Avancronica meciului Gaz Metan - Gloria

Avancronica meciului Gaz Metan - Gloria

22.02.2013, Mediaş, Stadion: "Gaz Metan", ora: 20:00, live Digi Sport 1
Gaz Metan Mediaş - Gloria Bistriţa în Etapa 20 Liga 1

Gaz Metan Mediaş

Pentru Gaz Metan Mediaş începe o nouă eră după ce antrenorul Cristian Pustai a plecat de la echipă, fiind înlocuit de Gheorghe Mulţtescu. Medieşenii nu au făcut prea multe transferuri în pauza de iarnă, pentru că nu stau prea bine financiar, dar cu lotul pe care îl au speră să-și îndeplinească obiectivul, menținerea în prima ligă. "Lupii negri" vor întâlni în primul meci din acest an pe ultima clasată, Gloria Bistrița, cu care au remizat în tur, scor 1-1. Ei își doresc ca la prima apariție în fața suporterilor din acest an, să obțină cele trei puncte, pentru a se îndepărta de zona retrogradării. Și pentru noul antrenor Mulţescu ar conta foarte mult să înceapă cu o victorie pe banca tehnică a Gezului Metan.

Antrenorul Gheorghe Mulțescu a făcut o radiografie completă a perioadei pe care echipa de fotbal a petrecut-o în cantonalmentul de iarnă din Antalya. "Am pornit de la ideea că acest sejur se referea la continuarea acumulărilor fizice și la consolidarea unei formule de echipă, a relațiilor de joc, a relațiilor inter-umane, ținând cont doi-trei jucători erau în probe de joc și aveau nevoie să se integreze în colectiv. Am avut condiţii foarte bune din toate punctele de vedere. Un singur lucru ne-a forţat limitele, dar şi planurile mele de pregătire -hotărârea ligii de a începe campionatul cu o săptămână mai devreme, pentru noi au fost nouă zile pierdute. În condiţiile acestea, a trebuit să reconsider planul de pregătire, să accelerez ritmul, iar jucătorii au fost supuși unui efort suplimentar. Ei au avut de suferit, mai ales în planul jocurilor. Am avut și neșansa ca chiar în acea perioadă au fost cele mai grele jocuri amicale, cu Pohang şi cu echipa din Cehia, echipe foarte bune", a declarat Mulțescu.

Gheorghe Mulțescu a vorbit şi despre meciul oficial al "gaziştilor" de vineri seară. "E necesar să fim deosebit de atenţi, chiar dacă oaspeţii par victime sigure, fiind aparent nişte desculţi adunaţi de prin tot judeţul. Nu trebuie să ne subestimăm adversarul, pentru că avem mare nevoie de victorie", a declarat Mulțescu.

Portarul Pleşca va fi titular şi sub comanda noului antrenor Mulţescu. Pleşca a început în primul unsprezece şi în meciurile amicale susţinute de Gaz Metan Mediaş în Antalya. Buchta şi Greab vor fi deocamdată rezerve.


Echipa probabilă

Pleşca
  C.Petre,Muth, Z.Marković, Buzean
 Bawab , Eric, Vali Negru
Draghici,Cojocnean,Lullaku

Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Accidentat: Vitinho
Suspendaţi: nu există
Rezerve: Greab,Muth, Tahar, Breveeld, D.Roman,Zaharia,Trtovac,Frasinescu

După ce Sebastian Cojocnean şi Octavian Drăghici au semnat cu medieşenii înaintea plecării în stagiul de pregătire din Antalya, "gaziştii" l-au transferat pe fundaşul dreapta muntenegrean Aleksandar Radović. În vârstă de 25 de ani, şi 1,83 m, fotbalistul originar din Pancevo, a semnat un angajament cu Gaz Metan valabil pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Gloria Bistriţa

Gloria Bistrița a încheiat anul 2012 pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1 și chiar dacă este la 7 puncte de locul salvator încă mai speră la o minune. Din păcate pentru ea, nu a putut face transferuri valoroase în pauza de iarnă, pentru că are probleme financiare. Au plecat cei mai buni jucători, iar în schimb au venit jucători necunoscuți din ligile inferioare și de la echipa a două. Marele câștig al Bistriței este faptul că antrenorul Nicolae Manea a rămas în continuare la echipă, deși amenința în decembrie că va demisiona. Jucătorii s-au pregătit în prima parte a stagiului la Bistrița, apoi în Antalya, iar acum vor încerca să demonstreze suporterilor că au valoare și că merită să creadă în ei. Primul prilej îl vor avea mâine la Mediaş, unde bistrițenii vor luptă din toate puterile să câștige un punct în fața Gazului Metan.

Nicolae Manea a făcut o radiogafie a lotului: "În mare parte sunt jucători noi, care au acceptat să vină în condiţiile actuale, şi mulţi juniori. Hasnaş are, spre exemplu, doar 15 ani, e un copil. Nu ştiu dacă vom reuşi să îi legitimăm pe Pop, pe argentinianul Silvestre Walter. Mai suntem în discuţii cu senegalezul Mor Pouye de 18 ani, am face o afacere, e un jucător de mare perspectivă. Pe Iordache l-am adus fiindcă avem nevoie şi de jucători cu experienţă, a fost la Dinamo, la Rapid. A revenit Markisio Moraes, a avut probleme medicale, să vedem dacă ne putem baza pe el. Emil Dică a fost aici, am vrut să-l iau, m-a sunat într-o seară că îi pare rău, dar se duce la Rapid. Am vrut să-l iau pe Mardare, l-a luat tot Rapidul, că l-am şi sunat pe Zotta şi l-am luat la înjurături. Normal că între Bistriţa şi Rapid ei aleg Rapidul".

Antrenorul Nicolae Manea a anunțat lotul pe care îl are la dispoziție, înainte de reluarea returului Ligii 1: Dolha, Oghinciuc, Bota, Uilean - portari, Țârca, Berceanu (Gloria Buzău), Peica, Ionescu, Kanon, Iordache, Hlinca, Jarda, Sâplăcan, Colţa, Feher, Stroe (CS Otopeni), Hasnaş (junior, 15 ani), Stancu (FC Caransebeş), Enescu, Trestenicu, Vasile Pop (FC Baia-Mare), C. Bucur (UTA), Curtuiuş, Antonache (junior), Sighiartău (revenit împrumut Voinţa Livezile), Walter (argentinian), Răzvan Radu, Mor Pouye (senegalez, 18 ani), Markisio Moraes (revenit din Brazilia după operația la ligamente).

Pentru meciul de la Mediaş, antrenorul Nicolae Manea are doi jucători indisponibili, Curtuiuş fiind suspendat, iar Sighiartău accidentat.

Echipa probabilă

Oghinciuc
Trestenicu, Kanon, Ad.Iordache, Sâplăcan
Antonache, Feher, V.Pop, Enescu, Markisio
R.Radu

Antrenor: Nicolae Manea

Accidentat: Sighiartău
Incerţi: Berceanu
Suspendat: Curtuiuş
Rezerve: Dolha, Țârcă, Peica, Hlinca, Berceanu, Mor Pouye, C.Bucur
www.romaniansoccer.ro