Avancronica meciului "U" Cluj - Gaz Metan

Avancronica meciului "U" Cluj - Gaz Metan

16.04.2012, Cluj-Napoca, Stadion: "Cluj Arena", ora: 19:00, live Digi TV

Gaz Metan Mediaş a pierdut trei puncte mari în deplasarea de la Târgu-Mureș și s-a apropiat periculos de linia retrogradării. Echipa medieşeană a ajuns la un singur punct distanță de locul 15 și va trebui să facă rapid ceva pentru a-și reveni cât mai repede. Joi seară, jucătorii lui Pustai au făcut un meci foarte bun cu Dinamo, în semifinalele Cupei României, câștigând cu 2-1, dar au ratat calificarea în finală. Prestația "gaziştilor" a fost însă excepțională, având o sumedenie de ocazii (au ratat și un penalty) și doar neșansa a făcut că aceștia să fie privați de prezența în mult dorita finală. De acum, Gazul va trebui să se concentreze la maximum în viitoarele partide din Liga 1 pentru că a coborât serios în clasament. Obiectivul Gazului în meciul de pe "Cluj Arena" este de a obține cel puțin un rezultat de egalitate și de a încerca să răzbune acel umilitor 2-5 din tur.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat, după meciul cu Dinamo, că formaţia sa a pierdut calificarea în finala Cupei României în partida tur, când nu a reuşit să se impună. "Se pare că este un nou paradox, să câştigi şi să nu te califici, însă regulamentul este foarte clar. Am pierdut calificarea în meciul tur, când am fost superiori lui Dinamo şi am pierdut. Spre 'bucuria mea' a fost o victorie şi un spectacol, iar lumea care a venit la stadion a fost mulţumită. Până la urmă jocul de fotbal este doar un joc şi naşte pasiuni, dar trebuie să ne respectăm, să dă Cezarului ce e al Cezaului. Puteam să facem istorie, dar am avut inşte ratări incredibile. Am crezut în această calificare. Din păcate nu am reuşit să ne calificăm, dar glorie învingătorilor, cinste învinşilor", a spus Pustai..

"În campionat apar alte probleme. Cu 'U' Cluj avem în continuare probleme de lot. Ar fi bun şi un egal pe Cluj Arena. Lupta pentru evitarea retrogradării devine din ce în ce mai dramatică. Sportul, Târgu-Mureş, Braşov au pierdut în această etapă, Petrolul a luat doar un punct, iar Voinţa probabil va pierde cu Rapid. Jocul rezultatelor ne este favorabil, aşa că nu ne mai rămâne decât să luăm şi puncte la Cluj", a adăugat Pustai.

Portarul Milos Buchta şi mijlocaşul Răzvan Avram au primit o singură etapă de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce au primit cartonaşul roşu la finalul partidei cu FCM Târgu-Mureş. Cei doi jucători nu au putut fi folosiţi în partida din Cupa României cu Dinamo, însă tehnicianul Cristian Pustai îi va avea la dispoziţie pentru meciul de luni din campionat cu Universitatea Cluj.

Echipa probabilă: Pleşca - Frăsinescu, Muth (Fl.Lazăr), Z.Marković, Buzean - Todea, Issa Ba - Al.Muntean, Bawab, Cip.Petre - Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Portnojs, Trtovać, Raúl del Campo, Bud, Liţu; Suspendaţi: nu există


26.03.2012: Steaua Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 0-0 [Liga 1, Etapa 23]
29.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 [Cupa României]
01.04.2012: Gaz Metan Mediaş - Astra Ploieşti 0-0 [Liga 1, Etapa 24]
06.04.2012: FCM Târgu-Mureş - Gaz Metan Mediaş 1-0 [Liga 1, Etapa 25]
11.04.2012: Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 2-1 [Cupa României]


Universitatea Cluj

"U" Cluj și-a îndeplinit obiectivul la Piatra-Neamț, reușind să câștige un punct, care îi permite să rămână în luptă pentru un loc de Europa League. "Studenții" au 38p în clasament și mai au de recuperat 4p pentru a o ajunge pe Oțelul și a fi pe un loc european. Echipa lui Claudiu Niculescu va aborda doar la victorie meciul de mâine cu Gaz Metan Mediaş, mai ales că aseară Oţelul Galaţi a pierdut în faţa Stelei cu scorul de 1-2. Până la meciul cu Dinamo din etapa a 29-a, "șepcile roșii" vor întâlni echipe precum Gaz, Brașov și Pandurii, astfel că au posibilitatea să adune cât mai multe puncte în clasament. Obiectivul lui "U" în meciul de mâine cu Gaz este clar, doar victoria, altfel s-ar îndepărta de cupele europene.

Antrenorul Claudiu Niculescu speră ca echipa sa să mai prindă un loc în clasament care să-i permită să joace în cupele europene, iar pentru acest obiectiv trebuie să câştige următorul meci, cu Gaz Metan Mediaş. "Eu mai sper la calificarea în Europa League, sunt un tip mai optimist. Am spus săptămâna trecută că suntem nevoiţi să batem Ceahlăul, dar ne-au ajutat rezultatele. Gaz Metan are un lot numeros, au soluţii să îi înlocuiască pe cei accidentaţi sau suspendaţi. Nu tratăm acest meci ca pe o sărbătoare, chiar dacă este Paştele, îl vom trata cu maximă seriozitate, nu mergem la picnic. Este un meci de campionat şi vom face totul pentru a învinge", a declarat Niculescu.

Ovidiu Hoban, vrea să-şi învingă fost echipă la care a jucat în 2005-2011: "Au plecat mulţi jucători de bază de la Gaz Metan. După un an de vârf, la Mediaş a urmat o decădere. Noi avem câteva zile în plus de odihnă şi sper să profităm de acest lucru. Sunt un jucător profesionist şi voi da totul pe teren pentru a învinge, chiar dacă voi juca împotriva fostei mele echipe. Dacă nu câştigăm, va fi doar din vina noastră, nu vom avea nici o scuză. Cred că gazonul ne mai ridică încă probleme".

Mijlocaşul Marian Cristescu a văzut duminică, în disputa de la Piatra-Neamţ, cu Ceahlăul, cel de-al şaptelea cartonaş galben al sezonului şi va fi suspendat pentru partida cu Gaz Metan Mediaş, de luni. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a marcat trei goluri în acest sezon, toate pentru FC Braşov, la Universitatea nereuşind încă să "spargă gheaţa", în ciuda a două ocazii uriaşe avute în disputele cu Chiajna şi FCM Târgu-Mureş.

În schimb, "Clau-Antrenor" va putea conta cu siguranţă pe Gabriel Boştină, fostul "căpitan" ispăşindu-şi etapa de suspendare la Piatra-Neamţ, dar şi pe George Galamaz. Ex-stelistul a absentat de la antrenamente ca urmare a accidentării suferite în urmă cu o săptămână, contra FCM Târgu-Mureş, şi a intrat în programul normal al echipei. Mijlocaşul Marinescu a început alergările uşoare de câteva zile, dar avut o nouă problemă în zona coapsei şi este incert până la ora meciului.

Echipa probabilă: Bornescu - S.Achim, Galamaz, Szukała, G.Mendy - Păcurar, Hoban, Ad.Cristea, Boştină - Tony, Grozav; Antrenor: Claudiu Niculescu; Accidentat: Matache; Suspendat: M.Cristescu

Claudiu Niculescu a încercat să-şi destindă elevii înaintea jocului cu Gaz Metan Mediaş şi să-i facă să uite că vor petrece Paştele în cantonament. Tehnicianul i-a dus pe aceştia într‑un poligon de trageri improvizat, la o partidă de paintball. Clujenii s-au costumat în uniforme militare, s-au împărţit în două echipe şi s-au împuşcat cu bile de vopsea. Bornescu, Galamaz sau Szukala au demonstrat că se pot descurca în situaţii de "război".

"U" Cluj ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
17.03.2012: Petrolul Ploieşti - "U" Cluj 2-2 [Liga 1, Etapa 21]
21.03.2012: "U" Cluj - Astra Ploieşti 3-1 [Liga 1, Etapa 22]
24.03.2012: Concordia Chiajna - "U" Cluj 0-0 [Liga 1, Etapa 23]
02.04.2012: "U" Cluj - FCM Târgu-Mureş 3-1 [Liga 1, Etapa 24]
08.04.2012: Ceahlăul Piatra-Neamţ - "U" Cluj 1-1 [Liga 1, Etapa 25]