Totul despre Gaz Metan - Pandurii Tg Jiu

Totul despre Gaz Metan - Pandurii Tg Jiu

Astazi ora 19:00 , stadion Medias.Gaz Metan - Pandurii Tg Jiu
Gaz Metan Mediaş a reușit un rezultat remarcabil în prima etapă a sezonului 2012-2013, obținând un 1-1 în Gruia cu CFR Cluj. A fost al șaselea meci consecutiv în care "gaziştii" nu au pierdut în fața "feroviarilor". Față de echipa din sezonul trecut, lotul lui Pustai pare mult mai puternic și cel puțin după primul meci, pare a nu avea treabă cu retrogradarea. Va urma un meci destul de greu cu Pandurii Târgu-Jiu, echipă pe care Gazul a bătut-o de fiecare data la Mediaş. Va fi destul de dificil pentru ardeleni să obțină o noua victorie, pentru că Pandurii este în formă mare după acel 6-2 cu "U" Cluj, dar cu siguranță vor face totul pentru a încheia etapa a doua cu patru puncte în clasament.

Programările și, mai ales, reprogramările meciurilor îi dau alte bătăi de cap antrenorului medieșean. Meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Pandurii Târgu-Jiu a fost programat inițial vineri, însă la începutul acestei săptămâni pe site-ul LPF a apărut modificarea, fapt ce, spune Cristian Pustai, este foarte deranjant atât pentru antrenori, cât și pentru jucători. "Dacă din etapa a doua începem aşa nu va fi bine. Luni mi s-a spus că jucăm sâmbătă, marţi că jucăm vineri. Nu poţi să-ţi faci un program. Şi noi suntem oameni, avem familii, nu poţi să-ţi programezi nimic. Poate avem tot felul de evenimente în familie. În plus, este foarte important ca noi antrenorii să ştim când jucăm. Vă daţi seama cum e să joci în deplasare să ştii că pleci miercuri şi apoi că pleci joi. S-ar putea programa 3-4 etape cel puţin. Ar fi timpul să fim mai serioşi în ceea ce spunem şi să n-o mai întoarcem din tot felul de interese", a declarat Pustai.

Antrenorul Gazului vrea să obțină cele trei puncte puse în joc în partida cu Târgu-Jiu, mai ales pentru a evita evoluțiile fluctuante din sezonul trecut. Gaz Metan nu poate conta pe Avram, Lazăr și Bawab, care sunt accidentați. "Urmează cel de-al doilea meci din acest campionat, un meci cu o echipă care, în campionatul trecut, a fost una din cele mai spectaculoase și care a avut o evoluție foarte bună pe tot parcursul campionatului. A început acest campionat foarte bine, a marcat șase goluri. Ne așteaptă un meci extrem de dificil, venim după un joc bun realizat la Cluj. Să sperăm că vom reuși să câștigăm punctele puse în joc, ca astfel să avem un campionat mult mai liniștit decât cel de anul trecut. Oricum, este la început, dar după primul meci avem speranțe îndreptățile ca în acest campionat să scăpăm de acele sincope ți griji pe care le-am avut", a subliniat Cristian Pustai.

Echipa probabilă:

Buchta
Frasinescu, Markovic, Khubutia, Vukadinović
Todea
Vasilache, Fl.Dan, Cip.Petre
Vitinho , Bus

Antrenor: Cristianan Pustai

Accidentaţi: Fl.Lazăr, R.Avram, Bawab
Suspendaţi: nu există
Vor mai lipsi:Eric şi Llullaku (nu a primit "cartea verde")

Atacantul kosovar Ajdrin Llullaku a revenit la Mediaş şi s–a înţeles cu oficialii Gazului Metan. După ce, în urmă cu câteva zile, negocierile dintre vârful de atac Azdren Llullaku şi oficialii grupării medieşene au intrat în impas, din cauza pretenţiilor financiare exagerate ale agentului fotbalistului, la finalul săptămânii trecute, fotbalistul a revenit în oraşul de pe malurile Târnavei Mari şi a semnat un angajament valabil pentru 4 sezoane cu Gaz metan.

ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
10.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Rapid Bucureşti 2-2 [Liga 1, Etapa 31]
13.05.2012: Petrolul Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 4-0 [Liga 1, Etapa 32]
16.05.2012: Gaz Metan Mediaş - Concordia Chiajna 1-0 [Liga 1, Etapa 33]
21.05.2012: Ceahlăul Piatra-Neamţ - Gaz Metan Mediaş 2-0 [Liga 1, Etapa 34]
21.07.2012: CFR 1907 Cluj - Gaz Metan Mediaş 1-1 [Liga 1, Etapa 1]

Pandurii Târgu-Jiu

Pandurii a făcut show în prima etapă din noul sezon, surclasând cu scorul de 6-2 pe Universitatea Cluj. Echipa lui Grigoraş a reușit astfel să înscrie pentru prima data de când joacă în Liga 1, şase goluri pe teren propriu, iar jucătorii și suporterii speră că în acest an să încerce mai mult decât un loc liniștit la mijlocul clasamentului. Gorjenii îşi doresc să confirme forma bună în care se află și să scape de complexul Mediaş, acolo unde nu a câștigat niciodată măcar un punct în Liga 1. Ei și-au propus ca până la meciul cu Vaslui din etapa a patra să adune în clasament şapte puncte, vizând o remiză la Mediaş și o victorie cu Ceahlăul pe teren propriu.

Antrenorul Petre Grigoraş ştie că va avea meci greu la Mediaş. Antrenorul pandurilor şi-a făcut temele, aşa că a aflat care este punctul forte al adversarilor. "Gaz Metan e o echipă foarte bună, solidă, puternică, greu de învins acasă. Ne aşteaptă un meci greu acolo", a declarat Grig. Şi cam are dreptate. "Nu prea am câştigat pe acolo. Acasă i-am bătut, dar la Mediaş nu s-au prea câştigat puncte. Să sperăm că vom reuşi să ne facem jocul şi să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv. Nu va fi uşor, va fi extrem de dificil. Sunt incomozi, au un avantaj moral pentru că de acolo am plecat cu buzunarul gol", a comentat Grig.

Detaliind, tehnicianul spune care sunt punctele forte ale medieşenilor. "Gazul are jucători masivi, periculoşi la fazele fixe. Când mă gândesc la linia lor de fund cu o medie a înălţimii de peste 1,95, mă apucă groaza", a mai punctat Grig. Despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a se scoate un rezultat bun la Mediaş, Grig dă cheia succesului. "Dacă vrem un rezultat bun, favorabil va trebui să ne apărăm cât mai sus, iar din ocaziile create să reuşim să le fructificăm. E greu să scoţi un rezultat bun dacă nu reuşeşti asta. Gazul periculoasă la fazele fixe, la meciul cu CFR au jucat pe contraatac şi au marcat şi mai puteau marca. Nici un meci nu seamănă cu altul, nici meciul nostru nu va semăna cu cel cu Universitatea, şi nici cel al Gazului cu CFR-ul", a mai spus Grigoraş.


Echipa probabilă:

Mingote
Unguruşan, O.Viera, Mamele, Al.Vlad
Nistor, Răduţ, Voiculeţ
Al.Maxim (Grigoraş / Karim), Matulevičius, Ibeh

Antrenor: Petre Grigoraş

Accidentat: Pleaşcă
Incert: Al.Maxim
Suspendaţi: nu există


ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
10.05.2012: Pandurii Tâgu-Jiu - FC Vaslui 1-2 [Liga 1, Etapa 31]
13.05.2012: Rapid Bucureşti - Pandurii Târgu-Jiu 2-2 [Liga 1, Etapa 32]
17.05.2012: Pandurii Târgu-Jiu - Petrolul Ploieşti 1-0 [Liga 1, Etapa 33]
19.05.2012: Concordia Chiajna - Pandurii Târgu-Jiu 3-1 [Liga 1, Etapa 34]
20.07.2012: Pandurii Târgu-Jiu - Universitatea Cluj 6-2 [Liga 1, Etapa 1]