Avancronica meciului Ceahlaul - Gaz Metan

Avancronica meciului Ceahlaul - Gaz Metan

Gaz Metan Mediaş a câștigat la limită meciul susținut pe teren propriu cu revelația returului Concordia Chiajna, cu scorul de 1-0. Echipa lui Cristian Pustai a reușit să evite retrogradarea, deși a fost la un moment dat în pericol de a ajunge sub linia retrogradării. A fost un sezon frumos pentru "gaziști", care au jucat în Europa League (i-a eliminat pe Mainz) și au fost la un pas de finala Cupei României (eliminată de Dinamo). E posibil că Pustai să plece de la Gaz, având oferte de la echipe mai puternice, așa că meciul de mâine de la Piatra-Neamț ar putea fi ultimul pentru antrenor. Chiar dacă nu mai este nicio miză, ardelenii vor încerca să obțină un rezultat de egalitate pe terenul Ceahlăului, acolo unde nu a pierdut niciodată în Liga 1. O victorie nu i-ar ajuta prea mult întrucât cu trei puncte în plus ar urca în clasament, unde sunt pe locul 11, doar un loc sau două.

Gaz Metan Mediaş s-a salvat matematic de la retrogradare, după victoria cu Concordia Chiajna şi a rămas neînvinsă în retur pe teren propriu. "A fost un meci greu, cu o încărcătură specială, pentru că ne trebuia un punct ca să ne salvăm de la retrogradare. Am început prudent, dar mă bucur că am câştigat cu campiona deplasărilor în acest retur. Ne-am salavat şi am încheiat un sezon foarte greu. Am avut mereu încredere în jucătorii mei şi îi felicit, chiar dacă uneori am pierdut la diferenţe mari", a spus antrenorul Cristian Pustai.

După meciul Gaz Metan Mediaş - Concordia Chiajna, patru jucători ai echipei gazde au fost avertizaţi de arbitru Teodor Crăciunescu şi vor fi suspendaţi pentru deplasarea de la Piatra-Neamţ. Fundaşul Mădălin Ciucă a primit cartonaş roşu cu ilfovenii, în timp ce Žarko Marković (13 cartonaşe galbene), Issa Ba (10 cartonaşe galbene, 5 la FCM & 5 la Gaz) şi Răzvan Avram (4 cartonaşe galbene) vor sta şi ei o etapă. Fundaşii Ionuț Buzean şi Ivan Vukadinović sunt în continuare accidentaţi şi nu au mai făcut deplasarea în Moldova. Antrenorul Cristian Pustai are mari probleme pe flancul stâng al apărării, pentru că nu se poate baza pe Marković, Buzean sau Vukadinović. Cu Ceahlăul, Pustai îl va folosi în banda stângă pe Radu Zaharia, un jucător care a evoluat puţin în acest retur, doar 5 jocuri (o singură dată titular, cu Sportul Studenţesc).


Echipa probabilă:


Pleşca
Frăsinescu, Fl.Lazăr, Muth, R.Zaharia
Todea, Breeveld
Al.Muntean, Bawab, Cip.Petre
Vitinho


Antrenor: Cristian Pustai


Accidentaţi: Trtovać, Buzean, Vukadinović, Raúl del Campo. Incert: Alin Litu Suspendaţi: Ciucă, Z.Marković, R.Avram, Issa Ba
Gaz Metan Mediaş ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
03.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Oţelul Galaţi 1-0 [Liga 1, Etapa 29]
07.05.2012: FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş 4-0 [Liga 1, Etapa 30]
10.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Rapid Bucureşti 2-2 [Liga 1, Etapa 31]
13.05.2012: Petrolul Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 4-0 [Liga 1, Etapa 32]
16.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Concordia Chiajna 1-0 [Liga 1, Etapa 33]
  
Ceahlaul Piatra Neamt
Ceahlăul Piatra-Neamț nu a reușit să câștige niciun punct la Târgu-Mureș, fiind învinsă cu scorul de 4-3 de FCM. A fost un meci spectaculos, în care s-au marcat şapte goluri, motivul fiind lipsa oricărei mize. În urmă acestui eșec, echipa lui Costel Enache a ajuns pe locul 14, exact deasupra liniei retrogradării, dar oricum era salvată încă din etapa trecută. Pentru nemțeni meciul de mâine cu Gaz Metan Medias nu mai are nicio importantă, pentru că principalul lor obiectiv a fost să se mențină în prima ligă. Totuși ei vor încerca să câștige ultima partidă a sezonului, pentru a pleca în vacanță cu o victorie obținută în față propriilor fani, dar și pentru a-și lua revanșa în față Gazului pentru acel 1-3 din tur.

Antrenorul Constantin Enache a declarat că echipa sa este probabil la un nivel scăzut de profesionalism, întrucât nu reuşeşte să se capaciteze la meciurile importante. "Părerea mea este că suntem încă la un nivel mai jos de profesionism, pentru că nu reuşim să ne capacităm la nişte meciuri care nu par cu o motivaţie deosebită, deşi o motivaţie ar fi trebuit să fie cel puţin cea profesională, pentru jucătorii mei şi pentru noi, deoarece suntem în aceeaşi barcă. Deci ar fi trebuit să avem o motivaţie profesională, pentru că am venit la fotbal din pasiune, am venit de mici şi cred că spiritul ăsta nu trebuie să piară. Avem poate o scuză, deşi nu ştiu cât de solidă este -faptul că matematic eram salvaţi de la retrogradare-, iar această linişte se pare ca fost negativă pentru echipa mea", a precizat antrenorul Ceahlăului.


Revenit acasă vineri dimineaţă din deplasarea efectuată la Târgu-Mureş, lotul pietrean a beneficiat de numai câteva ore timp liber, înaintea celui din urmă cantonament al sezonului.


După înfrângerile cu Steaua, Astra şi vineri în faţa FCM-ului, moralul celor din vestiarul Ceahlăului era puternic afectat. "Regretul este cu atât mai mare cu cât am marcat trei goluri la un meci în deplasare, însă fără să izbutim să ne alegem cu măcar un punct din acest joc. Avem însă oportunitatea să ne spălăm ruşinea în faţa susţinătorilor şi simpatizanţilor noştri, cu o victorie obţinută în acest meci, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş", a declarat antrenorul secund Radu Lefter.


Cele trei puncte aşteptate de formaţia Ceahlăul în partida de luni seară mai pot îmbunătăţi situaţia moldovenilor în clasamentul final de Liga 1. Victoria împotriva Mediaşului ar putea urca formaţia lui Costel Enache până pe locurile 10-11. "Putem depăşi în clasament pe Petrolul, Gaz Metan şi chiar pe Astra, dacă Dinamo câştigă meciul direct contra ploieştenilor", sunt calculele lui Radu Lefter.


La fel ca în precedentele jocuri din finalul ediţiei de campionat, problemele de efectiv nu stau departe de lotul pietrenilor. Constantinescu, înlocuit încă din prima repriză a partidei de la Târgu-Mureş, Chitoşcă şi Muscalu erau, ieri, incertitudinile antrenorului Costel Enache pentru jocul de luni seară.


Echipa probabilă:

Villadsen

Dumitraş, Ichim, L.Cazan, Ţepeş
Monroy, V.Achim
Bădescu, Golubović, Stana
Cr.Gafiţa

Antrenor:
Costel Enache

Accidentat:
Lucas García
Incerţi:
Muscalu, M.Constantinescu, Chitoşcă
Suspendaţi:
nu există
Ceahlăul Piatra-Neamţ ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
01.05.2012: Voinţa Sibiu - Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-2 [Liga 1, Etapa 29]
06.05.2012: Ceahlăul Piatra-Neamţ - CS Mioveni 2-0 [Liga 1, Etapa 30]
10.05.2012: Steaua Bucureşti - Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-0 [Liga 1, Etapa 31]
14.05.2012: Ceahlăul Piatra-Neamţ - Astra Ploieşti 1-2 [Liga 1, Etapa 32]
17.05.2012: FCM Târgu-Mureş - Ceahlăul Piatra-Neamţ 4-3 [Liga 1, Etapa 33]