Cristi Pustai ramane la Medias dar vrea jucatori

Cristi Pustai ramane la Medias dar vrea jucatori

Antrenorul echipei Gaz Metan, Cristi Pustai, a ajuns la un numitor comun cu oficialii clubului din Mediaș și va rămâne pe banca tehnică și în sezonul viitor.
„Cristian Pustai va sta pe banca tehnică a grupării de pe Târnava Mare şi în sezonul următor. În urma discuţiilor purtate între conducerea Clubului Gaz Metan şi tehnician s-a ajuns la o înţelegere, astfel că acesta va pregăti echipa în continuare”, se arată într-un comunicat al grupării medieșene.
Vechiul și noul antrenor al Gazului Metan, Cristi Pustai, spunea, duminică, 27 mai, când încă nu își dăduse acordul pentru o continuare a parteneriatul cu clubul medieșean, că singura echipa care mai reprezintă fotbalul sibian în Liga I va avea nevoie de șapte transferuri pentru a aborda cu încredere următoarea stagiune. Pustai sublinia faptul că acei șapte jucători trebuie să fie capabili să ocupe oricând un post în primul 11. „Dacă și Markovic va pleca de la Mediaș, dacă va fi transferat, cred că ar trebui șapte jucători, dar de valoare ridicată. Nu de lot, ci șapte jucători care să intre în echipă, să fie titulari. Nu la număr, la calitate! Pe toate posturile, pentru că cred că ești acoperit doar la postul de portar -avem doi portari buni. Nu pot să zic în acest moment, dacă am găsi șapte jucători buni... aici este o problemă: vara, hai mai e cum mai e, mai găsești jucători, dar iarna e greu. Pregătirea de iarnă este foarte grea și dacă găsești jucători care nu au jucat în turul campionatului, aproape că nu te poți bizui pe ei în retur. În vară este altceva, dar ar fi bine să găsim jucători care au jocuri în picioare. Altfel, și lor le trebuie o perioadă de adaptare și de aducere într-o formă sportivă. Ori, dacă sunt liberi de contract și s-au pregătit singuri, nu pot fi trecuți la categoria posibili titulari”, a spus Cristi Pustai, pentru Turnul Sfatului.
„Celelalte discuții erau într-un stadiu incipient”
Tehnicianul a spus că au fost echipe care l-au contactat, dar că discuțiile erau într-o stare incipientă. „Celelalte discuții erau într-un stadiu incipient, pentru că, probabil, nu s-a ajuns la concluzia că îl vrem neapărat pe antrenorul Cristi Pustai, pentru că în acel moment trebuia să ne punem la masă, să discutăm. Ca să preiei o echipă nu înseamnă doar să stabilești un salariu și durata contractului. Am fost doar contactat. Cu un club a fost ceva mai departe de contact, dar până să se semneze niște acte trebuie mult mai multe discuții. Nu pot să spun că-mi displace acest lucru, când te vezi dat la anumite echipe e un lucru bun, dar nu sunt eu omul care se autopropune”, spunea Cristi Pustai, pentru Turnul Sfatului, duminică, 27 mai 2012.
Radiografia sezonului
Antrenorul medieșenilor a făcut și o scurtă radiografie a evoluțiilor și problemelor cu care s-a confruntat echipa sa în sezonul competițional 2011-2012.
„Am fost pentru prima dată într-un parcurs european. Poate unii am fost prea euforici și am crezut că se poate reedita această acel parcurs, dacă mai adaugi câte o cărămidă sau două la fundația echipei care a făcut acea performanță. Din păcate, s-a făcut invers, din acea echipă s-a tot luat, s-a tot luat. Nu pot să zic că nu s-au adus jucători, s-au adus, dar nu au putut să îi înlocuiască pe cei plecați. Atunci, normal, a fost și un recul. Iar oscilația evoluțiilor apare din acel parcurs greu, cu șase meciuri în plus, la începutul campionatului. Noi am pierdut puncte importante... privind acum clasamentul, avem 41 de puncte. Până în anul în care am ajuns în Europa, noi în fiecare an făceam 21 de puncte pe tur, 21 pe retur. Deci, nu suntem depare, exceptând acel an(...) nu am avut un lot puternic, ca să putem forma, la un moment dat, două echipe, una pentru Europa și alta pentru campionat. S-au adunat jocuri, s-a adunat oboseala, iar pe acest fond de oboseală au apărut accidentările. Am avut jucători care au dispărut din echipă, din cauza accidentărilor - Dudiță, Alex Munteanu, care, din păcate acum este la încă o operație, Alin Lițu, a dispărut și el pentru tot campionatul, Trtovac, după ce am ieșit din meciuri de Europa League a mai jucat trei meciuri, după care s-a accidentat până la sfârșitul campionatului. Bawab a pierdut toată pregătirea de iarnă, este acum la națională, dar este cu probleme mari și am putut să îl folosim doar în trei meciuri din retur, în rest numai în jumătăți. L-am pierdut pe Eric înainte să începem campionatul, l-am pierdut pe Akaki, împrumutat în campionatul Turciei. Avea un salariu mic la noi, s-a dus în Turcia pe un salariu lunar aproape la fel de mare ca cel pe care îl primea aici, într-un an”, a mai spus Cristian Pustai.
Gaz metan are un buget destul de fix!
Deși Gazul este văzută ca o echipă cu buget „cât trebuie”, Cristi Pustai spune că lucrurile nu stau deloc așa, ci, mai mult, buget trebuie „îmbunătățit” prin vânzări de jucători.
„Gaz Metan are un buget destul de fix, nu știu cum se calculează aceasta. Chiar s-a accentuat faptul că bugetul trebuie îmbunătățit din vânzări de jucători, este politica oricărui club mic, cum este și Gaz Metan. Nu cred că cineva poate da garanții că poți să aduci tot timpul jucători liberi de contract, care să primească un salariu nu foarte mare și să fie foarte buni(...)Au fost jucători, a fost acest Akaki, care a venit liber de contract, nu mai juca de ceva timp. L-am adus într-o formă foarte bună, a ajuns să joace în naționala Georgiei, a ajuns să joace cu Kaladze, care avea un salariu de 2-3 milioane, iar el avea 2000 de euro pe lună. În acet moment, Akaki probabil nu o să se mai întoarcă la Mediaș. Bine, el este sub contract, are o clauză de reziliere fixată încât să mulțumească cele trei părți, pentru că, de fapt, într-un transfer de jucători sunt implicate trei părți”
La sfârșitul lunii viitoare, lui Cristi Pustai îi expira contractul cu Gaz Metan. „Contractele antrenorilor, ca și cele ale jucătorilor, sunt făcute de la 1 iulie la 30 iunie - se consideră an competițional”, a conchis tehnicianul.
  sursa:www.turnulsfatului.ro