Avancronica meciului Otelul - Gaz Metan

Avancronica meciului Otelul - Gaz Metan

Gaz Metan Mediaş a reușit o surpriză în etapa trecută, învingând cu scorul de 1-0 pe FC Vaslui, o echipă pe care nu o mai bătuse niciodată în Liga 1. Formaţia lui Cristian Pustai a dat un gol din penalty, după care s-a apărat tot meciul și cu multă șansă (adversara sa a trimis mingea în bară de trei ori), a reușit la final să câștige cele trei puncte. Victoria importiva moldovenilor i-au urcat pe "lupii negri" până pe locul 12 în clasament, dar sunt încă în zona retrogradării, fiind la 5 puncte de Oțelul. Cu aceasta se va întâlni mâine la Galați, într-un meci în care ardelenii nu au voie să-l piardă, pentru a nu da posibilitatea moldovenilor să se apropie de ei. Miercuri seară, "alb-negrii" au jucat la Piatra-Neamț în 1/8-imile Cupei României, fiind eliminați de Ceahlăul, după o primă repriză bună și o a doua foarte slabă. Conducerea clubului din Mediaş a fixat jucătorilor un obiectiv clar pentru următoarele două etape, să vină de la Galați cu cel un punct, iar în etapa următoare să câștige meciul de pe teren propriu cu CSMS Iași. Dacă vor reuși acest lucru, "gaziştii" vor primi un bonus financiar și se vor îndepărta de zona retrogradării.

După meciul de miercuri seară de la Piatra-Neamţ, delegaţia echipei Gaz Metan Mediaş nu a pornit pe drumul de întoarcere, spre casă. Ardelenii au preferat să rămână încă două zile şi jumătate la sub Pietricica, pentru a pregăti, în cele mai bune condiţii, înfruntarea de campionat, programată duminică la Galaţi, în campionatul Ligii 1.

Antrenorul Cristi Pustai a declarat că nu are probleme de lot pentru partida de la Galaţi: "Este un meci foarte greu, jucăm cu o echipă bună, care acum doi ani era campioană. În acel an și noi am jucat în cupele europene, dar din păcate ambele echipe am avut în acest an un start slab de campionat. Ambele echipe au probleme în clasament, deci ambele își doresc cele trei puncte mâine. Sper că vom continuă evoluția bună din ultimele etape și că ne vom întoarce cu punct sau puncte din Galați. Am făcut deplasarea la Piatra-Neamț cu întregul lot și mâine vom plecă spre Galați. Important este că nu avem probleme de lot pentru meciul cu Oțelul", a spus Pustai.

Tehnicianul ardelenilor este dezamăgit că echipa sa nu a reuşit o nouă calificare în sferturile Cupei României. "Între două echipe care se cunosc deja destul de bine, noi am încercat să evităm greşelile care le-am comis în campionat, la jocul pierdut aici. În prima repriză ne-am închis bine, dar am suferit prin ratările dese arătate în careul advers. Şi în cea mai mare parte a actului secund am încercat să ne desprindem, însă am terminat primind două goluri pe fond de neatenţie. Iar în Cupă, când primeşti gol, nu mai ai varianta rezultatului de egalitate. Din păcate, suntem puşi în situaţia de a părăsi o competiţie frumoasă".

Contestat vehement din toate părțile, atât pentru joc cât și pentru rezultatele echipei, Pustai le dă cu tifla tuturor și susține că vrea să încheie cu alt contract cu Gaz Metan înaintea finalului de campionat, "pentru că până acum a fost bine", menționează cel mai longeviv antrenor din Liga 1.

Deși antrenorul Cristian Pustai a declarat înaintea plecării la Piatra-Neamț că nu subestimează respectiva competiție și că, în mare parte, va utiliza toți titularii valizi, lucrurile nu au stat deloc așa, Astafei spre exemplu, golgeterul echipei, cu 7 reușite și cel mai constant dintre jucători nefiind nici măcar inclus în lot. Cu vreo trei-patru excepții, medieșenii au evoluat cu jucătorii de rezervă, iar jocul slab al acestora și lipsa de inspirație a profesorului de matematică au dus la ratarea șansei de promovare în faza superioară a Cupei României.

Echipa probabilă

Greab
Ciucă, Frăsinescu, Z.Marković, Buzean
Todea, Tahar
Astafei, Eric, Cip.Petre
Bawab

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentaţi: Buchta, Pleşca, Al.Muntean, Vitinho
Suspendaţi: nu există


Oţelul Galaţi

Oțelul Galați și-a îndeplinit obiectivul în meciul disputat pe "Cluj Arena" cu Universtitatea, reușind un rezultat de egalitate, 1-1, deși a primit gol în secunda 56. A fost al șaptelea rezultat de egalitate din acest sezon, dar "roș-alb-albaştrii" sunt încă pe un loc retrogradant, având de recuperat 4 puncte. Echipa lui Viorel Tănase a reușit joi să se califice în sferturile Cupei României, eliminând fără nicio emoție pe CF Brăila (Liga 2), cu scorul de 3-0. Pentru "oțelari" vor urma două partide deosebit de importante, cu Gaz Metan Mediaş și Ceahlăul Piatra-Neamț, exact echipele care sunt deasupra lor în clasament și pe care vor să le depășească. Obiectivul Oțelului în meciul de mâine cu echipa lui Pustai nu poate fi decât victoria, pentru a confirmă formă bună din ultimele meciuri.

Antrenorul Viorel Tănase a declarat că meciul cu Gaz Metan Mediaș trebuie câștigat pentru a evada din subsolul clasamentului. "Am urmărit echipa din Mediaș în ultimele etape, este o formație bună, cu jucători experimentați și de viteză. A înregistrat oarece fluctuații în ultima perioadă și sper să câștigăm. Trebuie să facem tot posibilul pentru a ne impune, jucătorii care vor intra pe teren trebuie să dea sută la sută. Avem infirmeria plină, Gabi Paraschiv fiind după jocul cu CF Brăila suspect de ruptură musculară, dar nu mă plâng. Consider că voi găsi soluțiile necesare pentru a lua cele trei puncte", a afirmat Tănase.

Marcatorul unei "duble" la meciul din Cupa României cu CF Brăila, Liviu Băjenaru, a declarat că meciul cu Gaz Metan a devenit mai important decât cel disputat joi seară. "Nu e neapărat să înscriu eu, e bine şi dacă dau pasă de gol. Până la urmă important e să câştige echipa, pentru că avem nevoie de puncte la situaţia în care ne aflăm. Cele două goluri cu Brăila au fost importante mai mult pentru moral, pentru că am trecut printr-o perioadă mai slabă", a spus Băjenaru.

Portarul Cristian Brăneț le cere scuze public suporterilor "roș-alb-albaștri" pentru gestul licențios de la sfârșitul partidei cu Astra Giurgiu. "Le cer scuze suporterilor pentru acel gest, a fost un moment de rătăcire cauzat probabil de presiunea din ultima perioadă. Nu-mi iert acea ieșire, știu că echipa are mare nevoie de suporteri", a declarat Brăneț. Antrenorul Viorel Tănase a decis să-l amendeze pe Brăneț, conform Regulamentului de Ordine Interioară al FC Oțelul Galați, făcând și următoarea precizare: "Nu voi tolera niciodată ca un jucător din echipa mea să se certe cu fanii sau să facă vreun gest obscen. Cristi a fost deja amendat deoarece relația cu suporterii este foarte importantă."

Antrenorul Viorel Tănase întâmpină mari probleme de lot înaintea jocului de duminică cu Gaz Metan Mediaş. Pe lângă fotbaliştii accidentaţi pe o perioadă mai mare, Branko Grahovac, Silviu Ilie şi Bruce Inkango, pe lista indisponibililor au apărut Gabriel Paraschiv, suspect de o ruptură după meciul cu Brăila, Sergiu Costin, care a absentat şi la ultimele două partide, dar şi mijlocaşul Dănuţ Enescu. În plus, Punosevac este incert, iar Buş nu mai face parte din calculele antrenorului gălăţean. "Am foarte mulţi absenţi, dar am încredere în jucătorii pe care îi am la dispoziţie. Avem şi juniori buni, există soluţii", a precizat "Tase".

Echipa probabilă

Brăneţ
Râpă (M.Cârjă), Sârghi, Sipović, Cucu
Giurgiu, Neagu
L.Iorga, Didi, Băjenaru (Viglianti)
Pena

Antrenor: Viorel Tănase

Accidentaţi: Grahovac, Inkango, S.Ilie, Mardare, G.Paraschiv, Sg.Costin, Enescu
Incert: Punoševac
Suspendaţi: nu există
Va mai lipsi: L.Buş (exclus din lot)

Meciul va avea loc in aceasta seara incepand cu ora 19.00.

www.rmaniansoccer.ro