noi avem din păcate pentru acest meci doi jucători suspendaţi, pentru cumul de cartonaşe, Zarko Markovic şi Issa Ba, şi alţi jucători incerţi după cele două partide disputate. Unul dintre aceştia este Ciprian Petre. Chiar dacă nu erau acele schimbări cu Mircea Rednic şi Dinu Gheorghe, jocul se anunţa greu, pentru că Astra este o echipă de mijlocul clasamentului, o echipă care pierde foarte greu în deplasare şi noi am ajuns la ora aceasta să depindem de orice punct", a declarat Pustai.

Issa Ba şi Zarko Markovici au fost averizaţi în meciul cu Steaua şi sunt suspendaţi pentru meciul cu Astra Ploieşti. Va reveni în schimb fundaşul Mădălin Ciucă, care a fost suspendat în meciurile cu Mioveni, Steaua (Liga 1) şi Dinamo (Cupa României) în urma cartonaşului roşu primit la Sibiu. Antrenorul Cristian Pustai îl va titulariza din nou pe portarul Pleşca, după ce Buchta a greşit la gol în meciul cu Dinamo. Mijlocaşul Ciprian Petre s-a accidentat în partida cu Steaua şi a lipsit cu Dinamo, iar prezenţa sa la jocul de mâine cu Astra este sub semnul întrebării.

Echipa probabilă:
Pleşca - Ciucă, Frăsinescu, Fl.Lazăr, Vukadinović - Al.Muntean, Todea, Breeveld, Tahar - Bawab, Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Bud, Trtovac, Raúl del Campo, C.Gheorghe, Liţu; Incert: Cip.Petre; Suspendaţi: Z.Marković, Issa Ba

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor a 25-a, a 26-a şi a 27-a. Iată programul Gazului:
Etapa a 25-a: Vineri, 6 aprilie; FCM Târgu-Mureş - Gaz, ora 20:30, Digi TV
Etapa a 26-a: Luni, 16 aprilie; Universitatea Cluj - Gaz, ora 19:00, Digi TV
Etapa a 27-a: Luni, 23 aprilie; Gaz - Pandurii Târgu-Jiu, ora 19:00, Dolce TV


ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
09.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 20]
17.03.2012: Voinţa Sibiu - Gaz Metan Mediaş 0-2 [Liga 1, Etapa 21]
20.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni 1-1 [Liga 1, Etapa 22]
26.03.2012: Steaua Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 0-0 [Liga 1, Etapa 23]
29.03.2012: Dinamo Bucureşti – Gaz Metan Mediaş 1-0 [Cupa României]


Astra Ploieşti

Astra a pierdut cu 0-2 pe teren propriu în fața echipei FCM Târgu-Mureș, după un meci în care ploieștenii au jucat penibil. Acest nou eșec l-a înfuria foarte tare pe patronul Niculae, care l-a concediat pe antrenorul António Conceição. În locul portughezului a fost instalat Mircea Rednic, care are ca obiectiv redresarea echipei, care s-a apropiat periculos de zona retrogradării. După 23 de etape, "dracii negrii" sunt la doar patru puncte de primul loc retrogradant și dacă vor pierde și la Mediaş vor intra serios în hora retrogradării. În următoarele etape prahovenii nu întâlnesc echipe de top, dar în niciun caz nu vor avea meciuri ușoare cu Gaz Metan, Pandurii sau Sportul. Obiectivul Astrei în meciul de mâine de la Mediaş este de a obține cel puțin un rezultat de egalitate.

Mircea Rednic este noul antrenor al echipei de fotbal Astra Ploieşti, după demiterea portughezului António Conceição. Rednic a fost prezentat oficial alături de noul preşedinte executiv al clubului ploieştean, Dinu Gheorghe. Mircea Rednic a semnat un contract pe o perioadă de un an şi trei luni, cu opţiune de prelungire, şi are ca obiectiv participarea într-o cupă europeană în campionatul următor.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal l-a suspendat două etape pe mijlocaşul brazilian Juliano Spadacio şi l-a amendat cu 4.000 de lei, după eliminarea din meciul cu FCM Târgu-Mureş (0-2).

Adus în această iarnă liber de contract de la Spartak Trnava, atacantul Tomáš Oravec (30 de ani) nu poate debuta încă pentru Astra. El a picat recent vizita medicală după ce la INMS i s-au detectat probleme cardiace. Oravec, plătit cu 7.000 de euro pe lună, nu a primit astfel viză de joc şi luni va fi supus unei noi investigaţii medicale, de către o comisie a INMS.

Recent numit preşedinte al celor de la Astra, Dinu Gheorghe s-a şi apucat de curăţenie generală. Astfel, împreună cu noul tehnician al prahovenilor, Mircea Rednic, "Vamă" a hotărât să disponibilizeze nu mai puţin de trei jucători. Cei căzuţi în dizgraţiile lui Dinu Gheorghe sunt Rui Miguel, Marius Tigoianu şi Diego Gaucho.

Echipa probabilă: S.Lung jr. - Bărboianu, Găman, Ricardo, Júnior Morais - B.Pătraşcu, Seto - Laionel, Ologu, Băjenaru - Fatai; Antrenor: Mircea Rednic -nou-; Accidentat: Măţel; Suspendat: Spadacio; Vor mai lipsi: Diego Gaúcho (i s-a reziliat contractul), Rui Miguel, Ţigoianu (trimişi la echipa a doua), Oravec (nu a primit viză de joc)
Elevii lui Cristi Pustai nu au mai pierdut in campionat de pe 3 martie.Reusind 5 partide consecutive fara infrangere.
ULTIMELE REZULTATE OFICIALE

03.03.2012: Voinţa Sibiu - Astra Ploieşti 1-0 [Liga 1, Etapa 19]
12.03.2012: Astra Ploieşti - CS Mioveni 3-1 [Liga 1, Etapa 20]
18.03.2012: Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti 2-1 [Liga 1, Etapa 21]
21.03.2012: Universitatea Cluj - Astra Ploieşti 3-1 [Liga 1, Etapa 22]
25.03.2012: Astra Ploieşti - FCM Târgu-Mureş 0-2 [Liga 1, Etapa 23]