Avancronica meciului Gaz Metan - Pandurii

Avancronica meciului Gaz Metan - Pandurii

Gaz Metan Mediaş n-a mai reușit pe "Cluj Arena" evoluția bună pe care a avut-o în partida precedentă din Cupă cu Dinamo, fiind învinsă clar de "U" Cluj cu scorul de 3-0. Acest eșec îi menține în continuare pe medieşeni aproape de retrogradare, întrucât au doar un singur punct avans față de ocupanta locului 15. Vor urma două meciuri foarte importante pentru "gaziști", mâine cu Pandurii, iar în etapa următoare cu Sportul, în care aceștia sunt obligați să câștige toate punctele. În tur, la Târgu-Jiu, ardelenii au pierdut cu 1-0 și speră să-și fructifice și ei avantajul terenului propriu, mai ales că în Liga 1 i-a învins de fiecare data acasă pe Pandurii Târgu-Jiu.

Gaz Metan e la numai două puncte de prima poziţie retrogradabilă, iar Cristian Pustai nu are un final de sezon deloc liniştit. "Mă tem de ce va urma. Obiectivul e clar evitarea retrogradării. Din păcate avem un lot subţire numeric, am luptat pe trei fronturi şi acest lucru se vede", a declarat Pustai.

Antrenorul Gazului vrea minimum cinci puncte din următoarele trei jocuri: "Ne așteaptă un meci cu o revelație a acestui campionat, o echipă care joacă foarte bine și pe teren propriu, și în deplasare. Au un joc frumos, cu o construcție scurtă. Un 4-3-3 bine armonizat. O echipă care din iarnă a pierdut câțiva jucători și, se pare, și la ei au fost câteva sincope, la fel ca și jocurile noastre, alternante în evoluții bune și rele. Ei, având un cumul mult mai mare de puncte în tur, nu se confruntă acum cu problemele pe care le suportăm noi. Din păcate, sunt probleme grele, lupta pentru evitarea retrogradării este una foarte acerbă. Nu sunt probleme de suspendări pentru acest meci. E destul de greu meciul, eu zic că orice punct se adaugă în clasament. Ideal ar fi să obținem în următoarele trei jocuri, Pandurii, la Sportul și joci cu Oțelul, mai mult de cinci puncte".

Echipa probabilă:
Pleşca - Frăsinescu, Fl.Lazăr, Z.Marković, Buzean - R.Avram (Al.Muntean), Todea, Issa Ba, Cip.Petre - Bawab, Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi:Trtovać, Raúl del Campo, Liţu, Bud; Suspendaţi: nu exis

Deși nu a putut conta pe Cristi Bud, din cauza accidentării suferite de acesta în meciul de Cupă cu Poli Timișoara, tehnicianul Gazului spune că și l-ar dori pe atacant și în sezonul viitor. "E normal să îl dorești pe Cristi Bud, pentru că evoluțiile lui îl recomandă. A jucat destul de puțin la Gaz Metan și a înscris cinci goluri, a înscris și în Cupa României", a spus Pustai.

Gaz Metan Mediaş ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
29.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 [Cupa României]
01.04.2012: Gaz Metan Mediaş - Astra Ploieşti 0-0 [Liga 1, Etapa 24]
06.04.2012: FCM Târgu-Mureş - Gaz Metan Mediaş 1-0 [Liga 1, Etapa 25]
11.04.2012: Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 2-1 [Cupa României]
16.04.2012: "U" Cluj - Gaz Metan Mediaş 3-0 [Liga 1, Etapa 26]


Pandurii Târgu-Jiu

Pandurii Târgu-Jiu a trecut cu bine peste eșecul de 0-2 de la Ploiești, reușind o victorie cu același scor în fața lui FCM Târgu-Mureș. Acest succes, coroborat cu înfrângerile Oțelului în meciurile cu Steaua și Astra, face că echipa gorjeană să reintre serios în luptă pentru ultimul loc de Europa League. Locul 6 este vizat în acest moment de Oțelul, "U" Cluj, Pandurii și Astra, urmând a fi o luptă teribilă între acestea pentru a termină sezonul pe acest loc. Pe jucătorii lui Grigoraş îi așteaptă două deplasări consecutive, mâine la Mediaş și apoi la Cluj și pentru a putea să-și îndeplinească visul european ar trebui să joace cu multă ambiție pentru a câștiga toate punctele. Obiectivul oltenilor în meciul cu Gaz Metan este de a câștiga pentru a-și mari șansele la Europa.

Gazdele sunt în foame mare de puncte, fiind ameninţaţi serios de retrogradare. "Normal că e un meci mai important pentru ei, trebuie să câștige, dar și noi trebuie să luăm puncte. Nici ei nu au avut milă de noi anul trecut când ne trebuiau puncte și ne-au bătut cu 2-0. Sperăm să urmeze a treia victorie în deplasare. Gazul va trebui să atace și ne convine, va fi diferit de ce s-a întâmplat în tur, când au venit să se apere. A fost greu să le dăm gol. Acum avem și avantajul de a juca pe un teren bun", crede decarul Voiculeţ.

Pentru căpitanul Pintilii va fi un duel special, cu naşul său de cununie, Ciprian Petre. "Noi mergem la Mediaş să facem un rezultat bun, relaţia mea cu naşul e altceva, fotbalul e altceva. Mergem să mai adunăm puncte, pentru că mai avem nevoie să ne îndeplinim obiectivul. Anul acesta ei au mers mai prost, dar formează un grup foarte puternic, au echipă foarte bună. Au jucat pe mai multe fronturi, cupe europene, campionat, cupă. Ei au mare nevoie de puncte pentru că sunt în zona retrogradării dar şi noi mergem să ne luptăm pentru fiecare punct", a spus Pintilii.

Echipa probabilă: Mingote - Unguruşan, O.Viera, Rada (Cardoso), Al.Vlad - Nistor, Pintilii, Voiculeţ - Al.Maxim, Ibeh, Batin (Lemnaru); Antrenor: Petre Grigoraş; Accidentaţi: Ad.Rusu, Pleaşcă, Băcilă, R.Dumitru; Suspendaţi: nu exis