CFR Cluj - Gaz Metan , astazi ora 21.30

CFR Cluj - Gaz Metan , astazi ora 21.30

Medieșenii au un obiectiv "îndrăzneț" pentru acest sezon de Liga 1, clasarea în primele șapte formații, iar primul pas spre realizarea acestui deziderat poate fi făcut chiar în prima etapă, când vor da piept cu campionii de la CFR Cluj. "Începe un campionat în care ne-am propus un obiectiv îndrăzneț, sper să reușim să îl și atingem. Jucăm la echipa campioană. Noi, ca de obicei, ne-am respectat adversarul cu care jucăm, însă pe teren va trebui să încercăm să păstrăm tradiția din ultimele sezoane. Adică, să venim cu punct sau puncte de la Cluj. Problema este că nu putem să îi folosim pe Buș și pe Bud în compartimentul ofensiv, este și normal. Din păcate, și Roman, în această săptămână, s-a accidentat. Să vedem, astăzi, dacă va relua pregătirile, pentru că două zile a făcut antrenamente separat. În rest, vechile accidentări, Nicandro, Bawab și Buzean", a declarat Cristian Pustai.

Preşedintele Ioan Horoba consideră că CFR Cluj are o forţă mai mare decât în sezonul trecut, când a ieşit campioană: "Echipa e mult mai intărită şi mai disciplinată, cel puţin aşa o văd eu acum, mult mai ordonată decât anul trecut. Nu ne ducem ca mielul la tăiat, deşi mereu am fost acuzaţi că suntem prieteni cu CFR-ul. Nu s-a pus problema niciodată de aşa ceva, de prietenie pe teren. Şi să nu uităm, bilanţul este pozitiv pentru Gaz Metan în meciurile directe. Eu cred că îi putem încurca pe terenul lor. Aş fi foarte mulţumit şi cun un rezultat de egalitate".

Sergiu Buș, jucător împrumutat de CFR la Gaz Metan, a declarat că își dorește un rezultat bun în deplasarea din Gruia: "Sper să fim în formă la ora meciului și să scoatem un rezultat bun la CFR, iar apoi să batem Pandurii la noi acasă". Buș nu are drept de joc împotriva "feroviarilor", conform înțelegerii dintre cele două echipe.

Echipa probabilă:

Pleşca
R.Zaharia, Khubutia, Z.Marković, Vukadinović
Todea, Fl.Dan
Vasilache, Cip.Petre,Vali Negru
Vitinho

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentaţi: Breeveld, Buzean, Bawab
Incert: D.Roman
Suspendaţi: nu există
Vor mai lipsi: Anderson (nu a fost încă legitimat); Bud şi Sg.Buş (împrumutaţi un sezon la Gaz Metan, nu pot juca împotriva echipei de care aparţin, CFR Cluj, conform înțelegerii dintre cele două echipe).

Cu o zi înaintea primului meci oficial din Liga 1, Ioan Andone se confruntă cu mari probleme de lot. Antrenorul "feroviarilor" nu poate folosi nu mai puţin de cinci dintre oamenii de bază în partida cu Gaz Metan Mediaş, de mâine. "Feroviarii" au disputat miercuri un ultim joc amical, împotriva FCM Târgu-Mureş, pe care l-au câştigat la limită, scor 1-0, însă Lionn şi Maftei au părăsit terenul într-un picior, după ce s-au accidentat. Lionn a călcat strâmb chiar în debutul partidei (minutul 4) şi a făcut semn că nu mai poate continua, iar Maftei a ieşit de pe teren cu dureri mari în zona genunchiului stâng, în minutul 14. Celor doi fundaşi li se adaugă şi Ricardo Cadu, suspendat pentru meciul din prima etapă, după cartonaşul roşu încasat în Supercupa României. Andone va alege cei doi fundaşi centrali dintre Rada, Piccolo şi Nuno Diogo. Problemele nu se opresc, însă, doar la defensivă. Pantelis Kapetanos are o întindere musculară şi este şi el incert pentru meci. Grecul a fost menajat cu Târgu-Mureş, dar mai mult ca sigur nu va fi apt sută la sută până la ora jocului de mâine, cu Gaz Metan, şi va fi lăsat pe banca de rezerve. Portarul Felgueiras este nerefăcut după accidentarea suferită înainte de meciul cu Dinamo şi completează lista indisponibililor.

Tehnicianul campionilor speră însă că elevii săi vor reuși să se impună în fața formației medieșene, în ciuda problemelor de lot cu care se confruntă. "Trebuie să câştigăm la început de sezon pentru că victoriile aduc moral echipei", a spus Ioan Andone.

Fundaşul dreapta Ivo Pinto a prefaţat partida cu Gaz Metan Mediaş: "Suntem pregătiţi pentru primul meci, am muncit la capacitate maximă. Întâlnim o echipă bună, dar trebuie să câştigăm. Ne pare rău că am pierdut Supercurpa la penalty-uri, nu am avut şansă. Nu ne e frică de nici o echipă pe care am putea să o întâlnim în preliminariile Ligii Campionilor. Cred în calificarea în grupe, pentru asta ne pregătim în fiecare zi. Atmosfera este foarte bună în lot. Vasluiul este o formaţie bună, la fel şi Dinamo".

Echipa probabilă:

Stăncioiu
Ivo Pinto, Piccolo, Nuno Diogo (Rada), Camora
Sougou, Hora, Mureşan, Diogo Valente
Deac, Ronny

Antrenor: Ioan Andone

Accidentaţi: Felgueiras, Lionn, L.Ganea
Incerţi: Maftei, Kapetanos
Suspendat: Cadú