Avancronica meciului Gaz Metan - Rapid

Avancronica meciului Gaz Metan - Rapid

Echipa antrenata de Cristi Pustai va intalni pe teren propriu  in aceasta seara incepand cu ora 21:30 formatia Rapid Bucuresti.

Gaz Metan Mediaş a jucat foarte slab la Vaslui, unde a pierdut la o diferență mare de goluri, scor 0-4. Antrenorul Pustai a avut multe rezerve pe teren, astfel că n-a pus nicio problemă adversarei sale. Cu patru etape înainte de final, "gaziştii" au un avans de cinci puncte față de primul loc retrogradabil, așa că sunt un pic mai liniștiți. Totuși, partidele rămase vor fi destul de grele, întrucât Rapid n-a abandonat lupta pentru titlu, iar celelalte echipe sunt și ele în zona retrogradării. În tur, a fost un meci foarte spectaculos, câștigat de giuleșteni cu scorul de 5-3, iar mâine spectatorii medieşeni speră să vadă şi ei multe goluri. Obiectivul Gazului în meciul cu Rapid este de a câștiga meciul, situație în care n-ar mai avea emoții până la finalul sezonului, dar niciun rezultat de egalitate nu ar fi prea rău.

Antrenorul Cristian Pustai crede că lupta pentru salvarea de la retrogradare nu s-a încheiat încă, deoarece medieșenii mai au patru meciuri, unul mai dificil ca celălalt. "Ne așteaptă, din nou, un meci foarte important pe teren propriu. Așa cum ziceam, am făcut un pas mare pentru evitarea retrogradării. Nu s-a încheiat încă această luptă, mai sunt de jucat patru etape - două pe teren propriu și două în deplasare. Cele două din deplasare sunt la echipe aflate în luptă directă cu noi, la Ploiești și Piatra-Neamț. Mâine vom întâlni o candidată la câștigarea acestui campionat, deci, din acest punct de vedere, meciul este foarte important".

Nu este o noutate faptul că echipa din Mediaș a fost măcinată de accidentări ori suspendări pe întreaga durată a campionatul, iar o principală consecință a acestei evidențe a fost chiar parcursul oscilant al formației pe care de atâtea ori l-a evidențiat și Cristi Pustai. "Să sperăm că îl vom recupera și pe Vukadinovic, pentru că în momentul de față nu avem niciun fundaș stânga. Markovic s-a antrenat ieri normal și cred că mâine va fi sută la sută. Ar fi singura variantă pentru postul de fundaș lateral stânga. În rest, reintră Issa Ba și Bawab, care au fost suspendați. Să vedem care este stadiul de oboseală al jucătorilor care au evoluat la Vaslui, pentru că este greu să joci în acest ritm. Am avut o deplasare foarte lungă, poate cea mai lungă din acest campionat. În seara aceasta vom face un antrenament, iar mâine va fi jocul. O să vedem în seara aceasta ce probleme avem noi", a mai spus Pustai.

Echipa probabilă: Pleşca - Frăsinescu, Fl.Lazăr, Muth, Z.Marković - Todea, Issa Ba - Al.Muntean, Bawab, Cip.Petre - Vitinho; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Trtovać, Raúl del Campo, Liţu; Suspendaţi: nu există

Gaz Metan Mediaş ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
16.04.2012: Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş 3-0 [Liga 1, Etapa 26]
23.04.2012: Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu-Jiu 3-2 [Liga 1, Etapa 27]
28.04.2012: Sportul Studenţesc - Gaz Metan Mediaş 1-2 [Liga 1, Etapa 28]
03.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Oţelul Galaţi 1-0 [Liga 1, Etapa 29]
07.05.2012: FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş 4-0  [Liga 1, Etapa 30]

Rapid Bucureşti

Rapid a dominat meciul cu FCM Târgu-Mureș, a marcat un gol cu opt minute înainte de final și se părea că va obține o victorie muncită. "Alb-vișinii" au fost însă neatenți în prelungiri, primind un gol stupid, care îi va costă enorm, pentru că s-au distanțat la cinci puncte față de liderul CFR. Aceasta a jucat aseară cu Universitatea și probabil va câștiga meciul cu 3-0, la "masa verde", dar încă nimic nu este sigur. Echipa lui Lucescu speră că la judecarea meciului "U"-CFR Comisia de Disciplină a LPF să depuncteze ambele echipe, pentru incidentele dintre jucători, așa că până vor afla decizia finală a acestei partide va trebui să câștige toate meciurile rămase. Giuleștenii mai au încă șanse la titlu, dar au nevoie și de jocul rezultatelor, întrucât chiar dacă ar câștiga ultimele meciuri, e nevoie ca CFR și Vaslui să facă pași greșiți. În sezonul trecut Rapid a reușit o victorie cu 1-0 la Mediaş și speră să reușească acest lucru din nou, pentru că un rezultat de egalitate sau o înfrângere ar însemna ieșirea definitivă din lupta pentru câștigarea campionatului.

Rapid a ratat o mare şansă la titlu nereuşind decât un egal cu FCM Târgu-Mureş, 1-1. Giuleştenii încă mai pot spera la campionat, dar remiza cu echipa lui Sabău i-a adus acolo unde Răzvan Lucescu a insistat că e locul lor, doar pe poziţie de Europa League. Pe tot parcursul returului, Răzvan Lucescu a negat că Rapid poate câştiga titlul, iar gafa lui Marcos Antonio din meciul cu Târgu-Mureş i-a cam adus confirmarea antrenorului. "De ce nu m-aţi crezut când v-am spus că nu contăm la campionat? Rămâne să ne luptăm pentru ce mai e de obţinut în acest final de sezon, o clasare cât mai în faţă", a spus Lucescu.

Fanii rapidişti au motive de îngrijorare în această seară: Marcos Antonio e anunţat ca titular avînd în vedere că Oros e suspendat, iar Glauber e accidentat. În aceste condiţii, brazilianul va face cuplu în centrul defensivei cu Burcă! Sud-americanul se află într-o mare scădere de formă, reuşind contraperformanţa de a se transforma din cel mai bun jucător al campionatului trecut în cel mai mare gafeur din Grant.

Rapidiştii au fost din nou suspendaţi şi, până la finalul sezonului, nu vor mai juca nici un meci pe teren propriu cu galeria alături. Veşti proaste pentru rapidişti! Ieri, Comisia de Disciplină a decis ca formaţia din Grant să joace fără spectatori următoarele două partide de pe teren propriu, cu Pandurii şi cu Oţelul, care sunt şi ultimele din acest campionat! În plus, vor fi obligaţi să achite şi o penalitate de 40.000 de lei. Motivul? Scandările triviale ale femeilor şi copiilor care au fost prezenţi în tribune la remiza cu Târgu-Mureş (1-1). Aceştia vor putea însă veni în continuare la meciuri, singurii care vor avea de suferit urmând a fi bărbaţii, adică tocmai cei care nu s-au aflat în tribune duminică seara.
Cristian Oros a văzut în meciul cu FCM Târgu-Mureş al 4-lea cartonaş galben al sezonului şi va fi suspendat pentru deplasarea de la Mediaş. Ciprian Deac a fost eliminat în acelaşi meci şi va fi suspendat o etapă. Vor reveni în schimb Nicolae Grigore, Miloš Pavlović şi Ştefan Grigorie, care au fost suspendaţi un meci datorită cumului de cartonaşe.

Echipa probabilă: D.Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Božović - N.Grigore, Alexa (Pavlović), Şt.Grigorie - Al.Ioniţă, Herea, Surdu; Antrenor: Răzvan Lucescu; Accidentaţi: nu există; Suspendaţi: Oros, Deac

Rapid ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
15.04.2012: Rapid - Voinţa Sibiu 3-0 [Liga 1, Etapa 26]
21.04.2012: CS Mioveni - Rapid 1-2 [Liga 1, Etapa 27]
29.04.2012: Rapid - Steaua Bucureşti 1-1 [Liga 1, Etapa 28]
02.05.2012: Astra Ploieşti - Rapid 0-1 [Liga 1, Etapa 29]
06.05.2012: Rapid - FCM Târgu-Mureş 1-1 [Liga 1, Etapa 30]