Totul despre U Cluj - Gaz Metan Medias

Totul despre U Cluj - Gaz Metan Medias

19.04.2013, Cluj-Napoca, Stadion: "Cluj Arena", ora: 20:30, live Digi Sport 1
Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş în Etapa 27 Liga 1

Universitatea Cluj

"U" Cluj a reușit un nou rezultat surprinzător, terminând la egalitate, scor 1-1, pe "National Arena" cu Dinamo. Astfel, "șepcile roșii" au trecut cum nu se poate mai bine peste cele două deplasări cu Astra și Dinamo, din care au luat 4 puncte. Echipa lui Ionel Ganea a urcat până pe locul 12 în clasament, dar diferența de puncte față de primul loc retrogradant nu este foarte mare, ci doar de 4 puncte. Studenții clujeni vor avea două meciuri deosebit de importante, mâine cu Gaz Metan și apoi la Piatra-Neamț cu Ceahlăul, în care dacă ar câștiga toate punctele, ar rezolva în mare măsură problemă retrogradării.

Antrenorul Ionel Ganea a declarat că "U" Cluj va avea un meci greu cu Gaz Metan Mediaş. "Am reuşit în ultimul timp rezultate foarte bune, dar mai avem mult de luptat pentru a evita retrogradarea. Le-am explicat jucătorilor că trebuie să rămână în continuare concentraţi. Dacă au învins pe Astra la ea acasă, asta nu înseamnă că victoria cu Gaz Metan Mediaş va veni de la sine. Dimpotrivă, vom avea un meci greu. După venirea lui Mulţescu, echipa Gaz Metan este mai puternică. Au jucători mai valoroşi şi mai tehnici decât ai noştri, va fi greu să-i batem. Din păcate am doi jucători suspendaţi. O să văd cu cine o să-i înlocuiesc, încă nu m-am decis. Pentru noi e important să continuăm seria rezultatelor pozitive. M-aş mulţumi şi cu o victorie la limită, important e să luăm cele trei puncte", a spus Ganea.

Emil Ninu a primit în prelungirile meciului cu Dinamo al 4-lea cartonaş galben din acest sezon, urmând a fi suspendat o etapă. Alt jucător care nu va putea juca mâine va fi Aposol Muşat, care este şi el suspendat, datorită cumului de cartonaşe galbene.

Echipa probabilă: Boşneag - Ciupe, Ad.Popa, Rațiu, Nicola - Bucşă, Székely - Buleică, Hidişan, Borza - Tony; Antrenor: Ioan Viorel Ganea


Gaz Metan Mediaş
Gaz Metan Mediaş a învins cu scorul de 2-1 pe Astra Giurgiu, luându-și astfel revanșa după înfrângerea cu 0-4 din tur. Echipa lui Gigi Mulţescu este pe locul 10 în clasament și are un avans de 9 puncte față de primul loc retrogradant. În mare măsură, "gaziştii" au rezolvat problema retrogradării, dar mai sunt multe meciuri grele și încă mai trebuie să câștige puncte. Ei vor merge la Cluj cu un obiectiv precis, să obțină cel puțin un rezultat de egalitate. Ar fi important că Mediaşul să nu piardă mâine în fața "șepcilor roșii" pentru că următorul adversar va fi mult mai dificil, Dinamo.

Antrenorul Gheorghe Mulţescu a afirmat că echipa sa va încerca să obţină pe "Cluj Arena" a treia victorie consecutivă din Liga 1. "Am învins pe Concordia şi Astra şi vrem să o batem şi pe 'U' la ea acasă. Am înţeles că până acum Gaz Metan Mediaş nu a câştigat niciodată pe terenul Universităţii, aşa că ar cam fi timpul să o facă. Ganea a reuşit într-un timp foarte scurt un adevărat miracol la Cluj, să facă o echipă competitivă cu jucători refuzaţi de alte cluburi. Sper ca 'U' să se salveze de la retrogradare. Am antrenat această echipă de tradiţie şi ştiu cât de mult e iubită în Ardeal. Noi suntem acum în formă şi vom încerca să obţinem a treia victorie consecutivă. Dacă vom câştiga mâine, cred că vom rezolva definitiv problema retrogradării", a declarat Mulţescu

Trtovac a primit în meciul cu Astra Giurgiu al 4-lea cartonaş galben din acest sezon, fiind suspendat o etapă.

Brazilianul Vitinho Medeiros a fost folosit pentru prima dată din primul minut de antrenorul Gigi Mulţescu, după accidentarea care-l ţinuse departe de gazon mai bine de o jumătate de sezon. Vitinho a contribuit la golul doi al Gazului Metan, fiind cel care i-a dat pasa lui Dan Roman, dar a fost schimbat la pauză. Din câte se pare, fotbalistul "cariocas" încă nu e în stare să ducă un meci între "pe picioare".

Antrenorul Gheorghe Mulţescu a fost suspendat pentru două etape şi a primit o penalitate de 320 de lei de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce a fost eliminat la meciul cu Astra Giurgiu.

Echipa probabilă: Pleşca - Radović, Frăsinescu, Z.Marković, Buzean - Llullaku, Breeveld, Eric, Cip.Petre - Bawab, Vitinho; Antrenor: Gheorghe Mulțescu


www.romaniansoccer.ro