Zarko Markovic va semna îin vara cu CFR Cluj

Zarko Markovic va semna îin vara cu CFR Cluj

Fundaşul de 2,04 metri e pe lista de transferuri a ”vişiniilor”. Sîrbul îi va lua locul lui Nuno Diogo, care va pleca la finalul sezonului

Clujenii au operat o schimbare pe banca tehnică, dar pregătesc o nouă revoluţie în lot pentru campionatul viitor. Paszkany a transferat 10 jucători în vara trecută, iar lista venirilor înaintea startului stagiunii 2012-2013 va fi deschisă cu transferul fundaşului Zarko Markovici (25 de ani).

Fundaşul sîrb măsoară 2,04 metri şi este cel mai înalt apărător din Europa. Markovici e liderul defensivei lui Gaz Metan Mediaş, echipă pentru care a evoluat şi pe postul de fundaş stînga. Foarte periculos la fazele fixe, Markovici a marcat în tur chiar în Gruia, în victoria Mediaşului cu 2-0. Clujenii vor trebui să plătească aproximativ 500.000 de euro pentru stoperul trupei antrenate de Cristi Pustai. Markovici a mai fost aproape de un transfer la gruparea feroviarilor şi în 2009, dar atunci o accidentare l-a scos din cărţi pentru o mutare în Gruia. Sîrbul îi va lua locul în echipă lui Nuno Diogo.

Portughezului i se va rezilia contractul la vară. Diogo a fost titular în dezastrul cu Rapid, 0-5, meci după care s-a ales cu o accidentare. Staff-ul medical al clujenilor face eforturi să-l recupereze pentru jocul cu Petrolul, în condiţiile în care Andone are un singur fundaş central valid în lot, Cadu. Piccolo şi Maftei sînt suspendaţi, iar dacă Nuno Diogo nu-şi revine, "Fălcosul" va trebui să-l retragă pe Gabi Mureşan pe poziţia de fundaş central.

17 meciuri ca titular a adunat Markovici în actuala stagiune.

www.gsp.ro