Salvati Mediasul si echipele de sport

Un sfert din veniturile proprii ale municipiului Mediaș sunt asigurate din cotele defalcate din taxele și impozitele pe care le plătește Romgaz.
Doar în primele trei luni ale acestui an, societatea de gaz a încheiat cu firme din oraș contracte de peste zece milioane de euro. Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, spune că mutarea Romgaz la București trebuie făcută pentru ”o prezență mai activă în spațiul internațional”.
De la mersul administrației publice, la sport, de la puterea de cumpărare a medieșenilor la mersul companiilor locale, aproape totul gravitează la Mediaș în jurul celor doi giganți din domeniul gazelor: Romgaz și Transgaz. Acum însă, ministrul delegat pentru Energie, brașoveanul Constantin Niță, dorește mutarea conducerii celor două companii la București. Motivul: numai de acolo se pot face văzute la nivel internațional. Deocamdată, însă, acestea sunt declarații. Cert este că, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor, la primul punct va fi supusă votului ”aprobarea înființării unui sediu secundar în municipiul București”.
Mulți dintre medieșeni văd acest lucru drept un prim pas către ”visul” mai multor lideri care, vremelnic, au deținut puterea la București: acela de a muta, administrativ, sediul societății în Capitală.

De ce?
Potrivit Elenei Sanda, consilier al ministrului Constantin Niță, ”deocamdată nu există toate informațiile”. Însă intenția atragerii înspre București a companiilor din domeniul gazelor este certă. ”Există această discuție a mutării sediilor Romgaz și Transgaz la București. Din câte știu, este vorba de mutarea managementului. Aflate la București, companiile vor putea fi mult mai prezente în spațiul internațional, căci acesta este un proiect al domnului ministru”, a declarat Elena Sanda pentru Turnul Sfatului.

Primăria: 22 de milioane de lei
Primarul Mediașului, Teodor Neamțu, face un calcul rapid. ”22 de milioane de lei intră la bugetul local al orașului din plata taxelor și impozitelor de către Romgaz. Reprezintă un sfert din veniturile proprii ale Mediașului. Am făcut, prin urmare, un apel la toate forțele politice, sindicale, economice, să ia atitudine față de această intenție. Nu contează dacă mută un director la București. Este de ajuns să ducă alături de acest director și sediul fiscal”, spune Teodor Neamțu.
Potrivit legislației din România, din impozitul pe venit pe care îl plătește un agent economic, 41,75% este redistribuit de către Ministerul Finanțelor direct în conturile administrației locale, în a cărui jurisdicție își are sediul compania respectivă.

Partener de nădejde
Dincolo de politica de implicare socială pe care a dus-o fiecare conducere a Romgaz, societatea rămâne un partener serios pentru multe dintre societățile din Mediaș. În cei peste 100 de ani de istorie pe care îi are Romgazul (sub diferite denumiri) în municipiul de pe Târnava Mare, în jurul acestei societăți a crescut o întreagă industrie. Numai în primele trei luni ale acestui an, din cele aproximativ 100 de achiziții publice finalizate, mai bine de zece au desemnat firme din Mediaș drept câștigătoare. Valoarea totală a contractelor atribuite prin aceste licitații este de peste 47 de milioane de lei. Fie că vorbim de contracte ample (cum este cel semnat cu Dafora, 20,15 mil. lei fără TVA, pentru lucrări de foraj și probe de producție la Chendu), fie că vorbim de sume mici (573 de lei, pentru repararea pneurilor, contract încheiat cu SC Automotive Service SRL), câștigarea acestora ține și de proximitatea spațială. ”Cum să vă spun, mie nu mi-ar fi greu să particip la licitații nici dacă ar avea sediul la Constanța. Dar ăștia, mai mici, vor dispărea, pentru că nu mai au clienți. Și nu își vor permite să participe la licitații la sute de kilometri depărtare. Plus că pierdem o întreagă școală și tradiție. Nu, e inacceptabil”, a declarat pentru Turnul Sfatului un important om de afaceri din Mediaș, care activează în zona industriei gazelor.

Sportul și ”drobul de sare”
Mediașul are echipe puternice de fotbal și baschet având în vedere susținerea oferită de cele două companii importante. Mutarea sediilor centrale la București ar afecta cu siguranță bunul mers al lucrurilor. Deocamdată, președintele clubului Gaz Metan, Ioan Horoba, nu crede în aceste discuții. ”N-are cum să plece. Dacă de 100 de ani e aici... Pentru mine acesta nu este un subiect. Eu nu mă uit după drobul de sare”, a declarat Horoba.
www.turnulsfatului.ro

19 comentarii:

 1. jos palaria pentru declaratie d-le HOROBA.

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie participat pentru ca sufera implicit si sportul . Ar fii bine sa fim prezenti cat mai multi in caz ca ne mai dorim echipa de fotbal si de baschet.

  RăspundețiȘtergere
 3. Zeci de ani de licitatii trucate realizate de Romgaz , Transgaz , zeci de vile prin tara , zeci de firma capuse ale directorilor si angajatilor din Gaz , case de vacanta ale unor directori chiar si in Austria , dosare penale ale fostilor si actualilor directori ( Coconea , Piteiu ) , angajari in general numai cu plicul , incompetenta maxima la foarte multi functionari , doar 10 % din ingineri au facultate de petrol şi gaze , aroganta , opulenta , limuzine personale de sute de mii de euro , zeci de soferi de directori angajati sa faca piata , sa duca cumpăraturile acasa , sa ia copiii de la scoala , zeci de reportaje si articole degradante la adresa Mediasului in presa nationala , mari oameni de afaceri locali facuti peste noapte din nimic şi abonati la banul public al Romgaz , Transgaz , prime de ziua lui Mos Craciun , prime de muraturi , prima de intors din concediu , achitarea a 40% din pretul concediului , cota anuală gratuita de metri cubi de gaz .Cum e unul mai neprieten cu munca in oras si fara calificare , cum se angajeaza in Gaz , cum te da afara sau te pensionezi din Politie sau Primarie , cum te angajezi in Gaz ... Bancuri... " de ce nu se face sex in Gaz in timpul serviciului ? ... pentru ca toti sunt rude intre ei ". Fapt real , o doamna functionar in Gaz a fost vazută de un individ străin venit dupa un act intr-un birou , cum dupa ce s-a trezit dormind cu capul pe tastatura avea forma tastelor imprimate pe fata , asa dulce se doarme la serviciu .Cam asta e o fateta a tabloului din Romgaz , Transgaz , despre care nimeni nu pomeneste nimic . E o lupta pentru putere , se vrea mutarea vacii de muls de la Medias la Bucuresti , atat . Pentru sportul mediesean ar fi o mutare dureroasa cred eu , insa va intreb si ma intreb , : SUNTETI DE ACORD CU CE SE INTAMPLA LA ACESTE DOUA COMPANII DE STAT ? Eu nu sunt de acord , de aceea nu pot fi sustinator fidel al majorităţii celor lucrand in Gaz , ne desparte un mod viata diferit , o altfel de constiinta a binelui si a raului . Ce e mai important intr-o societate , sa inchidem ochii la acumularea fara justificare a marilor averi , sa nu luam atitudine la opulenţa cladita pe nemunca sau , sa traim indiferenti şi tacuti , sa spunem copiilor ca in cel mai rau caz daca nu reusesc pe merit in viata , poate rezolva tata sa lucreze undeva în Gaz ? Sa stam o viata intreaga legati la ochi doar de dragul celor 90 sau 60 de minute care ni se ruleaza la Medias o data la doua saptamani ? Eu nu pot , am stat si am cantarit bine , nu pot trai in minciuna de dragul fotbalului si al baschetului , imi cer scuze celor din Gaz care muncesc cu adevarat si nu profita de postul lor , mai sunt si astfel de oameni . Nu am garantia ca la Bucuresti lucrurile se vor indrepta , dimpotriva se vor inrautati dar nu pot fi un sustinator al cauzei Romgaz , Transgaz in actuala stare a lucrurilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ai pud punctul pe i.. bravo. eu doar o intrebare pun.. de ce cand alte fabrici s-au inchis sau si-au diminuat cu mult productia nu a facut nimeni nimic. si in automecanica s-a dat afara.. si la emailu au ramas oameni fara nca..de ce in acele vazuri nu s-a facut nimic? probabil acolo nu lucra fica lui x baiatul lui y sau nepoata lui . lasa tata ca si alte fabrici au platit taxe mari la primarie si tot le-au inchis. cum zice anonimu de mai sus.. mi se pare putin cam mult sa il plang pe unu care acum vatevs luni era plin ds bani..conducea masins scumpa si nu avea nici cea msi miva grija ca-si pierde locul de munca. Dumnezeu nu doarme..si cel mai probabil nu se va muta nici un sediu si nimic nu se va schimba ..dar e bine asa din cand in cand sa vada unii ca si ei suny "muritori".. din 3 persoane care lucreazs in gaz 2 is pe pile.. fiecare din noi cunoastem persoana care e angajata pe pila sau pe spaga.sa protesteze gaxistii..da-i in .....

   Ștergere
  2. Trebuie sa ajunga ambele societati la Bucuresti ca acolo sunt oameni onesti cinstiti si cu mult bun simt. Ei nu o sa-si faca vile prin tara sau strainatate,o sa-si cumpere din salariile amarate care le vor avea doar traditionala Dacie,toti o sa locuiasca doar in garsoniere,o sa liciteze corect si fara sa tina cont de vesnica spaga,ce mai raiul de pe pamant. Iar noi fraierii din ardeal o sa prosperam si o sa ramanem fericiti ca am scapat de asa un colos numit chinul invidiei nemuritoare. Pace si lumina...

   Ștergere
  3. Bravo prietene! Frumos spus, felicitari...si as avea ceva de adaugat la "Pace si lumina..."...si invidie pe bucuresteni.

   Ștergere
  4. Tot nu ati inteles , daca eram invidios lucram de mult in Gaz , unde voi poate lucrati deja . E mult mai greu sa urci in cariera prin examene la nivel national . În schimb la voi nu e greu baieti , nu se dau concursuri , nu se cer mari calitaţi , o proptea buna şi eventual un plic . Atentie mare cand vine autobuzul de la Bucuresti pentru lotul DIICOT , nu e prea placut sa mergi cu duba la audieri si va rog eu frumos nu mai puneti autocarul echipei pentru deplasari la parchet , stiu ca sunteti multi si nu va puteti inghesui cu masinile mici , dar autocarul echipei nu e pentru cercetari penale . Pace nu va doresc ca la cat se munceste in Gaz o aveti deja dar lumina da , e cazul si inca ceva atentie la statul cu capul pe tastaturi , raman semne si iar ne ies vorbe in oras .

   Ștergere
 4. Este adevàrat ce se spune, toti vedem, auzim si nu ne convine ce se intàmplà dar consider cà incercarea mafiotilor din bucuresti de a muta cele douà sedii centrale ar fi o loviturà mortalà datà nu hotilor de aici ci, mediasului si intregii zone, nu doar sporturile sunt sustinute ci multe altele.Nu lucrez si nu am lucrat vreodatà la gaz, dar nu doresc ca zona aceasta sà ajungà o zonà moartà.

  RăspundețiȘtergere
 5. Toate facute cu acordul tacit al MINITERULUI ECONOMIEI !

  RăspundețiȘtergere
 6. ca cetatean al mediasul nascut si crescut,plecat peste hotare as vrea sa stiu si eu care a fost si este contributia romgaz fata de oras ce a castigat orasul si care ar fii fost dezavantajele orasului daca se muta la bucuresti.multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti spun eu , nu are rost sa vii acasa , orasul arata jale , a sporit populatia de pe Tineretului , Luncii si Ciocarliei , strazile sunt ulite cu gropi , orasul e infect , se matură tot cu minoritari , asa de suprafata , cladirile din centru , daca nu sunt detinute de directori si directorasi din Gaz sau alte firma capusa , sunt cu fatadele la pamant , e plin orasul de magazine second-hand , strazile si parcarile magazinelor Billa , Lidl , Kaufland , abunda de cersetori . Sincer , daca vii pe acasa nu adu cu tine prieteni sau colegi straini , asa cum facem noi cand vrem sa ne mandrim cu ce inseamna acasa . In schimb , avem masini cum nu prea ai tu pe acolo , e plin de Mercedes clasa M si S , BMW X5 , X6 , deţinatorii invariabil umili bugetari din Gaz sau persoane suspecte din oras . La capitolul masini stam bine , spirit civic nu exista , trotuare pline de , scuze , flegme si seminte . Azi toamna , primaria a fertilizat parcul din centru cu balegar de grajd , a mirosit tot orasul a balegar cand a trecut dezghetul . Nu oricine are primar born in Vaslui county. Libraria Caragiale s-a inchis de vreun an , nu se cumpara carti , eventual reviste cu masini . Stai in strainatate daca stai bine ca in Medias nu prea rezisti daca esti un om decent care nu face compromisuri . Sanatate si tine steagul sus pe acolo pe unde esti !

   Ștergere
 7. anonim 13:49 ms de informatie,populatia de care zici ca s-a inmultit precum gandacii sunt aceea care vor alt tip de pasaport banuiesc,chiar centru este cat de cat renovat am fost acum 2 ani in vara erau sapaturi si transee ptr canalizare iar cand am revenit anul trecut tot in vara aceleasi gropi si transee.din moment ce nu sunt locuri de munca cum de au profit supermarketurile.despe cersetori ce sa zic sunt peste tot in lume si nu,numai de ai nostrii nu trebuie incurajata cersetoria.despre masini ai dreptate nu au aici bogatasii ce masini au "acolo" cocalarii.de furat se fura peste tot dar ca in romania,niciunde se fura in nesimtire si fara scrupule.stimate d-mn multumesc de raspuns si informatie incerc sa tin steagul sus pe unde sunt cum zici tu cu precizarea ca nu mi-e rusine ca sunt roman ci mi-e rusine de cei care fac romania de rusine.PS.Mentionez ca m-a impresionat postarea ta si cred ca aceasta este realitatea,ne meritam soarta.sanatate si multa bafta tuturor romanilor CINSTITI de pretutindeni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Romgaz,Transgaz contribuie cu 25% la bugetul Mediasului(impozite)si alte multe mil.de euro investitii indirecte(contracte cu firme din Medias).
   Oamenii locului isi construiesc case aici,isi fac cumparaturile aici,si platesc impozite pe profit aici,in oras.
   Mutarea Romgazului si Transgazului ar fi o catastrofa.
   O data la 4 ani am fi fara buget,daca am mentine si asa micul buget din zilele noastre.
   Oamenii nu cumpara carti pt.ca populatia e mica si in general(85%)saraca,iar cei cu salari mari sunt muncitori din Gaz Metan.Nu vad multa apetenta de lectura la un muncitor obisnuit mai degraba cu noroaiele santierelor decat cu fineturile intelectului.Eu personal citesc echivalentul la 10-15 carti pe an,dar fac lectura online.Nu trebuie neglijat aspectul internetului in scaderea vanzarii de carti,la fel cum afecteaza si numarul asistentei din cinematografe.Sa nu uitam de impactul zecilor de programe TV in domeniul divertisment-media-cultura-informatie.
   In rest,da,Mediasul e cvasinelocuinil acum si poate inca 3 ani de acum incolo.Insa la urma vom avea infrastructura apa-canalizare-asfaltare noua,performanta si hopefully,pe multi in stare buna.Curatenie;ar fi oportuna achizitionarea d masini de curatat mecanice,manevrate de un singur om(cu plasa de sarma pe disc rotativ)de genul celor din Occident.Acestea fac munca la 4 oameni si prin reducerea maturatorilor ce ,,gadila"praful d p drumurile orasului am scoate investitia in max.10 ani.
   As cauta un material de dezapezire-alternativ la nisip,care ne face strazile si trotuarele orasului drumuri noroioase intre Dec.si Apr.si apoi pana cand incep ploile de primavara se creaza nori de praf.
   Centrul istoric e superb,fatada cladirilor in Piata Ferdinand(parcul)si zonele adiacente-renovate si frumoase,iar pe strazile istorice c duc spre centru fatadele sunt reconditionate in proportie de 70%.
   In cartierele Gura Campului si Vitometan se schimba bordurile si se pun ,,piscoturi"de piatra pe trotuar.
   O problema nerezolvata e cofinantarea din partea guvernului si primariei la anveloparea termica a blocurilor,unii nepermitandu-si sa investeasca bani in anvelopare.Aceste blocuri arata grotesc,pe cand cele terminate arata frumos,sunt colorate si parca au prins viata.
   Am convingerea ca in 3 ani orasul o sa arate frumos spre f.frumos,insa acum arata jalnic.
   Despre gropi;am vorbit de curand cu primarul si i-am sugerat sa cumpere 1000 saci de ciment si 200mc de nisip si sa-i puna la munca(conform legii)p cei apti fizic dintre asistatii social si sa le astupe.
   Mi-a raspuns ca nu sunt decat 54 de cazuri in Medias si majoritatea nu corespund fizic pentru asa ceva.Curios.Cred ca cu putina bunavointa s-ar putea rezolva astfel,pana la asfaltare,problema gropilor.
   Nu inteleg de ce puscariasii sunt tinuti in puscarii,cu mancare,caldura,TV,pe bani publici,capusand bugetul tarii si nu sunt scosi la munca la curatenie,infrastructura,impaduriri,etc?
   Despre localuri;avem cateva frumoase,spre f.frumoase,dar unele nu sunt destul de intime.
   Cafenele;Intim Cafe,Offside si la,,Ecologisti".
   Terasele de la OFFSIDE,Hotel Central si Traube si pt.priveliste,terasa de la Cazino-ul din apropierea fostului Cafe-Bar.
   Cluburi;Central Park si Emozione(??).
   Restaurentele Hanul Caprioarei si Traube desi frumoase,sunt cam mari,prea mult spatiu si prea putina intimitate.
   TOP 3 LOCALURI IN MEDIAS(dupa parerea mea)
   1)IRISH PUB 2)Cherhanaua Denisa 3)TRATORIA Roma
   Avem tigani multi in zona pietei,dar avem si dealuri cu paduri majestuase in jurul Mediasului si privelisti superbe.
   Daca vrei sa vi inapoi in Romania si/sau Medias iti recomand cateva lucruri; 1)Nu in Medias in urmatorii 2-3 ani
   2)Nu poti trai decent daca nu ai un ,,cuib" al tau si un minimum de 40.000-50.000euro de investit(asta daca ai o idee buna de afacere)si sa vi cu ceva unde castigi incet dar sigur sau o idee de a aduce ceva nou,inedit.

   Iti face aceste recomandari un fost ,,expatriat"intors de curand acasa dupa 11 ani.NICAIERI NU E MAI FRUMOS CA ACASA,cu conditia sa ai bani.
   Iti urez succes

   Ștergere
 8. Anonim11 13:49 fain iti sta prietene ..sa iti vorbesti orasul in asa hal. ui ca de bine de rau intr-un oras asa cum il descrii tu nu mori de foame. locuri de munca sunt ..doar trebuie sa ai vointa ..dar unii au ajuns de mai bine stau acasa toata ziua decat sa mearga sa lucreze undeva pe 7..8 milioane + bonuri. medias ca medias ..dar aici la o aruncatura de bar(sibiu) sunt locuri de munca ..garla. ce e easa de greu sa faci naveta? dar cum spuneam ..unii mai bine stau acasa toata ziua si nu fac nimic ..si dupaceea colac peste pupaza se plang. ui te asa in orasul asta sarac ..la ora 3 nu ai cum sa circuli prin oras ..ca n-ai loc de masini ..si lasa ca nu-s numa x5-uri sau q6-uri ..ca sunt o groaza de masini de 5 ..10 ..15 ani aduse din germania ..deci..si romanul care nu lucreaza prin gaz are bani de benzina. nimeni nu face NIMIC ..toata lumea se plange pe net ..de starea drumurilor ..de copii care se bat intre ei printre blocuri ..si vezi doamne le e frica sa iasa din casa ..hai sa fim seriosi. daca nu va scotea neamtu din casa marti si nu v-ar fi bagat pe gat stirea asta ca muta astia gazul la bucuresti ..nici nu v-ar fi pasat ..de subiectul asta..cand se plimba gazistii prin oras cu masini scumpe sau cand isi construiesc sedii prin oras de sute de mi de euro nu va convine ..daca vor sa mute sediile la bucuresti iar nu va convine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cel care imi vorbesc orasul de rau , spun doar ce vede toata lumea si tu nu vrei sa vezi ..... catastrofa Mediasului , te rog indica-mi o librarie cu carte buna din Medias , un magazin cu produse de imbracaminte de calitate sau de firma cum le zic snobii ( nu boutique sau Chinatownul din Adria si Transilvania ) , un service auto corect la pret si calitate ( nu unde iti inlocuiesc piesele numai pe factura ) , o reprezentanta auto ca lumea in afara de plasticata Dacie ( Odorheiul are Toyota si nu e resedinta de judet ) un restaurant nu cantina (gen 8 Mai , Automecanica) cu mancare buna , curatel si cu preturi decente ( nu pizzerii ) , o intreprindere ( exclus Romgaz, Transgaz ), unde exista o medie salariala la nivel de simplu muncitor in jurul a 350 EUR , acesta fiind salariul mediu din Romania . Hai sa numaram magazinele second- hand din centru , Mediasul e plin de farmacii si spalatorii auto. Draga concitadinule , prin natura profesiei imi vin in vizita prieteni din alte orase , toti sunt impresionati de stilul arhitectural din Medias , ma refer la centru , nu la tristetile Teba , Vitro , in schimb toti deplang faptul ca in Medias nu exista nimic de facut dupa serviciu , trebuie sa ii scot prin Sighisoara , prin Sibiu . Trebuie spus un mare adevar , Mediasul s-a cam golit de populatie , avem in Canada , Italia, Spania , Irlanda , Germania cam peste 30.000 de medieseni , pentru linistea ta te anut ca la momentul de gratie Mediasul nu depaseste 40.000 de oameni cu Ighis cu tot iar in 10 ani suntem la maxim 35.000 de locuitori . E adevarat ca e vanzoleala de masini in oras si asa cum ai spus tu nu se prea munceste , dar va intreb pe toti e bine platit un loc de munca la Kromberg cu un mizerabil 700 lei ? Nu intru in amanunte dar va asigur ca la Medias au vrut sa vina firme care plateau bine , in schimb nu au prea vrut sa dea spaga si asa ne-am trezit ca are Blajul intreprindere Bosch , Calarasiul fabrica Saint Gobin ( parbrize ) . Solutia cu plecatul la munca la Sibiu nu e o solutie permanenta . Eu tot urlu de ani de zile si pe net si prin oras in cercurile mele ca suntem in declin .... , incredibil , mi-a trecut pe sub geam masina de maturat strada , a inceput curatenia de primavara . Eu stiu ce oameni a avut Mediasul , ce profesori au lucrat aici , ce studenti a dat Mediasul , in 23 de ani de democratie asa de buni am fost ca am avut maxim trei absolveni de Drept la stat in Bucuresti , vreo maxim 10 la medicina la stat in Targu Mures sau Cluj , in schimb in marea metropola universitara Sibiu studiaza toti medieseni . Nu avem decat un judecator sau doi medieseni get begeti , procuror niciunul medici in spital cred ca maxim trei sunt nascuti pe Tarnava Mare ..Toata Politia , Judecatoria , Parchetul , Primaria , Spitalul , Policlinica , geme de medieseni de import , cu cine vrei sa reconstruiesti orasul cand ai nostri sunt pe afara ? A spune adevarul e semn de vindecare....

   Ștergere
 9. hai ca nu stau acum sa-ti caut tie restaurante ..sau sa-ti zic unde se castiga mediu pe economie sau mai bine ..iti zic doar ca restaurante sunt de bine de rau un zen ..un "casa ardeleana" ..un tratoria care poate spre surprinderea ta nu e numai pizza .. nu stiu cum se poate ca numa pe unii ii fraiereste la service-uri ..sunt si dealea destule .cu angajati profesionisti si cu patroni seriosi ..cat despre reprezentante auto ..ii numesti pe unii "snobi" iar celui mai tare brand romanesc in materie de masini tu-l faci "plasticata dacie" .. am lucruri mai bune de facut decat sa-mi bat mintea cu tine ..probabil tu gasesti defecte si lucruri rele pana si in RAI ..lumea perfecta pe care tu o cauti nu exista.te miri ca se inmultesc tiganii si tu ii spui celui de mai sus sa stea in strainatate ..nu mai bine i-ai fi spus hai acasa ..si punem umarul la ridicarea orasului ..un lucru e clar. NIMENI NU FACE ABSOLUT NIMIC ..NIMIC DAR TOATA LUMEA SE PLANGE. ba de strazi ..ba de unii oameni.. se gasesc o gramada de motive. lasa prietene ca daca intradevar vrei sa citesti gasesti carti si in medias ..acum va apuca pe toti cititul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raman la parerea ca Dacia e o masina slaba , da un brand exact cum se potriveste romanilor , doar nu puteam fabrica noi Opel sau Suzuki cum fac ungurii. Service-urile auto din Medias.... ha , ha , incepi cu ei si ajungi la Mures sau Sibiu . Casa Ardeleana vai ea , operata de o firma in faliment , Tratoria .... da , Roma e depozit de cauciucuri sau pizzerie ? Mai iesiti si voi baieti prin Sighisoara, Mures, Odorhei sa vedeti cum arata un local bun , o servire ca lumea . Asa e gasesesti carti de citit si in Medias , daca le comanzi de pe net. Nu sunt criticul de serviciu dar Mediasul meu natal a ajuns o cazatura de oras, fizic si moral.

   Ștergere
 10. Anonim 20:31 eu vin an de an sa vad daca am motive sa ma intorc si daca am la ce sa ma intorc in orasul meu natal si revin doar pentru neamuri si prieteni sunt de acord cu tot ce spune Anonim 19:57 am fost anul trecut la pizza roma si am ramas dezamagit de servire doar o sa-ti zic doar esentialul dupa ce am asteptat zeci de minute chelnarita sa fac comanda cand am primit comanda surpriza a fost ca am gasit parul chelnaresei sau bucataresei pe deasupra sa uitat scarbita la mine ca,si cum ca eu as fii pus parul,precizez ca avea vreo 20cm dupa care din nou am asteptat zeci de minute sper ca nu acesta este unul din restaurantele bune de care zici.dragi medieseni s-a facut totusi ceva in medias :) o statie de autobuz pe baznei cu 600 000e oare ce statie o fii de a costat suma asta,unde au intrat comisioanele de la licitatie,alo primaria aude cetateni ai mediasului treziti-va.deci ar fi bine impozit de 10%ptr. cei ce au peste 1000e salar.P.S.Un medesan plecat peste hotare si ma repet nu-mi este rusine ca sunt roman plecat afara si imi este rusine de conationalii mei care fac romania de rusine.

  RăspundețiȘtergere
 11. dar butoaiele de combustibil adunat din extragerea gazelor , cu picatura si instalati facute in interiorul sondelor , unde se duc ? un salariat tine o familie cu combustibil.

  RăspundețiȘtergere

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.