Victorie sigura cu Gloria Bistrita ?

Victorie sigura cu Gloria Bistrita ?

Antrenorul echipei Gloria Bistrita se confrunta cu mari probleme inaintea meciului cu echipa noastra , si declara ca nici un jucator din lotul actual nu are un salar mai mare de 800 de euro.

Antrenorul Gloriei, Nicolae Manea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în acest moment niciun jucător nu are un contract mai mare de 800 de euro pe lună şi că nici Jose Mourinho nu ar putea face mai multe în aceste condiţii, salvarea de la retrogradare fiind foarte greu de obţinut. 

 "Nu ştiu, să vină şi Mourinho, dacă poate să facă ceva într-o lună, să organizeze o echipă…e greu. Altul în locul meu pleca. Mie nu mi-e frică, nu mi-a fost nici când am retrogradat. S-ar putea să retrogradăm şi acum, asta e, dar nu mă sperie, dar putem promova în anul următor. Acum, nu are niciun jucător contract mai mare de 800 de euro pe lună, o diferenţă foarte mare faţă de ce a fost. Am încercat să aducem un atacant, am riscat să-i dăm 1.000. Mulţumesc, la revedere! Nu-ţi vine nimeni, fraţilor. Treaba asta nu-i numai la noi, o să vedeţi că şi alţii se duc de râpă. Eu n-am avut privilegiul să am bani cum a avut Sabău, cum a avut Şumudică. A venit Manea, se chinuie de doi ani şi jumătate de zici că e echipa mea. Nu mă vait, ştiţi că am făcut şi nişte eforturi ca să fie bani. Fiu-meu (n.r. - impresarul Florin Manea) n-a luat un ban. Am tot fost acuzat că am făcut afaceri. Afaceri păguboase, că am dat bani, astea au fost afacerile! M-a ajutat să-mi fie mie bine, că a văzut că mă frământ. A împrumutat cu bani, a adus jucători gratis. Care a venit gratis şi n-a fost plătit, gratis s-a şi dus. Pe Pouye tot fiu-meu l-a adus, şi tot gratis, să vedeţi cât poate să fugă la 18 ani şi ce personalitate are. Amândoi copiii mei au făcut numai bine, nu rău, nu mai spun cu câţi bani l-au împrumutat pe nea Jean (n.r. - Jean Pădureanu), ca să nu se ducă la mititica, nu ştiu unde. Au făcut-o ca să mă ajute pe mine. Verificaţi la contabilitate dacă am luat vreun ban de când sunt aici. Dacă găsiţi aşa ceva, ridic mâinile şi plec" , a spus Manea.

Antrenorul Gloriei a precizat că salvarea de la retrogradare este un obiectiv greu de îndeplinit cu lotul pe care îl are la dispoziţie. "Diferenţa dintre Liga I şi juniori, şi jucătorii care au venit aici, este foarte mare. Ambiţia şi dăruirea duc o perioadă, apoi intervine şi valoarea. Între judeţ şi prima ligă e o prăpastie. Şi pe ăştia care sunt aici nu i-am văzut în viaţa mea. Hai, treci să te văd în probe. Sunt nişte oameni care nu s-au mai întâlnit cu Liga I şi le va fi foarte greu. Sunt conştient că va fi foarte greu să scăpăm de retrogradare. Mai există o variantă în care, aşa cum au scăpat alţii când ne-au retrogradat pe noi acum doi ani, să ne luăm licenţa, să cadă alţii şi să rămânem noi. Aşteptăm, poate cad alţii în prăpastie şi rămânem noi", a spus el.

Nicolae Manea a declarat că dacă nu ar fi fost ataşat de Bistriţa, unde a jucat cinci ani, "se căra" de mult. "Eu am vrut să plec şi când am intrat în Liga I, dar băieţii mi-au zis în vestiar: ce faci, ne laşi aşa? Poate am greşit că n-am făcut-o atunci şi regret. Markisio, Laio, Romario n-au fost jucătorii lui fiu-meu, ai altor impresari. Ei jucau acolo la nivelul ligii a treia în Brazilia. Dar aţi văzut, Petrolul l-a luat pe Romario, Dinamo îl vrea pe Kanon. Rămân la părerea că dacă aveam să le dăm nişte bani, alta era situaţia. Nu le-am dat, au căzut. Dar vedeţi că tot pe ăştia îi caută. Petrolul l-a luat pe ăla, Dinamo îl vrea pe Kanon. Bravo, mă bucur. Păi cum îl vreţi, moca? Da. Bun, păi şi noi vrem pe nu ştiu cine", a spus Manea.

Nicolae Manea a vorbit şi despre stagiul de trei săptămâni din Antalya: "Niciodată nu trag de rezultate în pregătiri, nu mă interesează deloc, cu totul altceva urmăresc. Au jucat toţi, şi ăla de 15 ani a jucat. Şi dacă ai 14 ani joci, dacă meriţi. Bine, au ţinut pasul într-un meci două minute, după care ne-au dat gol, ne-au bătut cu 4-0 fără drept de apel. Dar cel puţin au încercat, atât cât au putut. Una e să lucrezi la nivel de juniori, alta la seniori. La un antrenament vreo doi au început să vomite. Bineînţeles că nu i-am pus să facă cot la cot cu cei mari, se îmbolnăvesc de hepatită. Nu pot să-mi bat joc de copiii ăştia. Când am jucat cu ETO Gyor, ne-au omorât ungurii: unuia i-au rupt nasul, lui Dolha i-au făcut un ochi atât, altuia i-au umflat glezna, să ne omoare ungurii ăia, nu le venea să creadă că le ţinem piept. Am făcut foarte multe meciuri egale, am bătut nişte bulgari".

Manea a anunţat lotul de jucători cu care Gloria reia campionatul: Dolha, Oghinciuc, Bota, Uilean - portari, Ţârcă, Berceanu, Peica, Oct. Ionescu, Kanon, Ad. Iordache, Hlinca, Jarda, Sâplăcan, Colţa, Feher, Stroe, Hasnaş, M. Stancu, Enescu, Trestenicu, V. Pop, C. Bucur, Curtuiuş, Antonache, Sighiartău, Walter, R. Radu, Mor Pouye, Markisio Moraes.

"În mare parte sunt jucători noi, care au acceptat să vină în condiţiile actuale, şi mulţi juniori. Hasnaş are, spre exemplu, doar 15 ani, e un copil. Nu ştiu dacă vom reuşi să îi legitimăm pe Pop, pe argentinianul Silvestre Walter. Mai suntem în discuţii cu senegalezul Mor Pouye de 18 ani, am face o afacere, e un jucător de mare perspectivă. Pe Iordache l-am adus fiindcă avem nevoie şi de jucători cu experienţă, a fost la Dinamo, la Rapid. A revenit Markisio Moraes, a avut probleme medicale, să vedem dacă ne putem baza pe el. Emil Dică a fost aici, am vrut să-l iau, m-a sunat într-o seară că îi pare rău, dar se duce la Rapid. Am vrut să-l iau pe Mardare, l-a luat tot Rapidul, că l-am şi sunat pe Zotta şi l-am luat la înjurături. Normal că între Bistriţa şi Rapid ei aleg Rapidul. Pe Tene, Biţiş şi Florea i-am gonit, nu erau pentru noi", a adăugat Manea.


www.prosport.ro