Avancronica Concordia Chiajna - Gaz Metan

Avancronica Concordia Chiajna - Gaz Metan

Concordia Chiajna a pierdut meciul susţinut pe "Cluj Arena" cu "U", cu scorul de 1-0, rezultat în urma căruia a intrat în hora retrogradării. Ilfovenii au avut şi ghinion în acest meci, ratând un penalty în minutul 87 prin Sorin Ispir. Au trecut cinci etape din acest an, iar echipa lui Ilie Stan nu a reuşit să câştige niciun meci, având patru înfrângeri consecutive. Vor urma trei partide foarte importante, cu echipe aflate în zona retrogradării, în care "galben-verzii" pot să-şi clarifice situaţia sau să şi-o complice.

Antrenorul Ilie Stan a declarat că se aşteaptă ca echipa sa să câştige meciul cu Gaz Metan Mediaş. "Cu siguranţă vom avea un meci greu, dar am încredere în echipa mea. Mă aştept să câştigăm şi mai ales să scăpăm de ghinion. Cu Severin am ratat multe ocazii şi am făcut doar 1-1, cu Dinamo am luat două goluri în finalul meciului, iar cu 'U' Cluj, am ratat un penalty în minutul 87. Avem o echipă tânără, de viitor. Trebuie răbdare, dar să încercăm să avem şi rezultate pozitive. Am înţeles că Mediaşul are probleme de lot, dar acest lucru nu este important pentru noi, e problema lor. Ce trebuie să băgăm noi la cap este că nu avem voie să ratăm victoria!", a spus Stan.

"La noi nu e o problemă de valoare, ci de atitudine. Dacă ne ajută Dumnezeu să rămânem în Liga 1, la anul ne vom descurca mult mai bine pentru că vom avea mai multă experienţă", a adăugat Ilie Stan.

Portarul Florin Niţă a apărat în ultimele două meciuri, primind 3 goluri, 2 cu Astra şi 1 gol cu "U" Cluj, în timp ce Alberto Cobrea a jucat în primele trei etape din acest an, încasând 7 goluri, 1 gol cu Severin, 3 goluri cu Braşov şi 2 goluri cu Dinamo. Aşadar cei doi portari ai Concordiei au primit în cele cinci etape disputate în acest an 10 goluri... În acest condiţii chiar nu mai contează cine va apăra mâine cu Gaz Metan Mediaş, ambii portari fiind în formă slabă şi cu o apărare visătoare.

Echipa probabilă: Fl.Niţă - Belu, Ghionea, Fl.Ilie, Bambara - Serediuc, Ispir, Leca, Zuluf - Popovici, Wellington; Antrenor: Ilie Stan; Suspendaţi: nu există

Profitând de pauza de zece zile pe care Concordia a avut-o în campionat, din cauza decalajului dintre meciurile sale din etapele a 24-a şi a 25-a, Ilie Stan a aranjat pentru elevii săi o partidă amicală împotriva lui Urban Titu, echipă din Liga 3. Meciul de verificare s-a jucat miercuri, cele două formaţii remizând, scor 1-1. Iată echipa folosită de Ilie Stan:
Prima repriză: Cobrea - Belu, Fl. Ilie, Belica, Bucurică - A. Stan - Roşu, Pană, D. Stan, Serediuc - Purece Repriza a doua: Niţă - Savin, Ghionea, Leca, Bambara - Ispir - Zuluf, Novac, Coşereanu - Popovici, Wellington Marcatori: Săndulescu (22) - Wellington (62)

Gaz Metan Medias
Gaz Metan nu a reuşit nici în acest sezon să o bată pe FC Braşov, cu care a terminat la egalitate, scor 0-0. Astfel complexul braşovean rămâne în continuare, iar "gaziştilor" nu le rămâne decât să spere că în sezonul viitor vor reuşi să-i bată pe aceştia. Pentru a avea această posibilitate, medieşenii vor trebui să se menţină în prima ligă, pentru că deocamdată sunt la 5 puncte de primul loc retrogradant. Va urma un meci greu la Chiajna, în care ardelenii vor să-şi recupereze punctele pierdute în tur la Mediaş.


Antrenorul Gheorghe Mulţescu a declarat că va încerca să-şi pregătească echipa pentru partida cu Concordia ţinând cont de dimensiunile reduse ale terenului din Chiajna. "Încă un meci de şase puncte. Ei joacă acasă, pe un teren special, cel mai mic teren din Liga 1, la limita minimă. Aici veleităţile tehnico-tactice trec pe locul doi. Şi stimulează contactele. Eu încerc să-i pregătesc pe jucători şi sub acest aspect. Campionatul este un maraton şi trebuie să-i facem faţă indiferent de ceea ce ne apare în faţă. Şi noi avem probleme de inconstanţă în randament, eficienţa are uneori de suferit. Trebuie să aleg nişte jucători care au ratat mai puţin. Personal sunt pus în situaţia de a alege pe cei mai eficienţi jucători, iar linia de fund şi de mijloc vor trebui şi ele reconsiderate, din pricina suspendărilor lui Negru, Eric şi Tahar. Jucătorii trebuie să fie mai responsabili, pentru că avem mare nevoie de puncte", a declarat Mulţescu.

Atacantul brazilian Vitinho a jucat 15 minute în meciul Gaz Metan Mediaş - FC Braşov, pentru prima oară după opt luni. Vârful Gazului s-a accidentat grav, în iulie 2012, la un meci împotriva Pandurilor, din etapa a 2-a acestui sezon, suferind o ruptură a ligamentelor încrucişate.

Mijlocaşul defensiv Valentin Negru, a fost eliminat în etapa trecută în minutul 47, după un atac cu piciorul ridicat asupra mijlocaşului Iulian Popa. Comisia de Disciplină a LPF l-a suspendat două etape, astfel că acesta nu va juca în meciurile cu Concordia Chiajna şi Astra Giurgiu.

Echipa probabilă: Pleşca - Radović, Trtovac, Z.Marković, Cip.Petre - Breeveld, Todea - R.Avram, Fl.Dan, Llullaku - Bawab; Antrenor: Gheorghe Mulțescu .


www.romaniansoccer.ro