Gaz Metan Medias - Steaua ora 21.30

Gaz Metan Medias - Steaua ora 21.30


Gaz Metan Mediaş


Gaz Metan Mediaş a jucat slab la Bistrița, unde a obținut totuși un 1-1 cu Gloria, reușind golul egalariii cu zece minute înainte de final printr-un off-side. După trei etape disputate, echipa lui Pustai nu stă prea bine în clasament, având două puncte câștigate, ambele obținute în deplasare. "Gaziştii" își doresc foarte mult să obțină și în fața propriilor suporteri o victorie, chiar dacă întâlnesc pe Steaua, echipă aflată în mare formă. În ultimele două sezoane medieşenii au luat Stelei 4p din 6 și speră să reușească acest lucru și în această ediție. Obiectivul Gazului este de a nu pierde în fața Stelei și de a încerca să forțeze o noua victorie.


În mod cu totul surprinzător, "gaziștii" stau mult mai bine din punct de vedere statistic în privința istoricului confruntărilor din ultimii ani cu Steaua București, echipă pe care o vor întâlni, pe teren propriu, duminică seara. Așa după cum a remarcat și tehnicianul medieșenilor, Cristian Pustai, în cadrul unei conferințe de presă, "alb-negrii" n-au mai pierdut de doi ani în fața celei mai titrate echipe din România, ba mai mult de atât nici măcar n-au primit gol. "Ne dorim ca această tradiție să fie respectată și în partida de duminică, în urma căreia să obținem punct sau puncte. Iar asta cu atât mai mult cu cât am pierdut deja primul meci pe teren propriu în actualul sezon, cu Pandurii Târgu-Jiu. Partida va fi însă una foarte dificilă, steliștii având, grație și antrenorului Reghecampf, cel mai bun start de campionat din ultimii ani, ei reușind să marcheze în fiecare partidă și acumulând maxim de puncte. Cei trei atacanți au marcat și la Trnava. Atât Rocha și Rusescu înscriind în campionat de trei ori. Reintră și Tănase", a spus cel mai longeviv antrenor din Liga 1.


Marković şi Khubutia sunt decişi să închidă cu lacătul poarta în partida cu Steaua şi vor să bifeze al cincilea meci consecutiv fără gol primit în faţa celor din Ghencea. Atacanţii Stelei au insomnii atunci când aud de duelurile cu Gaz Metan. Din 2010, "roş-albaştrii" n-au mai marcat în poarta medieşenilor. Fie că s-a jucat în Ghencea, fie la Mediaş, formaţia lui Pustai n-a primit gol. Cu liniştea acestei statistici, medieşenii s-au pregătit toată săptămâna premergătoare jocului cu Steaua. Zarko Marković, fundaşul de 2.04 metri, a fost în teren la aceste partide. "Secretul e că atunci când jucăm cu Steaua ne mobilizăm mult mai bine. Nu doar apărarea trebuie scoasă în evidenţă ci întreaga echipă", a spus sârbul. Cel mai probabil, uriaşul din apărarea ardelenilor va face cuplu în defensivă cu Khubutia, în timp ce în poartă va fi Buchta, iar medieşenii sunt convinşi că nu vor primi gol nici de această dată. "Putem să nu luăm gol în acest meci şi sper să înregistrăm prima noastră victorie în acest campionat. Ei vor fi şi mai obosiţi după meciul din Slovacia", e de părere Marković. În viziunea lui Marković, Rocha şi Tănase sunt văzuţi cei mai periculoşi stelişti: "Ei au un antrenor tânăr şi joacă un fotbal bun. Rocha şi Tănase sunt foarte buni, pot marca din orice poziţie. Totuşi, eu cred că avem cel mai bun lot de când sunt eu la Mediaş".


Pentru partida cu Steaua nu sunt accidentați sau suspendați, cu excepția lui Vitinho care va fi operat zilele următoare în Ungaria, acolo unde au fost supuși unor intervenții chirirghicale dificile și Bud, respectiv Alex Muntean.


Pustai mai are însă și alte probleme de lot înaintea partidei cu Steaua. "Vali Negru e răcit, la fel și Răzvan Avram care are o problemă la ochi, dar a efectuat ieri antrenamentul. Să sperăm că lucrurile nu sunt foarte grave și până duminică ambii să fie apți. Nici 'cartea verde' a lui Eric și nici a lui Llullaku nu au sosit. Deci nu fac parte din lotul cu Steaua. Îmbucurător este faptul că în această săptămână Bawab de două zile a început antrenamentele și nu resimte dureri. Probabil că într-o săptămână sau două o să fie și el ok la un potențial de joc", a mai spus Pustai.


Echipa probabilă

Buchta
Frăsinescu (R.Zaharia), Khubutia, Z.Marković, Vukadinović
Vasilache, Todea, Fl.Dan, Cip.Petre
Bud, Astafei (Sg.Buş)

Antrenor:
Cristian Pustai

Accidentaţi:
Vitinho, Bawab
Suspendaţi:
nu există
Vor mai lipsi:
Eric şi Llullaku (nu au primit "cartea verde")
 
Steaua Bucureşti

Steaua a jucat foarte bine în meciul cu "U" Cluj, în special în repriza a doua, câștigând la final fără nicio emoție cu scorul de 5-1. Echipa lui Reghecampf a reușit joi să se califice în play-off-ul Europa League după ce a câștigat cu scorul de 3-0 în Slovacia contra lui Spartak Trnava. La tragerea la sorți de la Nyon, "roș-albaştrii" au avut din nou noroc cu carul, sorții trimițându-le că adversar pe FK Ekranas, echipă care a fost surclasata de Anderlecht cu 5-0 & 6-0. Totul merge perfect în Ghencea, echipa are maximum de puncte în Liga 1 și ținând cont de valoarea slabă a lituanienilor, se vor califica cu siguranță și în grupele Europa League. Steliștii își doresc foarte mult un succes și la Mediaş având de luat o revanșă în fața Gazului Metan care a încurcat-o în ultimele două ediții de campionat. Obiectivul steliștilor în meciul de la Mediaş este clar, victoria, aceștia dorind că până la meciul cu Vaslui să aibă 15p în clasament.


Steaua Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Europa League, după ce a învins, cu scorul general de 3-1, formaţia slovacă Spartak Trnava, în turul trei preliminar al competiţiei. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a declarat că nu i-a fost frică de atmosfera pe care suporterii slovaci au creat-o pe stadion, însă a precizat că Steaua a fost echipa mai valoroasă. "Nu ne-a fost frică de atmosfera de pe acest stadion, dar oamenii care au venit la stadion au făcut o atmosferă foarte frumoasă. Am spus-o şi după jocul de la Bucureşti că avem o echipă valoroasă şi că am ratat foarte mult, dar că fotbalul se joacă pe goluri. În mare sunt mulţumit de ce s-a întâmplat în seara asta şi sunt bucuros că ne-am calificat. Este primul pas pe care l-am făcut şi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. La pauză nu eram nemulţumit de rezultat. Ne-am dorit să marcăm cât mai repede ştiind că adversarul o să deschidă puţin jocul. Există lucruri pe care trebuie să le corectăm, trebuie ca tranziţia să o facem cât mai bine între cele două faze de joc", a spus Reghecampf.


Echipa Steaua va întâlni formaţia lituaniană FK Ekranas în play-off-ul Europa League, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon. Steaua are programată prima manşă în 23 august, pe teren propriu, returul urmând să aibă loc la 30 august, în Lituania.


Antrenorul Reghecampf a declarat că gruparea pe care o antrenează a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă, însă a precizat că jucătorii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ: "Chiar dacă tragerea la sorţi poate fi considerată una avantajoasă pentru noi, trebuie neapărat să rămânem cu picioarele pe pământ. Meciul cu Ekranas va începe de la 0-0 şi nu putem spune că suntem calificaţi dinainte. Trebuie să studiem foarte bine adversarul şi să tratăm ambele manşe cu maximă seriozitate, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm în grupele Europa League şi să avem parte de un număr cât mai mare de suporteri la meciul retur, alături de care să sărbătorim cea de-a noua prezenţă consecutivă a Stelei în grupele unei competiţii continentale", a spus Reghecampf.


Gigi Becali a spus că nu are nicio emoţie cu lituanienii: "Am căzut excepţional de bine, tot timpul am fost norocoşi la tragerea la sorţi. Trebuie să îi mulţumesc lui Dumnezeu că eram în cea mai grea situaţie şi am ajuns să jucăm cu Ekranas, cel mai uşor adversar. Bine că s-a întâmplat aşa, acum nici nu mai contează că e suspendat Tănase. O să îl avem pe Cristi pentru meciurile de campionat, care sunt mai importante. Cu lituanienii nu am nicio emoţie".


Gigi Becali caută în continuare un atacant. Patronul Stelei dezvăluie că a negociat cu Vasile Şiman pentru Costin Curelea, însă patronul Sportului nu este de acord cu cerinţele lui Becali. "Eu vreau un atacant. Am vorbit cu Şiman şi vrea să mi-l dea pe Curelea pe 6 luni, ori mie îmi trebuie 3 luni să-l fac de Steaua. Mi-l dai pe un an cu opţiune de cumpărare şi atunci vorbim. După meciul cu Trnavele l-am sunat pe Şiman să îl iau gratis, cu opţiune, dar să vedem. Sincer, nu prea am alt atacant român, mai e Marius Niculae, dar nu îl iau, că e dinamovist. Eu am doi de Kapetanos, aşa sunt de buni, Rocha şi Nikolici. Eu ştiu că o să-şi revină, aşa că şi fără Kapetanos mă descurc", a declarat Gigi Becali.

Echipa probabilă

Stanca

Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici
Bourceanu, Pintilii
Chipciu, Rusescu, Cr.Tănase
Adi Rocha

Antrenor:
Laurenţiu Reghecampf

Accidentaţi:
G.Matei, Prepeliţă, Machado, D.Bratu
Suspendaţi:
nu există
 
 
sursa:www.romaniansoccer.ro