Akaki e primul care pleaca de la Gaz Metan

Akaki e primul care pleaca de la Gaz Metan

Internaţionalul georgian a primit dezlegarea din partea clubului din Mediaş pentru a–şi căuta echipă.

Transferat la Gaz Metan în anul 2009, fundaşul central  de origine georgiană Akaki Khubutia a evoluat în 61 de meciuri pentru gruparea condusă de tehnicianului Cristi Pustai, pentru care a marcat de două ori. Fotbalistul a cunoscut consacrarea la echipa medieşeană, ajungând la echipa naţională a Georgiei, pentru care a evoluat în 8 meciuri, în ultimii 2 ani.
În sezonul precedent, Akaki Khubutia a fost împrumutat de Gaz Metan în Turcia, la Samsunspor, în tricoul căreia a bifat 19 jocuri, reuşind să marcheze un gol.
Zilele trecute, internaţionalul georgian a avut o discuţie cu oficialii grupării medieşene, la finalul căreia a primit o hârtie din partea clubului prin care este liber să îşi găsească o echipă până pe data de 10 februarie 2013.

- Akaki, când ai luat decizia de a te despărţi de gruparea medieşeană? 
- După meciul de la Piatra Neamţ, din campionat, în care nu am jucat, după ce venisem de la o convocare a naţionalei Georgiei. Am simţit că trebuie să punem punct aici. Am simţit că nu mai sunt fericit la Gaz Metan. În plus, nici financiar nu mi-a fost chiar foarte bine în ultima vreme. Este foarte greu să faci performanţă dacă nu eşti sută la sută cu mintea liniştită. Dacă nu te concentrezi suficient, randamentul tău în teren nu va fi cel scontat. Am vorbit cu antrenorul şi i-am spus că eu nu mai am nicio motivaţie, mai ales că sunt şi departe de familie. Îi respect pe toţi oamenii care m-au ajutat de când sunt la Mediaş, câtuşi de puţin. Cred că mi-am adus o contribuţie, cât de mică, la rezultatele echipei din ultimii ani. Nu vreau să vorbesc nimic rău de nimeni, m-am înţeles bine cu toată lumea. Meciurile în care am jucat pentru Gaz Metan nu o să le uit toată viaţa.

- Ce o să faci de acum înainte?
- Merg acasă, în Georgia, unde o să aştept să înceapă perioada de transferări. Cel mai important este că voi fi lângă familia mea, căreia i-am simţit foarte mult lipsa în toţi aceşti ani, voi putea sta cu ai mei, iar când va veni vreo ofertă concretă, o să o analizez bine şi sper să obţin un transfer bun. Clubul mi-a dat o hârtie prin care am liber să îmi caut altă echipă, dar care va trebui să plătească o anumită sumă, iar în cazul în care nu mă voi transfera nicăieri până pe data de 10 februarie 2013, va trebui să mă reîntorc la Mediaş. În cazul în care nu îmi voi găsi vreun angajament dar nici nu mă voi întoarce, va trebui să plătesc o amendă de 500.000 de euro!

- Crezi că este o decizie înţeleaptă să pleci de la Mediaş?
- Poate că, din punct de vedere fotbalistic, decizia mea ar fi un pic greşită, însă în privinţa liniştii, eu sunt convins că nu am greşit alegerea. A fost decizia mea şi nu mă mai pot întoarce din drum.

- Ce a însemnat pentru tine perioada petrecută la Gaz Metan?
- Chiar şi când am fost împrumutat la Samsunspor m-am interesat tot timpul de evoluţia echipei din Mediaş, deoarece m-am simţit bine aici. Le voi ţine pumnii colegilor, le doresc să ajungă cât mai curând din nou într-o cupă europeană, iar tehnicianului Cristi Pustai, care este un foarte bun pedagog, îi doresc să aibă rezultate, iar apoi să ajungă la un nivel mai mare, unde să facă performanţă..

Cosmin Prisca , tribuna.ro