Avancronica meciului Viitorul - Gaz Metan

Avancronica meciului Viitorul - Gaz Metan

Gaz Metan a jucat cu multă ambiție în meciul de la Mediaş cu Steaua, în care a obținut un rezultat de egalitate, scor 1-1, fiind la 11 minute de o victorie. Echipa lui Pustai a fost dominată, dar a jucat perfect pe contraatac, fiind aproape de a câștiga meciul cu Steaua. Au trecut patru etape și "gaziştii" nu au fost în stare să bată pe nimeni, astfel că sunt pe locul 14 în clasament. Ei speră să se redreseze cât mai rapid și vor încerca să forțeze victoria în meciul cu Viitorul, o echipă tânără și neexperimentată care joacă pe teren neutru. O victorie cu Viitorul, coroborată cu o altă în etapa următoare, când vor întâlni pe teren propriu o altă nou promovată, CS Turnu-Severin, ar face că Mediaşul să se îndepărteze de zona retrogradării.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că speră ca echipa pe care o pregăteşte să obţină prima victorie din acest sezon în meciul cu Viitorul Constanţa: "Urmează un meci care se va juca pe teren neutru, cu o echipă nou-promovată, Viitorul. Să sperăm că vom reuşi să obţinem prima victorie în acest campionat. Deşi au fost şi jocuri bune, cred că avem puţine puncte după patru etape. Întâlnim o echipă care are nevoie de puncte, care abia etapa trecută a cunoscut gustul înfrângerii şi sperăm că noi suntem echipa mai matură şi cred că vom reuşi să nu pierdem nici de această dată în deplasare".

Cristian Pustai s-a plâns de modul în care echipa sa a fost programată în etapele a cincea şi a şasea, urmând să joace luni cu Viitorul Constanţa, la Galaţi, iar vineri cu CS Turnu-Severin, la Mediaş. "E greu, pentru că jucăm ultimii în această etapă şi apoi vom juca primii. Plecăm sâmbătă, ajungem seara, duminică facem un antrenament la Galaţi, apoi luni e meciul, seara plecăm spre Mediaş, dar ne oprim la jumătatea drumului pentru a înnopta. Probabil că şi alţii au mai păţit-o, dar probabil că nu sunt meciuri atât de interesante. Televiziunile fac programul şi trebuie să ne supunem", a spus Pustai.

Antrenorul "gaziştilor" a precizat că joi "au fost ceva probleme cu jucătorii plecaţi la jocurile amicale internaţionale. Georgianul Akaki Khubutia s-a întors la Mediaş lovit şi uşor obosit (a jucat în amicalul Moldova-Georgia 0-2) şi rămâne de văzut care va fi starea lui, iar Sergiu Muth a ajuns de asemenea târziu".

Cristian Bud nu face parte din lotul echipei care s-a deplasat la Galaţi. În meciul cu Steaua, atacantul a fost schimbat cu şapte minute înainte de pauză de Cristian Pustai, iar în locul său a intrat Dan Roman. Bud a ieşit foarte nervos de pe teren, înjurând, fără să dea mâna cu cineva de pe banca de rezerve, iar la scurt timp a părăsit stadionul. Tehnicianul a explicat că Bud trebuie să treacă peste momente de acest gen şi că important este să revină la forma sportivă care l-a consacrat şi l-a pedepsit o etapă, lăsându-l acasă.

Echipa probabilă

Buchta
Frăsinescu, Khubutia, Z.Marković, Vukadinović
Todea, Tahar
Astafei, Fl.Dan, Cip.Petre
Sergiu Buş

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentat: Vitinho
Suspendaţi: nu există
Vor mai lipsi: Bud (neinclus în lot)Sergiu Muth , iar Eric, Llullaku (nu au fost încă legitimaţi).

În urma egalului cu Steaua din etapa precedentă, Gaz Metan Mediaş a urcat un loc în clasamentul all-time al Ligii 1. Echipa a ajuns pe locul 42, depăşind astfel pe Vagonul Arad.

Viitorul Constanta
Viitorul Constanța a jucat modest pe "Cluj Arena" unde a pierdut cu scorul de 2-1 în fața Universității. Dobrogenii au reușit doar golul de onoare, în minutul 90+3, când era prea târziu pentru a mai putea reveni. Echipa lui Cătălin Anghel are după patru etape disputate trei puncte în clasament, fără a avea o victorie. Va urma un meci dificil cu Gaz Metan Mediaş în care tinerii jucători ai Viitorului vor încerca să spargă gheața și să câștige primul meci din Liga 1. Ar fi foarte important pentru ei să reușească acest lucru, pentru că în etapa următoare vor juca la Piatra-Neamț, apoi vor întâlni adversari din ce în ce mai puternici.

Constanţa mai are de aşteptat până a vedea meciuri de Liga 1. Deşi iniţial anunţaseră că sunt mari şanse de a evolua cu Gaz Metan Mediaş pe stadionul "Farul", cei de la Viitorul Constanţa s-au răzgândit şi au ales ca partida din etapa a 5-a să se dispute tot la Galaţi. Decizia a fost luată deoarece contractul cu gruparea gălăţeană era pe trei etape şi, totodată doreşte ca suprafaţa de joc de pe arena din Primăverii să fie refăcută în totalitate. Lucrările sunt în toi la arena Farului, atât la suprafaţa de joc cât şi la tribune.

Cătălin Anghel vrea ca Viitorul să câştige în ultimul meci pe care echipa sa îl va mai disputa la Galaţi: "Un meci greu, împotriva unei formaţii care la fel ca şi noi are mare nevoie de puncte. Va fi un meci foarte disputat, cu o echipă omogenă, cu un antrenor cu experienţă, care cunoaşte foarte bine nivelul Ligii 1. Vor veni să câştige toate cele trei puncte, însă noi suntem cei care trebuie să facem un meci bun, care să ne aducă prima victorie. Ultimul meci la Galaţi când sperăm să obţinem şi prima victorie. Continuitatea pe banca tehnică este unul din motivele rezultatelor foarte bune ale Mediaşului din ultimii ani. Tot din acest motiv şi noi am avut acest parcurs de la înfiinţare pentru că am avut stabilitate din toate punctele de vedere".

Revenit în etapa de la Cluj, când a şi înscris la ultima fază a meciului, Nicolae Dică este convins că Mediaşul va oferi o replică foarte puternică: "Pentru noi toate partidele sunt grele. Mediaşul are jucători experimentaţi, joacă de mult timp împreună, un antrenor care este de mulţi ani acolo şi ne aşteaptă un meci foarte dificil. Au arătat şi în acest debut de sezon că pot obţine rezultate foarte bine cu orice echipă. Eu în primele etape nu am jucat, dar am fost în tribună, am avut foarte puțini suporteri. Dacă am fi avut suporteri am fi câștigat poate la meciurile de acasă. Sper că atunci când vom reveni pe Farul, la Constanța sper că publicul să vină la stadion. Eu am jucat aici cu echipa națională și știu că suporterii lui Farul făceau o atmosferă foarte extraordinară. Sper să vină să ne încurajeze, pentru că aveam nevoie de ei. Îmi doresc la fiecare meci să marchez".
Echipa probabilă
Vâtcă
Bejan, Larie, Mladen, Turcu
Cârstocea, Onicaş, Benzar, G.Iancu
Chiţu, C.Cristea (N.Dică)

Antrenor: Cătălin Anghel

Accidentaţi: nu există
Suspendaţi: nu există
sursa:www.romaniansoccer.ro