Avancronica Gaz Metan - Dinamo Bucuresti

Avancronica Gaz Metan - Dinamo Bucuresti

06.10.2012, Mediaş, Stadion: "Gaz Metan", ora: 21:30, live Digi Sport
Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti în Etapa 11- Liga 1

Gaz Metan Mediaş a jucat bine în meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, câștigând cu scorul de 2-1. Victoria "lupilor negri" ar fi trebuit să fie mai clară, pentru că au ratat mai multe ocazii și au primit gol în prelungiri. Prin acest succes, antrenorul Cristian Pustai și-a consolidat poziția pe banaca tehnică, după ce a fost amenințat cu demiterea după eșecul de acasă cu Concordia. După zece etape disputate, "gaziştii" sunt pe locul 11 în clasament, având 12p, cu același număr de puncte ca și în sezonul trecut. Ardelenii vor susține al doilea meci consecutiv pe teren propriu și după victoria cu "U" Cluj vor încerca să nu piardă în fața lui Dinamo. Ei au de luat o revanșă în fața "câinilor roșii", după ce în sezonul trecut au pierdut cu 0-5 acasă și 0-2 în Ștefan cel Mare, fiind eliminați și în semifinalel Cupei României (0-1 deplasare și 2-1 acasă).

Antrenorul Cristian Pustai se aşteaptă ca echipa sa să obţină victoria în faţa lui Dinamo: "Este o confruntare dificilă în care fiecare dintre echipe mizează pe toate cele trei puncte puse în joc. Rezultatul depinde de forma de moment a jucătorilor. Așa cum s-a întâmplat în ultima confruntare de la Mediaș cu Dinamo, din Cupa României, când am învins echipa din Ștefan cel Mare însă insuficient pentru a ne califica în finala competiției. De data aceasta altele sunt datele problemei, tocmai de aceea eu cred în obținerea victoriei, mai ales că, exceptându-l pe Vasilache nu avem probleme de lot".

"Jocul cu Universitatea Cluj ne-a arătat unde suntem cu pregătirea fizică, iar când Eric va ajunge la o formă mai bună şi Bawab o să crească de la meci la meci, atunci o să avem viteză mai mare în benzi", a adăugat Pustai.

Revenit după o accidentare la genunchi, care l-a împiedicat să evolueze în startul campionatului, Thaer Bawab (27 de ani) a ajuns să prindă echipa abia trei etape. "După trei înfrângeri la rând, sunt bucuros că am reuşit să scăpăm puţin de presiune. Era foarte important să fim cu toţii mai liniştiţi, de aceea punctele obţinute sunt foarte importante. Sper să câştigăm şi la Dinamo, să avem destulă motivaţie pentru a reuşi un rezultat mare", a declarat atacantul iordanian.

Mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira a fost impresionat de modul în care l-au primit suporterii medieşeni. "A fost un meci bun, însă a trecut, deja este istorie, iar de acum înainte o să ne gândim doar la partida cu Dinamo. Sunt fericit pentru că lumea m-a primit bine înapoi la Mediaş, iar faptul că am fost titular a însemnat un moment plăcut pentru mine. Am început o nouă pagină pentru echipă şi pentru oraş", a spus Eric.

Echipa probabilă

Pleşca
Frăsinescu, Khubutia, Z.Marković, Trtovać (Vukadinović)
Todea, Tahar
Astafei, Eric, Cip.Petre
Bawab

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentaţi: Al.Muntean, Vitinho, Vasilache
Suspendaţi: nu există

Echipa Gaz Metan Mediaş va întâlni, în deplasare, formaţia Ceahlăul Piatra-Neamţ, în optimile de finală ale Cupei României, conform tragerii la sorţi de miercuri, de la Casa Fotbalului.

ULTIMELE REZULTATE
01.09.2012: FC Braşov - Gaz Metan Mediaş 3-1 [Liga 1, Etapa 7]
15.09.2012: Gaz Metan Mediaş - Concordia Chiajna 1-3 [Liga 1, Etapa 8]
23.09.2012: Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaş 4-0 [Liga 1, Etapa 9]
26.09.2012: Gaz Metan Mediaş - FC Caracal 2-1 [Cupa României, 1/16]
29.09.2012: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Cluj 2-1 [Liga 1, Etapa 10]


Dinamo Bucureşti

Dinamo a avut cea mai bună prestație din acest sezon în meciul disputat pe "National Arena" în fața echipei Pandurii Târgu-Jiu, câștigând clar cu scorul de 3-0. Acest succes i-au adus pe "câinii roșii" pe locul 5 în clasament, având 17 puncte, dar fiind la 8 puncte de liderul Steaua. În urmă cu un sezon, cu Liviu Ciobotariu pe banca tehnică, "alb-roșii" erau pe locul întâi în campionatul României, cu 25 de puncte. Dinamoviștii și-au propus ca în următoarele trei etape să câștige maximum de puncte cu Gaz, Gloria și Ceahlăul, pentru a încerca în derby-ul cu Steaua din runda a 14-a să revină în lupta pentru titlu. În urmă cu un sezon ei au luat toate punctele medieşenilor și au că obiectiv să câștige din nou pe terenul Gazului Metan.

S-au inversat polii de putere în atacul "câinilor roşii". George Ţucudean, 21 de ani, şi-a pierdut postul în prima formulă de echipă, deşi începuse în trombă, cu o "dublă" în Supercupa cu CFR Cluj şi cu patru goluri cu CSM Iaşi (5-2), în runda secundă. Cu toate că Dario Bonetti n-a avut ochi pentru el, Ionel Dănciulescu a revenit spectaculos şi este prima opţiune pentru atacul "alb-roşilor", mai ales după evoluţia şi reuşitele din partidele cu "U" Cluj (2-1) şi cu Pandurii (3-0). Ţucudean plăteşte şi pentru eclipsa de formă, întrucât, în afara golurilor amintite în startul sezonului, a mai înscris doar o dată, ce-i drept punctul victoriei, cu Petrolul (2-1), pe 26 august. De atunci, arădeanul n-a mai punctat pentru "câini", cu toate că este eficient la "naţionala" Under 19, un caz similar celui al colegului Marius Alexe.

Dinamo are doi portari de valori sensibil egale, Cristian Bălgrădean (24 de ani) şi Kristijan Naumovski (24 de ani), şi nu-şi permite ca vreunuia dintre cei doi să-i scadă cota de piaţă şi să rateze un transfer important în Europa. Antrenorul Dario Bonetti a găsit cea mai bună soluţie pentru ca ambii să fie mereu concentraţi şi în formă: rotaţia mănuşilor în funcţie de forma de moment. Acest lucru îi ajută şi pe cei doi să rămână în vizorul echipei naţionale a României, respectiv a Macedoniei, dar şi să fie monitorizaţi de cluburile ce îi urmăresc de mai multă vreme.

Dragoş Grigore a părăsit plutonul celor mai săraci jucători din Ştefan cel Mare. Aflat pe lista neagră a suporterilor, după ce a făcut stupid un penalty cu Steaua (2-3), în returul campionatului trecut, şi unul cu Astra (0-1), în urmă cu o lună, stoperul de 26 de ani a fost premiat de acţionari. "Grig" era deprimat după ce fanii au cerut, în mod oficial, ca el şi Cristian Pulhac să nu mai facă parte din primul "11" şi să fie vânduţi la iarnă, aşa că şefii s-au gândit să-l motiveze cu un nou contract. Astfel Dragoş Grigore şi-a prelungit acordul până în vara lui 2015, urmând să cîştige 7.000 de euro lunar, plus bonusuri de performanţă individuală şi cu echipa ce-i pot dubla venitul. Noua înţelegere este foarte bună pentru fotbalist, având în vedere că înainte îi intrau în conturi 4.000 de euro lunar.


Echipa probabilă

Bălgrădean
C.Nica, Luchin, D.Grigore, Pulhac
C.Matei, Boubacar, Căt.Munteanu
Dănciulescu, M.Alexe, Curtean

Antrenor: Dario Bonetti

Accidentaţi: Issa Ba, Álvarez
Suspendaţi: nu există

sursa:www.romaniansoccer.ro