Gaz Metan castiga si urca pe locul 8

Gaz Metan castiga si urca pe locul 8

 
Gaz Metan Mediaş a învins pe Universitatea Cluj cu scorul de 4-3 (2-1), vineri seara, în uvertura etapei a 27-a a Ligii I de fotbal.
Gazistii au deschis scorul prin Dan Roman (25), care a depăşit în viteză apărarea echipei gazdă.Universitatea Cluj a restabilit egalitatea prin Florin Hidişan (36), cu un şut superb din afara careului. Gaz Metan a revenit în avantajul în min. 39, când iordanianul Thaer Bawab a tras de la distanţă, iar portarul Ionuţ Boşneag a gafat. Ciprian Petre a mărit avansul medieşenilor în min. 66, cu un şut sub transversală, de asemenea din afara careului. In minutul 68, nigerianul Tony Nwakaeme a redus din diferenţă din penalty (faultat de Zarko Markovic). Costin Gheorghe (69) a domolit entuziasmul gazdelor şi a refăcut diferenţă, cu un şut deviat. Gazdele au mai marcat o dată, prin Bogdan Apostu (78), dar nu au reuşit egalarea, deşi au avut o ocazie uriaşă prin Janos Szekely (82).
Aceasta este prima victorie a echipei Gaz Metan pe terenul Universităţii Cluj. Brazilianul Eric de Oliveira a fost eliminat în min. 86, pentru al doilea cartonaş galben, la scurt timp după ce a fost schimbat cu Mădălin Ciucă.
"Niciodată nu te aştepţi la astfel de rezultat. Am dominat meciul din primul minut, am avut ocazii, am dat goluri. A fost nebunie. Sperăm să obţinem mai multe victorii în deplasare. Trebuie să ne facem jocul nostru, azi a fost bine. Eu cred că am făcut un meci bun, dar trebuie să scăpăm de greşelile pe care le facem", a declarat Bawab la Digi Sport.
"Nu pot să vorbesc eu despre schimbările aduse de Mulţescu. Dar cred că se vede în teren, suntem o echipă organizată", a mai spus atacantul.

"E foarte importantă victoria, pentru că acum putem să privim mai liniştiţi, fără să fim crispaţi. Eric nu avea voie să facă ce a făcut (n.r. - jucătorul echipei Gaz Metan Mediaş a primit cartonaşul roşu după ce a ieşit de pe teren şi a reacţionat violent). Ionel Ganea a dat un exemplu de maturitate de antrenor. Eu mă simt puţin jenat că am fost uneori subiectiv. Vreau să îl felicit, mi-a plăcut mai mult decât jocul reacţia lui Ionel după meci. Am avut de învăţat de la un antrenor care antrenează de puţin timp", a spus Mulţescu la Digi Sport.
U Cluj: Boşneag - Ciupe, Ad. Popa II, Raţiu, L. Turcu - Bucşa - Hidişan, Buleică, Borza, Dedu - Apostu
Rezerve: Niculescu, Takacs, Kovacs, Tony, Nicola, Szilaghy, Szekely
Antrenor: Ionel Ganea
Gaz Metan: Pleşca - Radovici, Frăsinescu, Markovici, Buzean - D. Roman, Breeveld - Llulaku, Eric, C. Petre - Bawab
Rezerve: Greab, Ciucă, Todea, Tahar, C. Gheorghe, Drăghici, Vitinho
Antrenor: Gigi Mulţescu
Arbitru: George Rădulescu
Asistenţi: Octavian Şovre, Daniel Hulubei.