Derby-ul Ardealului,se joaca astazi de la 18.00

Derby-ul Ardealului,se joaca astazi de la 18.00


Etapa cu numărul XXV programează meciul dintre echipele județului Sibiu care se află în primul eșalon baschetbalistic din România și anume partida dintre CSU Sibiu și Gaz Metan Mediaș. Meciul este considerat un derby dacă nu a LNBM cel puțin al județului.


CSU Sibiu a avut două meciuri de foc înaintea duelului cu Gaziștii, ei au jucat pe teren propriu cu BC Timișoara pe care au și reușit să o învingă cu scorul de 82-76 după ce în primul sfert bănățenii luaseră un avans de 15 puncte, iar etapa trecuta sibienii a cedat pe terenul campioanei cu scorul de 79-66. Înaintea acestei duble de foc pe care vecinii noștri de județ au avut-o, s-au despărțit de un jucător important și anume de Mihai Paul care a plecat la fosta echipă ”U” Mobitelco Cluj astfel rotația gazdelor de duminică are mult de suferit. Linia de clasament a celor de la CSU Sibiu pe teren propriu este una rezonabilă, aceștia reușind 7 victorii și 5 înfrângeri.
Gaz Metan are o perioadă excelentă pe plan intern acolo unde a reușit 5 victorii consecutive dintre care 2 pe teren străin. Pe paln extern elevii lui Marcel Țenter tocmai au ratat calificarea mai departe în Eurochallenge în detrimentul celor de la Joesuun Kataja totuși după o victorie pe teren propriu cu BK Ventspils. Pe teren străin medieșenii au același record de 7-5 cum au sibienii pe teren propriu cu mențiunea că gaziștii au reușit 3 victorii consecutive pe parchet străin.
Actualmente Gaz Metan ocupă poziția a 7 a cu 40 de puncte pe când rivalii sibieni sunt primi sub linia care duce în Play-off cu 36 de puncte. Pentru formația antrenată de Miodrag Perisic acest poate fi ultimul tren de care se pot agăța pentru un drum spre Play-off deci acest meci are o mare importanță în clasament nu doar în inimile suporterilor.
Acest derby își v-a scrie episodul cu numărul 22 duminică, 3 martie cu începere de la ora 18:00 și nu va fi televizat. 

www.lupiinegri.ro