Avancronica meciului Targu-Mures - Gaz Metan

Avancronica meciului Targu-Mures - Gaz Metan

Gaz Metan n-a reușit decât un 0-0 la Mediaş cu Astra Ploiești, rezultat în urma căruia simte din ce în ce mai aproape pericolul retrogradării. După 24 de etape echipa lui Pustai se află la doar patru puncte de linia retrogradării, astfel că va trebui să adune în următoarele etape cât mai multe puncte, altfel își va complica mult situația. La mijlocul săptămânii viitoare, "gaziştii" vor avea returul cu Dinamo, în semifinalele Cupei României, dar ținând cont de situația din clasament, gândurile tuturor se îndreaptă spre meciul de la Târgu-Mureș, care pare mult mai important. Pentru "alb-negri" este foarte important să nu piardă acest meci, pentru că un punct, nu i-ar ajuta foarte mult, dar e mai bun decât să ofere trei adversarei, în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

Tehicianul Cristian Pustai a declarat că echipa sa îşi propune să nu piardă la Târgu-Mureș: "Ne așteaptă meciul de la Tg. Mureș, cu o echipă în revenire de formă. O echipă, care în ultimele trei meciuri a avut două victorii și o înfrângere, după ce la pauză au condus la Cluj. Din păcate avem ceva probleme de lot, Frăsinescu și Lazăr sunt suspendați. Markovic e încă nerefăcut, să sperăm că până vineri seara va fi apt de joc. Pot să zic că și noi avem un parcurs destul de bun în acest retur, pentru că, în afară de prima etapă, în care am pierdut la Dinamo, nu am pierdut. Din păcate avem puține victorii, dar e important să adunăm punct cu punct, ceea ce ne propunem și la Târgu-Mureș, să nu pierdem, și dacă este posibil să obținem cele trei puncte".

Antrenorul Cristian Pustai are probleme de lot pentru meciul de la Târgu-Mureş. Pe lângă accidentaţii Trtovac, Raúl del Campo, Liţu sau Bud, care n-au jucat niciun meci în acest an, vor lipsi şi fundaşii Cosmin Frăsinescu şi Florin Lazăr, care au primit cartonaşe galbene în etapa precedentă cu Astra Ploieşti şi vor fi suspendaţi. În plus, sârbul Žarko Marković este nerefăcut iar algerianul Aymen Tahar este obosit fizic şi e posibil ca antrenorul Pustai să-l odihnească un meci. "Tahar a căzut fizic la meciul cu Astra, n-a rezistat nicio jumătate de oră, nu mai putea să alerge. Bawab e la fel, la 40 la sută din capacitate, Vitinho la 60 la sută iar Marković este nerefăcut. Mă gândesc cu groază la finalul de campionat în care vom juca trei săptămâni la rând sâmbătă-miercuri-sâmbătă", a explicat Pustai.

E posibil ca antrenorul Pustai să-l titularizeze din nou pe Dan Roman în deterimentul lui Alex Muntean, mizând pe faptul că acesta va juca cu o ambiţie în plus împotriva lui Sabău. În urmă cu un an, Ioan Ovidiu Sabău a spus despre Dan Roman că "este un jucător limitat, ce nu mai poate progresa şi care nu are calitate de Liga 1", cunoscându-l de pe vremea când i-a fost antrenor.

Echipa probabilă:
Pleşca - R.Zaharia, Ciucă, Breeveld (Muth), Buzean - D.Roman, C.Gheorghe, Issa Ba, Todea, Cip.Petre - Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Bud, Trtovac, Raúl del Campo, Liţu; Incert: Z.Marković; Suspendaţi: Frăsinescu, Lazăr

Mădălin Ciucă a disputat meciul cu numărul 100 în Liga 1 în partida Gaz Metan Mediaş - Astra Ploieşti (0-0).

În clasamentul pe luna martie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) echipa Gaz Metan Mediaş a urcat de pe locul 146 pe 140, cu 103 puncte.

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
17.03.2012: Voinţa Sibiu - Gaz Metan Mediaş 0-2 [Liga 1, Etapa 21]
20.03.2012: Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni 1-1 [Liga 1, Etapa 22]
26.03.2012: Steaua Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 0-0 [Liga 1, Etapa 23]
29.03.2012: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 [Cupa României]
01.04.2012: Gaz Metan Mediaş - Astra Ploieşti 0-0 [Liga 1, Etapa 24]


FCM Târgu-Mureş

Deși a condus cu 1-0 pe "Cluj Arena", FCM Târgu-Mureș a pierdut cu scorul de 3-1 meciul cu "U". A fost prima înfrângere pentru FCM de la venirea pe banca tehnică a antrenorului Neluţu Sabău. Acest eșec i-a readus pe târgumureşeni sub linia retrogradării și de aceea este foarte important pentru ei să obțină mâine cu Gaz Metan Mediaş toate punctele. Un alt motiv ca jucătorii să fie foarte motivați este și faptul că în tur au fost învinși de "gaziști" cu scorul de 2-1. Obiectivul FCM-ului este clar, victoria, cu un egal situația lor s-ar complica și mai mult.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a spus înaintea meciului cu FCM: "Venim după cinci reprize foarte bune şi una modestă, mai degrabă zece minute modeste, în care s-au făcut greşeli individuale şi am primit două goluri. Acum întâlnim o echipă bună şi motivată, dar trebuie să fim mai motivaţi decât ei, dacă dorim să obţinem trei puncte. Sper în ambiţia, angajamentul şi determinarea jucătorilor. Nu trebuie să pierdem starea de spirit creată şi vreau să văd în teren o echipă cu ritm şi agresivitate. Numai dacă vom aborda în acest fel partida vom putea obţine victoria".

De când a revenit pe banca tehnică a FCM-ului, "Moţul" a pus mare accent pe apărare, jucând în meciurile cu Steaua, Astra sau "U" Cluj cu cinci fundaşi. În partida de mâine e de aşteptat ca Neluţu Sabău să schimbe sistemul, pentru că FCM e obligată să atace şi să câştige în faţa unei contracandidate la retrogradare. Astfel, e de aşteptat ca antrenorul să joace în sistemul clasic 1-4-4-2. În atac vor fi probabil Danijel Subotić şi Vlad Bujor, sârbul fiind mai fresh, după ce a lipsit în ultimele două etape.

Echipa probabilă: Albuţ - Vagner, Kiriţă, Ghionea, Sepsi - Astafei, Ilyeş, Bumba, Firţulescu - Subotić, Bujor; Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău; Accidentat: Vasilache; Suspendaţi: Florin Dan, Dan Matei

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
11.03.2012: FCM Târgu-Mureş - Voinţa Sibiu 0-0 [Liga 1, Etapa 20]
16.03.2012: CS Mioveni - FCM Târgu-Mureş 0-0 [Liga 1, Etapa 21]
22.03.2012: FCM Târgu-Mureş - Steaua Bucureşti 1-0 [Liga 1, Etapa 22]
25.03.2012: Astra Ploieşti - FCM Târgu-Mureş 0-2 [Liga 1, Etapa 23]
02.04.2012: Universitatea Cluj - FCM Târgu-Mureş 3-1 [Liga 1, Etapa 24]



Partida va avea loc in aceasta seara incepand cu ora 20:30 , pe stadionul Trans-Sil din Mures.