Avancronica meciului FC Vaslui - Gaz Metan

Avancronica meciului FC Vaslui - Gaz Metan

FC Vaslui - Gaz Metan Medias , va avea loc in aceasta seara incepand cu ora 21.30.
Gaz Metan Mediaş a reușit pentru prima dată de când joacă în Liga 1 să o bată pe Oțelul Galați, printr-o victorie cu scorul de 1-0. Acest rezultat nu reflectă cu adevărat ce s-a întâmplat pe teren, pentru că trupa lui Pustai ar fi meritat o victorie mult mai categorică, ținând cont că mingea a lovit de patru ori bara gălăţenilor. Până la urmă a contat că "gaziştii" au luat cele trei puncte și se pare că nu vor mai avea emoții până la finalul campionatului, având cu cinci etape înainte de final un avans liniștitor de şapte puncte față de linia retrogradării. Va urma un meci greu la Vaslui, în care ardelenii pornesc cu șansa a doua, dar vor încerca să facă un meci bun și să-i încurce pe moldoveni în tentativa lor de a câștiga titlul. Obiectivul Gazului în meciul cu Vaslui este de a nu pierde.

Antrenorul Cristian Pustai este mult mai relaxat după victoria cu 1-0 în faţa Oţelului Galaţi: "Respirăm mai uşuraţi după trei victorii la rând. A fost un meci teribil. Oţelul a crezut în şansa ei chiar şi în zece jucători. Suntem bucuroşi că am făcut 37 de puncte şi am cam ieşit din zona fierbinte. Campionatul e imprevizibil şi nici nu ştiu câte puncte ne-ar trebui să fim siguri că nu retrogradăm. Îmi felicit jucătorii că au crezut în ei şi au dat dovadă de caracter. Bara-i bară, nu e gol, trebuie să ai nervii tari pe margine. Trebuie să mergi la controale mai des ca să rezişti la patru bare şi la faze singur cu portarul".

"Acum suntem mult mai liniştiţi şi mergem la Vaslui cu un moral excelent. După victoria de aseară a CFR-ului cu Dinamo, aceasta pare a fi principala favorită la titlu. Presiunea este la FC Vaslui, nu la noi. Dacă nu ne bate mâine, iese din lupta pentru titlu. E adevărat că avem relaţii bune cu CFR Cluj, dar asta nu înseamnă că noi vom juca pentru aceasta la Vaslui. Gaz Metan nu face jocurile nimănui, va juca doar pentru ea. De altfel în acest an am luat CFR-ului patru puncte. Până nu văd clasamentul cu Mediaş salvată matematic, continui să am emoţii", a adăugat Pustai.

Cristi Bud a efectuat un control medical în Ungaria. Medicii i-au comunicat jucătorului că recuperarea după operaţia de la genunchi a decurs normal, dar i-au recomandat să nu forţeze reapariţia pe teren în finalul acestui sezon.

Atacantul Vitinho a jucat cu infiltraţii în meciul cu Oţelul Galaţi. Antrenorul Cristian Pustai nu a avut nici un atacant la dispoziţie şi l-a forţat pe brazilianul care a ratat cîteva antrenamente în această săptămână. Vitinho a dat golul victoriei, aducând trei puncte imense echipei sale. E posibil ca la Vaslui atacantul brazilian să fie menajat, pentru a nu risca o accidentare care să-l scoată din circuit pentru ultimele etape ale sezonului.

Antrenorul Cristian Pustai are doi titulari suspendaţi pentru meciul de la Vaslui, Issa Ba şi Tha'er Bawab. Senegalezul, (care a stat şi cu Astra datorită cartonaşelor) a ajuns la al 4-lea cartonaş galben de când joacă la Gaz Metan, dar mai avea cinci avertismente de când juca la FCM Târgu-Mureş. Iordanianul a primit cu Oţelul al patrulea "galben", fiind pentru prima dată suspendat în acest sezon. Vestea bună pentru Pustai e că vor reveni după suspendări Cosmin Frăsinescu, Ciprian Petre şi Dan Roman.

Echipa probabilă: Pleşca - Frăsinescu, Fl.Lazăr, Z.Marković, Vukadinović , Al.Muntean, Todea, Breeveld, - D.Roman,Vitinho si Cip.Petre; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Trtovać, Raúl del Campo, Liţu, Bud; Incert: Vitinho; Suspendaţi: Bawab , Avram si Issa Ba

Atacantul Cristian Bud a declarat că și-ar dori să rămână la Mediaş și în sezonul viitor, dar totul depinde de conducerea clubului Gaz Metan, care va decide dacă îl va păstra sau nu. "Șansele ca suporterii Gazului să mă vadă pe gazon în aceste ultime etape sunt foarte mici din păcate, așa că mă gândesc deja la noul sezon. Cei de la CFR Cluj au fost de acord să mă împrumute încă un an la Mediaş. Eu vreau să rămân la Gaz Metan Mediaş, dar dacă ei nu vor, o să mă întorc la CFR Cluj și probabil o să fiu împrumutat la altă echipă, pentru că vreau să joc. Am nevoie de jocuri, îmi doresc să revin mai puternic și mai bun în următorul sezon. Pot spune că am vorbit de câteva ori cu cei din conducerea Gazului, dar deocamdată nu ne-am înțeles. Eu vreau să rămân aici dar nu în condițiile care vor ei. Nu pot să spun exact condițiile, dar este vorba de o diferență mică de bani", a spus Bud.

Gaz Metan Mediaş ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
11.04.2012: Gaz Metan - Dinamo Bucureşti 2-1 [Cupa României]
16.04.2012: Universitatea Cluj - Gaz Metan 3-0 [Liga 1, Etapa 26]
23.04.2012: Gaz Metan - Pandurii Târgu-Jiu 3-2 [Liga 1, Etapa 27]
28.04.2012: Sportul Studenţesc - Gaz Metan 1-2 [Liga 1, Etapa 28]
03.05.2012: Gaz Metan - Oţelul Galaţi 1-0 [Liga 1, Etapa 29]


FC Vaslui

FC Vaslui a reușit o victorie extrem de muncită la Târgu-Mureș, unde a câștigat cu scorul de 3-2 în fața FCM-ului. Echipa lui Augusto Inacio a rămas astfel în cursa pentru câștigarea capionatului, fiind alături de Rapid principalele contracandidate ale liderului CFR Cluj. Aseară, "feroviarii" au câştigat meciul cu Dinamo şi au în acest moment şase puncte avans faţă de "galben-verzi" şi "alb-vişinii". Astfel, e foarte important pentru moldoveni de a câştiga cele trei puncte din meciul de acasă cu Gaz Metan Mediaş, pentru a nu da posibilitatea CFR-ului de a se distanţa în clasament. Jucătorii lui Inacio îşi pun mari speranţe în meciurile "U" Cluj-CFR şi CFR-Steaua, după ce aseară n-au avut noroc în Dinamo-CFR 0-1. Deocamdată CFR a câştigat în această etapă, aşa că şi Vaslui va trebui să bifeze victoria cu echipa din Mediaş.

FC Vaslui e la şase puncte de liderul CFR Cluj (dar are un joc mai puţin disputat) şi se poate apropia şi mai mult de lider dacă învinge acasă pe Gaz Metan. Augusto Inacio e convins că adversarii vasluienilor primesc bonusuri din parte rivalelor la titlu şi are un mesaj către aceştia: "Am simţit şi eu anumite lucruri. Spre exemplu, Astra şi Târgu-Mureş bănuiesc că au avut un bonus bun pentru a câştiga. Probabil că şi celelalte echipe vor avea la fel. Trebuie să demonstrăm pe teren că suntem mai buni şi să-i obligăm pe cei care oferă aceste bonusuri să le păstreze pentru că nu o să le plătească. Aşa vor avea mai mulţi bani de ţinut în bancă. Cei care oferă bani trebuie să gândească faptul că şi alte echipe trebuie să câştige. Când nu-ţi câştigă propriile jocuri, ei nu ar trebui să aibă gândul la cum să-i motiveze financiar pe alţii", a spus Augusto Inacio într-o conferinţă de presă.

Augusto Inacio se confruntă de la o etapă la altă cu noi și noi accidentați, situație la care s-a ajuns cel mai probabil datorită oboselii acumulate și a programului dificil din ultima perioadă. Dacă în etapa trecută lusitanul nu s-a putut folosi de serviciile lui Martins Adailton și Ousmane N'Doye, în această săptămâna fotbaliștii incerți pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş sunt Marius Constantin și Paito, ambii acuzând probleme medicale. Ousmane N'Doye acuza în continuare o accidentare și mai mult că sigur va stă și la acest meci în tribune. Inacio îi are însă la dispoziție pe Anderson și Gladstone care pot evolua amândoi pe postul de fundaș central. Vestea bună este că Adailton și-a revenit complet și va putea fi din nou titular, după ce la Târgu-Mureș a fost rezervă.

Deși se vedea cu ochiul liber că situația de sănătate a lui Marius Constantin nu este prea bună, acesta s-a prezentat la antrenamentul de ieri dimineață. Încă din momentul în care a ajuns la stadion, a fost luat în primire de medicul echipei, care după câteva investigații a ajuns la concluzia că fundașul are o răceală puternică, ce necesită odihnă și tratament. Zborul cu avionul de la Târgu-Mureș la Iași nu i-a priit fotbalistului, care s-a ales cu o răceală puternică din cauza aerului condiționat din avion. "Nu mă simț bine deloc, am răcit foarte tare și asta din cauza aerului condiționat din avion", a spus Marius Constantin.

La ședința de pregatire de ieri dimineață, a absentat și Mucuana Paito care s-a antrenat în sala de forță datorită problemelor la picior pe care le are de la partida cu târgmureşenii. Faptul că Ousmane N'Doye nu se antrenează alături de colegii săi nu este o noutate, acesta devenind un obicei în ultima perioadă. Fotbalistul și-a efectuat antrenamentul în sală de forță datorită problemelor medicale pe care le acuza în continuare.

Fundaşul Gabriel Cânu a fost implicat, sâmbătă, într-un accident de circulaţie, după ce a intrat cu maşina personală într-un gard de pe marginea străzii Ştefan cel Mare din Vaslui, în imediata vecinătate a fabricii de lapte a finanţatorului echipei moldave, Adrian Porumboiu. Potrivit poliţiştilor vasluieni, fotbalistul vasluian se îndrepta cu maşina spre stadionul "Municipal" pentru a ajunge la antrenament când, la un moment dat, o maşină din faţa lui a frânat brusc după ce un alt autoturism aflat în faţa celor două a semnalizat intenţia de a vira la stânga. Pentru a evita impactul, Gabriel Cânu a tras stânga de volan, a pătruns pe contrasens şi, în final, s-a oprit cu autoturismul, un BMW model sport, într-un gard care delimitează spaţiul verde de stradă.

Echipa probabilă:
Borjan - Milanov, Farkaš, Anderson do Ó, Hugo Luz - R.Costin, Gladstone - Adailton, Wesley Lopes, L.Sânmărtean - Yero Bello (Temwanjera); Antrenor: Augusto Inácio; Accidentaţi: Černiauskas, Balaur, Zmeu; Incerţi: M.Constantin, Paíto, N'Doye; Suspendat: Papp; Va mai lipsi: Milisavijević (în conflict cu patronul Adrian Porumboiu)

Martins Adailton mai are câteva săptămâni de contract cu FC Vaslui, dar jucătorul nu a luat încă o decizie în ceea ce privește viitorul sau. Oficialii Vasluiului vor cu orice preț să îl păstreze pe Adailton cel puțin încă un sezon și l-au chemat la negocieri pe impresarul brazilianului.

FC Vaslui ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
11.04.2012: Rapid Bucureşti - FC Vaslui 3-2 [Cupa României]
15.04.2012: FC Vaslui - CS Mioveni 3-0 [Liga 1, Etapa 26]
20.04.2012: Steaua Bucureşti - FC Vaslui 0-1 [Liga 1, Etapa 27]
28.04.2012: FC Vaslui - Astra Ploieşti 2-1 [Liga 1, Etapa 28]
02.05.2012: FCM Târgu-Mureş - FC Vaslui 2-3 [Liga 1, Etapa 29]